Om mig och bloggen

Om mig

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, föreläsare, medievetare, tekniknörd och digital designer.

Född: 1989
Bor: Örebro
Familj: Man och katt
Intressen: TV-serier, böcker, spel, podcasts, roller derby, framtiden och rita på iPad.

Våren 2016 tog jag min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap på Örebro universitet, samma vår startade jag också den här bloggen! Jag har en bakgrund som radiojournalist på Sveriges Radio och hade även egen firma och frilansande inom grafisk design och webbdesign mellan 2012-2016.

Mer om min bakgrund kan du läsa här och här.

Sedan hösten 2017 driver jag eget företag kring den här bloggen på heltid där jag föreläser, gör en podcast, medverkar i medier och gör influencersamarbeten. Läs mer om mitt företag här.

Jag vill få fler att upptäcka hur kul och användbar teknik är och se alla möjligheter som finns i vår digitala värld. Teknik ska inte vara krångligt och svårt. 

Du kanske har sett mig i Aftonbladet Morgons Techsvep där jag under flera år pratade om de senaste techsnackisarna och recenserade prylar? Jag medverkar också ofta i Sveriges Radio P4 och P3 där jag pratar vardagsteknik, internet och förklarar fenomen. Jag är även återkommande teknikexpert i Plånboken i P1.

Hösten 2019 gav jag ut min debutbok: “Starta och driva eget : smart, digitalt och hållbart” på Roos&Tegnér förlag. Här hittar du hela mitt resursbibliotek för företagare och om du vill kan du köpa ett signerat ex av boken direkt från mig här på bloggen.

Jag har haft äran att utses till Årets medlem i Influencers of Sweden 2016 och Årets Varumärke 2017. Hösten 2018 fick jag Womengineer Awards pris för “Best informer”.

header-influencers-of-sweden-small

Om bloggen

Teknifik.se är en blogg om teknik och internet som vill göra våra digitala liv enklare och roligare. Teknifik riktar sig till den vanliga konsumenten såväl som tekniknörden och är skriven på ett sätt så att alla ska kunna hänga med!

På Teknifik kan du läsa om sociala medier, digital design, reflektioner över det digitala samhället, pryltester, tekniknyheter, podcasttips m.m.

Bloggen startade i januari 2016 och växte snabbt, genom målmedvetet arbete med SEO och sociala medier, till en av de främsta teknikbloggarna i Sverige med 30 000-40 000 besökare i månaden.

Jag driver Teknifik.se som en del i mitt företag vilket innebär att jag också delvis tjänar pengar genom bloggen. Läs mer om hur det funkar i min Reklam och PR-policy.

Bli Patreon för att stötta mitt arbete och vässa dina digitala färdigheter

Under våren 2020 bestämde jag mig för att jobba mot en medlemsfinansierad affärsmodell för att kunna skapa ännu mer värdefullt innehåll till mina följare.

På plattformen Patreon kan du stötta mitt innehållsskapande som månadsgivare med en liten summa varje månad som Teknifik Supporter.

Om du går in på nivåerna Teknifik Academy eller Mecenat får du dessutom tillgång till live-webinarier, workshops, TechSupport och mycket mer.

Podden Teknikens under

Hösten 2018 startade jag upp min drömpodcast, Teknikens under, en podd om hur teknikutvecklingen påverkar oss människor. I podden får jag äntligen använda min bakgrund som radiojournalist för att fördjupa mig i olika ämnen kring teknik och det digitala livet – och presentera detta på ett lättsmält och tillgängligt sätt.

Podden har bland annat tagit upp “Smartphonegenerationen”, blockchain, dejtingappar, artificiell intelligens, robotar och algoritmer.

Tekniken påverkar oss alla – oavsett om vi ser oss som “teknikintresserade” eller inte – därför tycker jag vi behöver prata mer om detta även utanför tekniknördarnas cirklar. Så podden riktar sig till dig som är nyfiken på att lära dig mer om alla förändringar som pågår i vårt samhälle och vill höra om detta på ett enkelt och nyanserat sätt.

Lyssna och prenumerera på podden överallt där poddar finns. Sök på “Teknikens under” så hittar du den. Alla avsnitt hittar du också här.

▶︎ Lär dig hur du lyssnar på poddar

sociala medier bloggare strategi teknifik Elin Häggberg

Följ mig

Vill du aldrig missa ett inlägg? Följ Teknifik på Bloglovin! Bästa sättet att följa och läsa bloggar.

Prenumerera på min podcast Teknikens under på Apple podcasts, Spotify, Acast eller andra poddappar.

Instagram, @teknifik, är stället där jag delar ögonblick från min vardag, bilder på min katt och “bakom kulisserna”-materialet från mitt liv.

På Twitter @elinhaggberg delar jag allt från vardagliga betraktelser och rants till intressanta tech-nyheter och tips! Antagligen snabbaste sättet att få tag på mig också.

Prenumerera på min Youtubekanal för teknifika videos om ny teknik, tutorials, vloggar och annat kul i rörligt format!

Genom att följa min facebooksida får du upp mina nya inlägg direkt i din feed plus andra peppiga länkar och händelser.

På Pinterest hämtar jag och delar inspiration till inredning, stil, mat, fotografi och mycket mer

Vi hörs och vad kul att du hittat hit!

▶︎ Vill du samarbeta? Läs mer om PR och reklamsamarbeten på Teknifik.se
▶︎ Boka en föreläsning? Läs mer här.

(Visited 11 194 times, 3 visits today)