Teknifiks tips på filmer och serier att streama i jul

jul streama filmer serier julmys julstämning

Ett sätt som jag älskar för att komma i stämning under advents- och jultiden är att streama serier och filmer som ger den där rätta känslan.

Här kommer mina bästa tips!

SVTs Öppet Arkiv

Madickens jul

Mysiga morgonrockar, lackade klappar och helhylle gammeldags finfamiljs-mys utlovas i Madickens jul. Älskade Madicken när jag var liten så det är många nostaglikänslor knutna till detta.

▶️ Junibackens jul

Pippis jul

Pippis jul är nog ändå den bästa julen, även om den är lite sorglig när hon sitter i fönstret och försäkrar sin mamma i himmelen att hon inte känner sig ensam 💔

▶️ Pippi i den första snön
▶️ Pippis jul

Mysteriet på Greveholm

Av många i min generation allmänt ansedd som den bästa julkalendern typ ever. Den ÄR mysig med det stora slottet, spöken och rymden.

▶️ Mysteriet på Greveholm – avsnitt 1

Sunes jul

Också en riktig klassiker och väldigt mycket nostalgi över familjeliv tidigt 90-tal (då jag växte upp ju!). Några favoritavsnitt är Skidvallan, julbordet, kyrkan och varhuset! 🙂

▶️ Sunes jul – avsnitt 1 

Netflix

White Christmas

Jag introducerades till den här klassiska, amerikanska julfilmen under mitt au pair-år i USA. Det är en svulstig musikalfilm med bl.a. Bing Crosby och Rosemary Clooney. Sång- och dansnummer och hemort för den klassiska jullåten med samma namn som filmen.

Mina favoritlåtar från filmen är Sisters och Snow!

Ensam hemma

Ja det är barndomsnostagli på hög nivå även här men Ensamma hemma-filmerna är ju ändå riktigt bra på att ge julstämning och perfekt att kolla på till en mysig frukost inför jul eller som uppesittarfilm den 23:e.

The Wizard of Oz

Det här är också en amerikansk grej men i USA kan i princip hitta the Wizard på någon kanal när som helst under dygnet inför julen. Inte en film som ger julstämning per se men ändå en film som hör julen till!

Downton Abbey

Första gången jag såg hela Downton abbey var i december när jag hade en rejäl influensa. Därför är hela serien förknippad med julkänslor för mig. Men särskilt vill jag rekommendera julavsnitten. T.ex. i säsong 2: Christmas at Downton Abbey. De är som små filmer och får en att vilja fira sekelskiftsjul (med betjänter som fixar mat och pynt – bekvämt!).

You’ve got mail

En romantisk komedi som utspelar sig under längre tid än bara julen men just julsekvenserna med en riktigt New York-romantisk bild av december är ändå väldigt stämningsfulla. När hon dekorerar sin lilla barnboksaffär inför julen alltså… jag dör lite. Den här filmen har jag och min mamma sett 1012012 ggr så den har en väldigt speciell plats i mitt hjärta.

HBO Nordic

The Holiday

Om du gillar romcom så är ju The Holiday given i jultider. Huvudroller är Kate Winslet och Cameron Diaz. De spelar två ganska olika (fast ändå väldigt lika) kvinnor som behöver komma bort lite och hux-flux gör ett husbyte.

Det mysigaste är nog ändå den lilla engelska stugan med öppen spis och massor av böcker. Synd bara att superstressade LA-bruden Cameron Diaz spelar inte kan njuta av det riktigt. Men sen träffar hon ju supersnygga Jude Law så allt löser sig ju tillslut. 🙂

Tyvärr väldigt dåligt utbud med julmys-filmer på HBO Nordic i övrigt. 

Viaplay

Mupparnas julsaga

Alltså – jag ÄLSKAR mupparna. Mupp-humor! Jag vet inte tycker bara det är så orimligt roligt, har alltid gjort. Kanske var därför jag var den enda i hela världen som älskade när Allram Eests julkalender?

Vi hade Mupparnas julsaga på VHS när jag var liten och jag har nog sett den ungefär 100 miljoner gånger. Riktigt mycket julstämning!

Harry Potter och De vises sten

Fast se den med engelskt tal för guds skull. Hur som helst. Det är något särskilt speciellt med Harrys första jul på Hogwarts. Önskar jag kunde få tillbringa mitt jullov (om jag hade ett) på Hogwarts och i Gryffindors sällskapsrum alltså. Bästa!!!

Fler tips att hyra, låna, leta:

 • The Grinch/Grinchen
 • Kajsa Kavat
 • Peter och Petra
 • Love Actually

 

Vad tittar du på för att få julstämning? Vilka är dina favoriter? 🎄🎅✨⭐️👇

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 37 times, 1 visits today)

16 Kommentarer

 1. Agnes {Cashew Kitchen} 22 december, 2016 at 08:58

  Åh mitt bästa sätt att komma i stämning är också att se om gamla barndomsfavoriter och kolla på serier! Har återupptagit Downtown Abbey nu och är på 4:e säsongen, annars kollar vi just nu om alla Harry Potter-filmer här hemma 😀
  Fröken Frimans Krig har också varit en julfavorit de senaste 2 åren eller vad det är sedan första säsongen kom <3

  Svara
 2. Jeanette 22 december, 2016 at 12:33

  Ensam Hemma filmerna 1 + 2 är ju ett måste. Grinchen, Holiday, Harry Potter och Medan Du Sov är bra alternativ. Jo, Ett Päron Till Farsa Firar Jul är också nåt jag tittar på varje jul också 🙂
  Jag brukar börja titta tidigare på julfilmer vanligtvis när jag längtar efter julen, men i år har jag knappt sett en julfilm. I eftermiddag ska jag se Ensam Hemma 2 som visas på tv iallafall 🙂

  Svara
 3. Jenn - forever abroad 22 december, 2016 at 14:09

  Tack för tips!! Blev sugen på “You’ve got mail”… Funderar också på att ta upp Downton Abbey nu i vintertider igen, var nog nästan ett år sedan jag senast såg på det.

  Sen vill jag se Office Christmas Party som går på bio nu!!

  Svara
 4. Andrea 22 december, 2016 at 16:17

  Ahh så mycket nostalgi i det här inlägget! 😀

  En anna julkalenderfavorit för mig är Pettsson och Findus – Tomtemaskinen <3 Så sjukt mysig!

  Förutom Die Hard, så måste jag tipsa om annan julfavorit: The Family Man, eller "En andra chans" om man letar efter svenska titeln. http://www.imdb.com/title/tt0218967/
  De två lär vi se här hemma i jul 😀

  Svara
   1. Andrea 22 december, 2016 at 20:24

    Ellerhur! Hon är helt fantastisk! <3

    Svara
 5. KarroW 23 december, 2016 at 08:24

  Åh så bra tips! Älskar jultv! Ffa Grinchen är ett måste för mig varje år:)
  Netflix tips från mig är Arthur Christmas, bra-tecknad, rolig och superjulig! 😃

  Svara
  1. KarroW 23 december, 2016 at 08:25

   *netflixtips

   Svara
 6. Carro 27 december, 2016 at 22:35

  SKAM 😍

  Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *