Månadsrapport: December 2016 Årets sista månadsrapport

Nu är 2016 slut och det är dags att sammanfatta statistiken från årets absolut sista månad. Under december här på bloggen har jag kommit igång med lite fler inlägg om spel, jag har bjudit på massor av jul-tipsiga inlägg om bland annat saker att streama och juliga bakgrunder till mobilen.

Den här rapporten kommer endast beröra december. En fullständig “året som gått”-rapport kommer att ges på Teknifiks 1-årsdag den 20 januari.

Nu kör vi!

Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar unika besökare per dag under dec 2016

Unika besökare: 13 802
Sidvisningar: 19 567

En ökning jämfört med förra månaden vilket är mycket tack vare mellandagsrean och riktigt fin länkkärlek precis i slutet av året (ser ni peaken?!). Mer om det längre fram i rapporten!

Eftersom en stor del i decembersuccén berodde på dels länkkärlek och dels google-träffar så har jag en aning fler nya besökare i december jämfört med återkommande än vad jag brukar ha.

Mest lästa inläggen:

 1. Så här använder du de nya funktionerna i iMessage på iOS 10
 2. Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator
 3. Pokémon Go – allt du behöver veta!
 4. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 5. 8 tips för att göra datorn snabbare

Väldigt likt siffrorna från förra månaden, bara att 8 tips för att göra datorn snabbare bubblat upp på topp 5. Många verkar ha fått/köpt nya iPhones under december och undrat hur man använder alla spexiga funktioner. Själv kan jag säga att jag i princip ALDRIG använder iMessages nya funktioner? Gör ni? Jag använder typ bara Facebook Messenger tbh.

Sen så blev det riktigt drag i min köpa ny dator-guide under december. Många som var ute och shoppade julklappsdatorer kanske? Särskilt i mellandagarna drog det iväg (slutet på grafen där uppe, ser ni ökningen!?). Jag som trodde julhelgen skulle bli lugn på bloggen. Icke…

Länk-kärlek ❤️

 1. Underbara Clara – så stort för mig att bli länkad i ett inlägg om Nyckeln till framgång och lyftas fram som en ny, proffisg bloggare. Dör!!! Har följt Clara i 10 år och hon är verkligen en stor förebild. Tack Clara ❤️
  Btw när man blir delad av Clara så ser många av ens kompisar det och berättar på FB, insta etc “Har du sett har du sett?”. ?
 2. Linda Hörnfeldt / La Linda – ännu en förebild och en otroligt fin länkning som gör mig så otroligt stolt, tacksam och glad. Linda lyfte upp mig som en av tio bloggar hon älskar. ÄLSKAR!? Tack Linda, dör lite på det här också. ❤️
 3. Jennifer Sandström – fina och grymma Jennifer tipsade sina läsare om mig som en av sina nyfunna bloggfavoriter. Så fint! Älskar hur hon beskriver Teknifik för sina läsare också – huvud på spiken exakt vad jag försöker uppnå. Tack Jennifer! ❤️
 4. Sandra / Atilio – bästa Sandra har blivit egen och flyttat bloggen till egen domän. Jag är så glad och stolt att jag fått lära känna Sandra bättre den här månaden som bloggkollega! Stöttade henne lite i det tekniska med att flytta bloggen och fick ett jättefint tack i det här “hej här är min nya blogg”-inlägget. Tack Sandra du är bäst! ❤️

Som alltid stort-stort-tack till alla er som länkar och tipsar er egna läsare om min blogg. Det betyder ALLT. Verkligen allt! Det är det bästa sättet att få nya, engagerade läsare som faktiskt stannar kvar. Till exempel så har jag fått flera nya följare på Bloglovin efter de här länkningarna.

Facebook

Har haft en helt okej månad på Facebook tycker jag. Lite lägre räckvidd per dag jämfört med november men har haft en räckvidd på 336 visningar/dag. 

Jag gjorde ett inlägg som jag också boostade med lite spons om min nystartade Facebook-grupp för kvinnor/trans/icke-binära som spelar spel! Det fick mycket visningar och gruppen har nu 65 medlemmar! Så kul! Gå gärna med:

Ett annat inlägg som fick mycket spridning var mitt Gott nytt år-inlägg. ?

Gilla-markeringar: 438 ( + 5 )

Heh, inte så många nya gillare denna månad men med tanke på ökningen förra månaden så är det helt okej med mig!

Youtube

Trots december-stress och teknikfails så har jag levererat en video varje måndag under december precis. Det är verkligen kul att göra video. Jag älskar Youtube även om jag inte har särskilt stor kanal.

Så här har det sett ut i december:

Visningstid: 2 291 minuter
Visningar: 868
Genomsnittlig visningslängd: 2:38

Prenumeranter: 80 ( + 12)

Lika många nya prenumeranter som i december, lite fler visningar men något lägre visningstid.

Mest visade videoklippen:

 1. Tutorial: Paper App by 53 på iPad (in swedish)
 2. Tekniken i mitt hemmakontor UPPDATERA! // IKEA-hack
 3. Pinterest Tutorial: The basics 

Jag är också glad att se att intresset varit rätt stort för mina gaming-videos från Sims 4! Kul!

Det var statistiken från årets sista månad och 2016 års sista månadsrapport. Nu är jag så peppad på att ta mig an 2017 och öka-öka-öka på alla fronter. Vad tror ni om det? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 77 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Wilda 10 januari, 2017 at 15:11

  Du inspirerar otroligt mycket och häftigt att få följa dig framåt 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *