Teknifiks manifest

elin haggberg teknikbloggare femtech kvinnor i tech
Jag har själv länge letat efter bloggar som handlar om teknik ur ett kreativt perspektiv. Som inte bara kastar sig över nya prylar bara för att utan som visar vad de kan användas till och hur de kan göra våra liv mer effektiva, roliga och sociala. För mig har teknik och internet alltid handlat om att skapa, uppleva, undersöka, upptäcka och problemlösa. Jag har letat efter bloggar som handlar om teknik och är snygga, inspirerande, kreativa och roliga att läsa. Eftersom jag inte riktigt hittat det så har jag bestämt mig för att starta en själv!
Teknik kan verka så tråkigt, komplicerat och ointressant. Många blir stressade över sina prylar och över att samhället blir mer och mer digitaliserat. Att kunna teknik blir en allt större fördel inom så många områden och yrken. Därför tycker jag att det är viktigt att förändra bilden av teknik!
Vissa menar att den digitala utvecklingen gör oss passiva och mer isolerade. Jag håller inte med! Teknik är så mycket mer än så. Genom internet kan jag ha kontakt med de föreningar jag är med i, styra upp evenemang, bli inspirerad, hitta kunskap om allt från krukväxter till hårklippning, hålla koll på vad gamla vänner gör nu för tiden, sprida saker jag skapar, träffa nya vänner och mycket mer.
På den här bloggen vill jag, med fokus på digital design och skapande, inspirera fler att börja använda internet och prylar på ett kreativt sätt. Det kan vara för att få sin blogg att se mer ut som man vill, nå ut bättre med sitt företag på sociala medier eller bara för att göra vardagen lite enklare och roligare.
Jag vill samla information om nya prylar och tjänster på ett ställe för att underlätta för de som känner sig förvirrade i den digitala djungeln. Jag vill skapa en plattform om teknik där alla känner sig välkomna! Genom att veta mer om våra prylar kan vi använda dem bättre, spara tid, bli mindre stressade och göra bättre köpbeslut. På så vis kan vi också använda våra prylar mer ansvarsfullt och inte belasta miljön mer än nödvändigt.
Det här med miljö är ytterligare ett perspektiv som jag vill lyfta genom Teknifik. Jag tror att vi både kan älska teknologin samtidigt som vi kan undersöka, problematisera och ifrågasätta hur den påverkar oss – både positivt och negativt.
Sen är det så att teknik- och IT-branschen är hemskt mansdominerad. Det är ett problem! För eftersom samhället blir allt mer digitaliserat behöver också alla kunna vara med och bestämma hur samhället ska utvecklas. En del i problemet är att tjejer inte uppmuntras tilll tekniska intressen. Tjejer vill inte arbeta inom IT eftersom de tror att det inte passar deras personlighet eller är intressant [källa]. Det här vill jag vara med och förändra!
Jag hoppas att DU vill vara med!
/Elin Häggberg
Januari 2016

10 reaktioner på ”Teknifiks manifest”

  1. Yes, vad gött! Kommer följa din blogg med stort intresse, då jag själv är en slags teknik/estetik-hybrid som älskar programmering, design, foto och allt som hör ett digital-kreativt liv till. Varmt välkommen och massa nätkärlek till dig! ^_^

  2. Hej! Snubblade in här genom Sandra Beijers kommentarfält. Jag ÄLSKAR verkligen det du gör och jag känner hur tekniknörden inom mig (visste inte att jag hade en?) bara blomstrar när jag läser din blogg. Tack för att du lyfter detta!

  3. Pingback: Fyra år med Teknifik - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering