Om mig och bloggen

hemmakontoret-07-facebook

Om mig

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare, tekniknörd och digital designer.

Född: 1989
Bor: Örebro
Familj: Man och katt
Intressen: teknik, TV-serier, podcasts, roller derby och internet.

Våren 2016 tog jag min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap på Örebro universitet och har sedan dess jobbat från och till som radiojournalist på Sveriges Radio. Jag har haft egen firma och frilansat inom grafisk design och webbdesign sen 2012.

Jag vill få fler att upptäcka hur kul och användbar teknik är och se alla möjligheter som finns i vår digitala värld. Teknik ska inte vara krångligt och svårt. Sedan februari 2017 ägnar jag mig åt Teknifik, frilanslivet och mitt företag på heltid.

Du kan ibland se mig i Aftonbladet Morgons Tekniksvep där jag pratar om de senaste techsnackisarna. Varannan vecka skriver jag ett inlägg på Influencers of Sweden under parollen Tech Thursday. På tisdagar håller jag “Elins Teknikskola” på P4 Örebro och pratar vardagsteknik och internet.

Jag har haft äran att utses till Årets medlem i Influencers of Sweden 2016 och den 13 oktober 2017 mottog jag Stora influencerpriset för Årets Varumärke.

header-influencers-of-sweden-small

Om bloggen

Teknifik.se är en blogg om teknik och internet som vill göra våra digitala liv enklare och roligare. Teknifik riktar sig till den vanliga konsumenten såväl som tekniknörden och är skriven på ett sätt så att alla ska kunna hänga med!

På Teknifik kan du läsa om sociala medier, digital design, reflektioner över det digitala samhället, pryltester, tekniknyheter, podcasttips m.m.

Bloggen startade i januari 2016 och har genom målmedvetet arbete med SEO och sociala medier snabbt växt till en av de främsta teknikbloggarna i Sverige med runt 30 000 besökare i månaden.

Jag driver Teknifik.se som en del i mitt företag vilket innebär att jag också delvis tjänar pengar genom bloggen. Läs mer om hur det funkar i min Reklam och PR-policy.

sociala medier bloggare strategi teknifik Elin Häggberg

Följ mig

Vill du aldrig missa ett inlägg? Följ Teknifik på Bloglovin! Bästa sättet att följa och läsa bloggar.

Instagram, @teknifik, är stället där jag delar ögonblick från min vardag, bilder på min katt och “bakom kulisserna”-materialet från mitt liv.

På Twitter @elinhaggberg delar jag allt från vardagliga betraktelser och rants till intressanta tech-nyheter och tips! Antagligen snabbaste sättet att få tag på mig också.

Prenumerera på min Youtubekanal för teknifika videos om ny teknik, tutorials, vloggar och annat kul i rörligt format!

Genom att följa min facebooksida får du upp mina nya inlägg direkt i din feed plus andra peppiga länkar och händelser.

På Pinterest hämtar jag och delar inspiration till inredning, stil, mat, fotografi och mycket mer

Vi hörs och vad kul att du hittat hit!

▶︎ Vill du samarbeta? Läs mer om PR och reklamsamarbeten på Teknifik.se
▶︎ Boka en föreläsning, workshop eller hyr in mig som konsult 

Tack barcelona crowdfunding 100 tjejer kodar

(Visited 3 247 times, 1 visits today)