Om mig och bloggen

Om mig

Foto: Caroline Solberg

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, föreläsare, medievetare, tekniknörd och digital designer.

Född: 1989
Bor: Örebro
Familj: Man, dotter (född -20) och katt
Intressen: TV-serier, böcker, spel, podcasts, roller derby, framtiden och rita på iPad.

Våren 2016 tog jag min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap på Örebro universitet, samma vår startade jag också den här bloggen! Jag har en bakgrund som radiojournalist på Sveriges Radio och hade även egen firma och frilansande inom grafisk design och webbdesign mellan 2012-2016.

Mer om min bakgrund kan du läsa här och här.

Sedan hösten 2017 driver jag eget företag kring den här bloggen på heltid där jag föreläser, poddar, medverkar i medier och gör influencersamarbeten. Läs mer om mitt företag här. Jag medverkar regelbundet i Sveriges Radios olika kanaler och snackar teknikfenomen, sociala medier, trender och tekniktips. I Plånboken i P1 svarar jag på konsumentfrågor om teknik några gånger per termin.

Jag vill få fler att upptäcka hur kul och användbar teknik är och se alla möjligheter som finns i vår digitala värld. Teknik är verktyg som alla ska kunna använda för att göra just sina idéer till verklighet.

Hösten 2019 gav jag ut min debutbok: ”Starta och driva eget : smart, digitalt och hållbart”. Här hittar du hela mitt resursbibliotek för företagare och om du vill kan du köpa ett signerat ex av boken direkt från mig här på bloggen.

Jag har haft äran att utses till Årets medlem i Influencers of Sweden 2016 och Årets Varumärke 2017. Hösten 2018 fick jag Womengineer Awards pris för ”Best informer”.

Om bloggen

Teknifik.se är en blogg om teknik och internet där jag försöker göra ditt digitala liv enklare och roligare. Teknifik riktar sig till den vanliga konsumenten såväl som tekniknörden och är skriven på ett sätt så att alla ska kunna hänga med!

På Teknifik kan du läsa om sociala medier, pryltester, appar, tekniknyheter, tips, trender, entreprenörskap, reflektioner över det digitala samhället. Jag fokuserar mycket på att skriva matiga och innehållsrika guider. Några av mina mest lästa guider är:

Teknifik är en av de främsta teknikbloggarna i Sverige med 30 000-40 000 besökare i månaden.

Jag driver Teknifik.se som en del i mitt företag vilket innebär att jag också delvis tjänar pengar genom bloggen. Läs mer om hur det funkar i min Reklam och PR-policy.

Podden Teknikens under

Hösten 2018 startade jag upp min drömpodcast, Teknikens under, en podd om hur teknikutvecklingen påverkar oss människor. I podden får jag äntligen använda min bakgrund som radiojournalist för att fördjupa mig i olika ämnen kring teknik och det digitala livet – och presentera detta på ett lättsmält och tillgängligt sätt.

Podden har bland annat tagit upp ”Smartphonegenerationen”, blockchain, dejtingappar, artificiell intelligens, robotar och algoritmer.

Tekniken påverkar oss alla – oavsett om vi ser oss som ”teknikintresserade” eller inte – därför tycker jag vi behöver prata mer om detta även utanför tekniknördarnas cirklar. Så podden riktar sig till dig som är nyfiken på att lära dig mer om alla förändringar som pågår i vårt samhälle och vill höra om detta på ett enkelt och nyanserat sätt.

Lyssna på poddens två säsonger överallt där poddar finns. Sök på ”Teknikens under” så hittar du den. Alla avsnitt hittar du också här.

▶︎ Lär dig hur du lyssnar på poddar

Följ mig

Vill du aldrig missa ett inlägg? Följ Teknifik via en RSS-läsare, t.ex. Feedly! Bästa sättet att följa och läsa bloggar.

Instagram, @teknifik, är stället där jag delar snabba tekniktips, mina senaste inlägg, snackar om aktuella grejer, delar ögonblick från min vardag och ”bakom kulisserna”-materialet från mitt liv.

Prenumerera på min Youtubekanal för teknifika videos om ny teknik, tutorials, vloggar och annat kul i rörligt format!

Genom att följa min facebooksida får du upp mina nya inlägg direkt i din feed!

På Twitter @elinhaggberg delar jag allt från vardagliga betraktelser och rants till intressanta tech-nyheter och tips! Antagligen snabbaste sättet att få tag på mig också.

På Pinterest hämtar jag och delar inspiration till inredning, stil, mat, fotografi och mycket mer

Vi hörs och vad kul att du hittat hit!

▶︎ Vill du samarbeta? Läs mer om PR och reklamsamarbeten på Teknifik.se
▶︎ Boka en föreläsning? Läs mer här.

SÖK

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering