Teknifiks tips på filmer och serier att streama i jul

jul streama filmer serier julmys julstämning
Ett sätt som jag älskar för att komma i stämning under advents- och jultiden är att streama serier och filmer som ger den där rätta känslan.
Här kommer mina bästa tips!

SVTs Öppet Arkiv

Madickens jul

Mysiga morgonrockar, lackade klappar och helhylle gammeldags finfamiljs-mys utlovas i Madickens jul. Älskade Madicken när jag var liten så det är många nostaglikänslor knutna till detta.
▶️ Junibackens jul

Pippis jul

Pippis jul är nog ändå den bästa julen, även om den är lite sorglig när hon sitter i fönstret och försäkrar sin mamma i himmelen att hon inte känner sig ensam ?
▶️ Pippi i den första snön
▶️ Pippis jul

Mysteriet på Greveholm

Av många i min generation allmänt ansedd som den bästa julkalendern typ ever. Den ÄR mysig med det stora slottet, spöken och rymden.
▶️ Mysteriet på Greveholm – avsnitt 1

Sunes jul

Också en riktig klassiker och väldigt mycket nostalgi över familjeliv tidigt 90-tal (då jag växte upp ju!). Några favoritavsnitt är Skidvallan, julbordet, kyrkan och varhuset! 🙂
▶️ Sunes jul – avsnitt 1 

Netflix

White Christmas

Jag introducerades till den här klassiska, amerikanska julfilmen under mitt au pair-år i USA. Det är en svulstig musikalfilm med bl.a. Bing Crosby och Rosemary Clooney. Sång- och dansnummer och hemort för den klassiska jullåten med samma namn som filmen.
Mina favoritlåtar från filmen är Sisters och Snow!

Ensam hemma

Ja det är barndomsnostagli på hög nivå även här men Ensamma hemma-filmerna är ju ändå riktigt bra på att ge julstämning och perfekt att kolla på till en mysig frukost inför jul eller som uppesittarfilm den 23:e.

The Wizard of Oz

Det här är också en amerikansk grej men i USA kan i princip hitta the Wizard på någon kanal när som helst under dygnet inför julen. Inte en film som ger julstämning per se men ändå en film som hör julen till!

Downton Abbey

Första gången jag såg hela Downton abbey var i december när jag hade en rejäl influensa. Därför är hela serien förknippad med julkänslor för mig. Men särskilt vill jag rekommendera julavsnitten. T.ex. i säsong 2: Christmas at Downton Abbey. De är som små filmer och får en att vilja fira sekelskiftsjul (med betjänter som fixar mat och pynt – bekvämt!).

You’ve got mail

En romantisk komedi som utspelar sig under längre tid än bara julen men just julsekvenserna med en riktigt New York-romantisk bild av december är ändå väldigt stämningsfulla. När hon dekorerar sin lilla barnboksaffär inför julen alltså… jag dör lite. Den här filmen har jag och min mamma sett 1012012 ggr så den har en väldigt speciell plats i mitt hjärta.

HBO Nordic

The Holiday

Om du gillar romcom så är ju The Holiday given i jultider. Huvudroller är Kate Winslet och Cameron Diaz. De spelar två ganska olika (fast ändå väldigt lika) kvinnor som behöver komma bort lite och hux-flux gör ett husbyte.
Det mysigaste är nog ändå den lilla engelska stugan med öppen spis och massor av böcker. Synd bara att superstressade LA-bruden Cameron Diaz spelar inte kan njuta av det riktigt. Men sen träffar hon ju supersnygga Jude Law så allt löser sig ju tillslut. 🙂
Tyvärr väldigt dåligt utbud med julmys-filmer på HBO Nordic i övrigt. 

Viaplay

Mupparnas julsaga

Alltså – jag ÄLSKAR mupparna. Mupp-humor! Jag vet inte tycker bara det är så orimligt roligt, har alltid gjort. Kanske var därför jag var den enda i hela världen som älskade när Allram Eests julkalender?
Vi hade Mupparnas julsaga på VHS när jag var liten och jag har nog sett den ungefär 100 miljoner gånger. Riktigt mycket julstämning!

Harry Potter och De vises sten

Fast se den med engelskt tal för guds skull. Hur som helst. Det är något särskilt speciellt med Harrys första jul på Hogwarts. Önskar jag kunde få tillbringa mitt jullov (om jag hade ett) på Hogwarts och i Gryffindors sällskapsrum alltså. Bästa!!!

Fler tips att hyra, låna, leta:

 • The Grinch/Grinchen
 • Kajsa Kavat
 • Peter och Petra
 • Love Actually

 

Vad tittar du på för att få julstämning? Vilka är dina favoriter? ??✨⭐️?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

16 reaktioner på ”Teknifiks tips på filmer och serier att streama i jul”

 1. Åh mitt bästa sätt att komma i stämning är också att se om gamla barndomsfavoriter och kolla på serier! Har återupptagit Downtown Abbey nu och är på 4:e säsongen, annars kollar vi just nu om alla Harry Potter-filmer här hemma 😀
  Fröken Frimans Krig har också varit en julfavorit de senaste 2 åren eller vad det är sedan första säsongen kom <3

 2. Ensam Hemma filmerna 1 + 2 är ju ett måste. Grinchen, Holiday, Harry Potter och Medan Du Sov är bra alternativ. Jo, Ett Päron Till Farsa Firar Jul är också nåt jag tittar på varje jul också 🙂
  Jag brukar börja titta tidigare på julfilmer vanligtvis när jag längtar efter julen, men i år har jag knappt sett en julfilm. I eftermiddag ska jag se Ensam Hemma 2 som visas på tv iallafall 🙂

 3. Tack för tips!! Blev sugen på ”You’ve got mail”… Funderar också på att ta upp Downton Abbey nu i vintertider igen, var nog nästan ett år sedan jag senast såg på det.
  Sen vill jag se Office Christmas Party som går på bio nu!!

 4. Ahh så mycket nostalgi i det här inlägget! 😀
  En anna julkalenderfavorit för mig är Pettsson och Findus – Tomtemaskinen <3 Så sjukt mysig!
  Förutom Die Hard, så måste jag tipsa om annan julfavorit: The Family Man, eller "En andra chans" om man letar efter svenska titeln. http://www.imdb.com/title/tt0218967/
  De två lär vi se här hemma i jul 😀

 5. Åh så bra tips! Älskar jultv! Ffa Grinchen är ett måste för mig varje år:)
  Netflix tips från mig är Arthur Christmas, bra-tecknad, rolig och superjulig! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!