Lista: Året 2016

Listan kommer från Sandra Beijer.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 
Vilka länder/städer besökte du?

Ja åh gudars, sjukt många saker.

Jag startade en blogg, jag började tjäna pengar på den, jag har varit teknikexpert i både tidning, radio och TV. Jag genomförde även mitt livs första crowdfunding och åkte på 100 Tjejer Kodar i Barcelona. Jag testade att vara utan sociala medier i en vecka och blev utställd på museum. Utöver det har jag också besökt Italien på semester, varit på workation med nya bloggkompisar och var med på BBcon!

halvår med blogg elin facebook

expressen Pokemon Go blogg

Vad var din största framgång 2016?

Det här är så svårt att svara på. Jag fick det som jag tidigare skulle benämnt som mitt drömjobb och tackade nej, det är ju någon typ av framgång? Vill ju svara “bloggen” och allt runt den men det är ju ganska abstrakt. Jag kanske svarar: att jag lyckats starta en framgångsrik blogg och börjat tjäna pengar på den på under ett år. Det är fasen en framgång!

Tack barcelona crowdfunding 100 tjejer kodar

Bästa köpet?

Köpt SÅ många bra grejer det här året till mitt hemmakontor. Men det allra bästa köpet var nog min nya laptop. Sen att jag gjorde om mitt hemmakontor så jag faktiskt ville sitta där! Alltså – vet inte vad jag skulle gjort annars? Nu är det min bästa, mest inspirerande plats (i hela vääärlden!!!!). Där jag kan docka min laptop med min stora skärm och jobbajobbajobba.

Pinterest för företag blogg

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag fick sommarjobb och fortsatt jobb på Sveriges Radio här i Örebro gjorde mig väldigt glad. Att vi adopterade Klara! Att Max byggde ett däck utanför vår dörr så vi fick en jättemysig sommarhörna. Att både Sara Rönne, Underbara Clara och Linda Hörnfeldt (kolla under “länkkärlek”) lyft min blogg som ett gott exempel på en proffsig och bra blogg.

Och ledsen?

Flyktingsituationen i världen krossar mitt hjärta. Frysande EU-migranter utanför mataffären. Att yttrande- och pressfriheten inskränkts i flera länder i EU och världen.

Årets låtar?

Denna spellista har gått varm. Enligt spotify var min mest spelade låt under 2016 Work med Rihanna. Yeah.. jag har jobbat på 😉

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Absolut! Att satsa min energi och kreativitet på att bygga något eget har gjort mig så lycklig i själen även om jag ibland är frustrerad, stressad och trött. Har också eliminerat många källor till ångest i mitt liv strax innan det här året, vilket var SÅ värt och så skönt.

Favoritserie?

Sett så mycket bra. T.ex: Game of Thrones (alltid), Veep, Skam, Westworld, The Crown, Sense8, Gilmore Girls, Mr Robot. Säkert massa mer som jag glömt också men riktigt bra serie-år!

Bästa filmen?

Vill säga Rogue One! Kan vara för att det var den senaste filmen jag såg men det var himla himla bra. 😀

Bästa boken du läste i år?

På ett sätt känns det som att jag typ inte läst något i år? Fast jag har nog läst precis lika mycket som vanligt (1-2 böcker i månaden). Har också i år INTE fyllt i min “läsdagbok” så jag kan inte gå tillbaka heller. Hmm.. Läste igenom hela Harry Potter-serien för 123120313 gången. Läst om massa favoriter faktiskt. T.ex. massa Jane Austen-romaner. Wuthering Heights av Emily Brontë och andra klassiker.

Bästa matupplevelsen?

Alltså flera av tapas-middagarna vi åt i Barcelona under 100 Tjejer kodar var typ det godaste jag ätit? Satt och njöt av varje tugga verkligen. Så där så man önskar att maten aldrig ska ta slut.

En mobilanteckning:

Träffade massa fina Dala-polare i Sthlm en kväll och vi spelade dart som galningar. SÅ kul. Tydligen finns det en ordvits-tradition även inom dart (precis som i roller derby), där man ska hitta på roliga dart-namn. Kom på de här när jag (något tipsy) gick hem på kvällen. Tyckte jag var jäkla fyndig! 😀

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jag vaknade i ett vinter-wonderland på Annies lantställe under vår Workation och fick en så himla fin tårta av henne och Agnes, med kladdkaka och mitt favoritgodis som Annie hade lyckats luska ut via min blogg. Så fint!

På kvällen när jag kom till till Örebro gick jag och Max ut och åt mat för att fira. Plus att Max hade köpt en ny hjälm och snygga träningstajts till mig i present. EPISKT bra födelsedag alltså.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?

Mer tid till att jobba med Teknifik och mitt eget företag. För att kunna göra det till ett heltids jobb måste jag ha heltid att lägga ned på det, känner jag. Saknar alltid tid, men har insett att det tyvärr inte finns så mycket att göra åt det utan får försöka prioritera och förvalta det jag har.

I övrigt har jag verkligen inte saknat någonting känner jag? Så lyckligt lottad och privilegierad.

Nyårslöfte?

Nepp, inte något officiellt. Tycker alltid det känns lite krystat. Däremot så får jag alltid jättestarka nystarts-känslor efter nyår (även på hösten runt skolstarten). Så nu vill jag organisera, rensa ut, planera, göra nytt, levla up, lösa problem och skapa ännu bättre förutsättningar för att göra 2017 till ett superbra år!

Högsta önskan just nu?

Fred på jorden, mer kärlek mellan människor, teknologiska innovationer som räddar världen från svält, orättvisor, klimathot och krig.

På ett mer personligt plan och smalare plan: att jag blir klar med mitt nya bloggtema, att bytet går hyfsat smärtfritt och att jag blir nöjd med hur det blir!

Kopiera listan:

Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href="http://sandrabeijer.se/2016/12/31/the-list-of-2016/" target="_blank">Sandra Beijer</a> via <a href="https://teknifik.se/2016/09/stora-listan-om-bloggar/" target="_blank">Teknifik</a>.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Vilka länder/städer besökte du?
Vad var din största framgång 2016?
Bästa köpet?
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Och ledsen?
Årets låtar?
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Favoritserie?
Bästa filmen?
Bästa boken du läste i år?
Bästa matupplevelsen?
En mobilanteckning:
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Nyårslöfte?
Högsta önskan just nu?

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 12 times, 1 visits today)

8 Kommentarer

 1. FREEDOMtravel 8 januari, 2017 at 22:13

  Grattis till alla framgångar med bloggen och tack för en inspirerande, personlig och informativ blogg! Hälsningar från Österrikes alper!

  Svara
 2. sandra 9 januari, 2017 at 07:18

  Ditt 2016 alltså! Så jäkla bossigt <3

  Svara
 3. Elin Häggberg // Teknifik 9 januari, 2017 at 07:35

  Ja det har verkligen varit ett kanon-år på så många fronter! Men tror ändå att 2017 kommer toppa 🙂

  Svara
 4. Karl Anton 12 januari, 2017 at 23:10

  Bygger du ditt egna tema från grunden? Jag gör det just nu. Roligast är designa i CSS. Tråkigast… Skriva egen PHP.

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 12 januari, 2017 at 23:17

   Nej gör fusk-varianten med Child theme pga känner inte att jag har tid att bygga helt från grunden. Skulle gärna vilja göra det dock! Men ja, skriva egen php är ju det som känns halvkul. CSS är ju helt klart det roligaste 🙂

   Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *