Remake av mitt hemmakontor: det färdiga resultatet!

hemmakontoret-07-blogg
Som ni vet så inledde jag i somras projektet med att göra om mitt hemmakontor så att jag faktiskt skulle vilja använda det. Vi hade haft kontorshörnan i lägenheten på mer eller mindre samma sätt sen vi flyttade in och på grund av flera olika (kända och okända) anledningar så använde vi den aldrig. 
Så jag bestämde mig för att tänka om och tänka nytt! Gör om och gör rätt – helt enkelt. Nu tänkte jag visa hur det blev och berätta lite om vad vi gjorde!

Före

hemmakontor-fore-3

Efter

hemmakontoret-10-ny-blogg

Min nemesis: alla sladdar

När man är en techbloggare gillar man ju rimligtvis att ha mycket teknik. I princip alla människor har ju en rad olika teknikgrejor på sina skrivbord nuförtiden och det resulterar i sladdar, sladdar och åter sladdar.
För att försöka komma till rätta med ”sladdproblemet” så har vi en sladduppsamlare fastskruvad under skrivbordet som man ser från den här vinkeln. Där i ligger en grendosa, en USB-grendosa och alla sladdar. Vi har också skruvat fast en liten hylla under skrivbordet för förvaring av externa hårddiskar! Detta innebär att det är 0 sladdar på golvet under bordet vilket underlättar städning.
Att trolla bort sladdarna helt och hållet känns som ett övermäktigt projekt just nu så den här lösningen är jag absolut nöjd med. Det är inte perfekt men det är såååå mycket bättre än innan.
hemmakontoret-03-blogg
För att underlätta att sitta och jobba vid den stora skärmen så har vi investerat i en vertikal Henge-dock. Den funkar så att man kopplar i alla sladdar man behöver i själva dockan. Till skärmen, tangentbordet, musen, USB-dosan och allt annat man vill ha inkopplat när man sitter vid sin stora skärm.
Sedan behöver man bara stoppa i datorn och sim-sala-bim så är man redo att börja jobba!!! Så sjukt smidigt. Jag har också samlat ihop alla sladdarna i sådana där sladd-ihop-samlare för att göra allt så minimalt rörigt som möjligt.

Less is (actually) more

Det första och kanske allra viktigaste var att rensa rensa rensa. Jag har liksom under årens gång bara fyllt på med mer och mer saker. Så nu tog jag helt enkelt bort alla saker, rensade ur ordentligt och ställde tillbaka.

Före

hemmakontor-fore-1

Efter

hemmakontoret-01-blogg
Vi har också helt gett upp på idén att vi ska sitta här båda två och jobba samtidigt, som var den ursprungliga idén med L-formen på skrivborden. Istället så fick skrivaren och skärmen byta plats. Nu behöver man inte sitta och stirra in i en vägg när man jobbar vid storskärmen. Istället tittar man ut mot rummet och mot fönstret. SÅ mycket trevligare!!
Vi har också bytt bordsben (vi hade lösa bockar innan) som gjort hela bordet mycket mer stabilt och dessutom ger en cleanare look pga mindre pinnar under bordet.
Sen så har jag också satt en skåpdörr på min (nu väldigt utstädade) hylla vilket gör det hela betydligt mindre rörigt.

Gud bor i detaljerna

Före

hemmakontor-fore-2Efter

hemmakontoret-05-blogg hemmakontoret-04-blogg
Jag har lite utav en tendens att inreda som ett barn. Det vill säga att jag smäckar upp allt jag tycker är fint utan att tänka så mycket på hur det passar ihop. Sen sätter jag bara upp mer och mer för att jag tror det ska göra saken bättre. Att någon typ av mysig, excentrisk vibe ska uppstå genom ren magi. Det händer tyvärr aldrig.
Så nu gjorde jag en rejäl rensning bland all min facklitteratur och sparade bara favoriterna, som jag sorterade i lite färgordning. Sen jobbade jag utifrån mycket svart och vitt med lite orangea och turkosa/ljusblå detaljer.
Max hjälpte mig att fixa ett sånt här fint och trendigt armeringsnät också – så snyggt och praktiskt! De vita små hänglådorna är från IKEA och innehåller USB-sladdar, saxar och mattskärare samt batterier och pennor. Allt man behöver nära till hands. Sen har jag satt upp lite vykort från Lagerhaus och Tjejer kodar, ett bröllopsfoto och mina hörlurar. Veckoplaneraren är som ett block (också Lagerhaus) vilket är perfekt för att planera veckans dagar och blogginlägg på ett snabbt, tydligt och visuellt sätt.

Funkade det?

hemmakontoret-06-blogg
Så har remaken gjort att jag börjat använda skrivbordshörnan? Svar: JA! Alltså det är helt underbart. Vi har bestämt att skrivbordet är en fredad zon där man absolut inte får lägga papper, grejer och jox. Inte ens tillfälligt (knappt). Det ska vara rent och tomt. Total skrivbords-zen råder!!!
Det här har gjort skrivbordet till min nya favoritplats i hela lägenheten och nu jobbar jag alltid framför min stora skärm här hemma. Innan stod den bara och dammade, vilket slöseri! Dessutom är det kul att fota bilder och filma med det här fina kontoret som backdrop.
Det känns helt fantastiskt att äntligen ha en effektiv, smart och snygg arbetshörna här hemma. Vilken pepp inför den här hösten alltså.
Förresten, den snygga svartvita flip-clock skärmsläckaren, som är så poppis på inredningsbilder på Pinterest, heter Fliqlo och du kan ladda ned den här.

Så vad tycks?! ?✨

home office scandinavian black iron mesh organizer


Ps! Om någon som gör inredningsreportage i tidningar läser det här får ni hemskt gärna komma hit och fota för jag tycker det är väldigt svårt med inredningsfoton. Hehe! Bor i ett supermysigt stall utan en enda rak vinkel, skulle bli ett toppenreportage tror jag. ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

20 reaktioner på ”Remake av mitt hemmakontor: det färdiga resultatet!”

 1. Alltså dör vad avis jag blir på det här fina!! Just nu jobbar jag liksom oftast från.. sängen. Inte optimalt. Jag vill öht komma iordning i lägenheten. Väldigt få prylar är mina, men både jag och Max är relativt ointresserade av att fixa till och inreda, så vill kommer aldrig till skott med förändring. Önskar att man ba kunde betala nån att inreda vår lägga liksom? Jag tycker att din hörna är en perfekt mix av personlighet utan att bli för plottrigt! Ett kontor ska inte vara för minimalistiskt tycker jag 🙂

  1. Åh vad kul att du tycker det!
   Ja men jag förstår dig. Jag är ganska intresserad men det är inget jag prioriterar så ofta och både Max och jag har en tendens att samla på oss en massa prylar. Vill gärna ha det fint och ordnat men det blir sällan så. Är sååå glad att vi iallafall tog tag i den här hörnan.
   Skulle också gärna betala en inredare (om jag hade råd) hehe. Man får kanske anmäla sig till Äntligen Hemma? 🙂

 2. Vilken skillnad! Förstår att det blir bra mycket roligare att sitta där och jobba nu. Är själv i flyttankar och ett av mina måsten är att nya stället ska få plats med en bra kontorshörna med ordentligt skrivbord. Är så jobbigt när man har saker lite här och var istället för samlade och bara släpar dator och andra prylar mellan potentiella sittplatser. Så är extra kul med lite hemmakontors-inspiration just nu! ?

  1. Eller hur?! Ja men det är himla bra och viktigt tycker jag. Mitt skrivbord har alltid varit min favoritplats i livet på tidigare boplatser. När jag inte haft något har jag alltid saknat det enormt. Därför har det varit en sådan himla sorg att kontoret här när vi flyttade in blev så dåligt från början och alltid var en riktigt ”hatplats” trots mina ambitioner. Men NU! Nu känns det så bra. Ibland tar det tre år. 😉

   1. Ja.. men bättre sent än aldrig! 😉 Mitt öga har inte riktigt kikat fram ännu, men jag ska helt klart ta tag i att ändra min skrivbordshörna nu! 😀

 3. Åh jag blev superinspirerad att fixa en fin skrivbordshörna hemma nu ju! Har precis flyttat och tycker inte alls att det finns någon vettig och självklar plats för mitt skrivbord där men kanske om jag har ett L-format skrivbord! Ah! Huvudet exploderar av idéer! Vad är det för skrivbord du har? Så stilrent och fint.
  Hela alltihop blev himla fint förstås!

 4. Jääääkelar vad snyggt! Riktigt inbjudande arbetshörna. =D
  Och tack för tipset om den där dockstationen, en sån behöver jag också. Och för länken till skärmsläckaren! Har sett den på så många bilder och alltid undrat hur man får den. ^_^

  1. Åh tack vad kul att du tycker det!! 😀 ❤️
   Är SÅ nöjd med dockan. Vill nästan påstå att den har förbättrat min livskvalité med avsevärda procent hehe. Plus också för prisvärd, rejäl och kvalitativ design.
   Skärmsläckaren är perfekt för bilder hihi

 5. Alltså så snyggt!! Tror jag får anlita dig till rensning& sortering, jag samlar också på precis allt (vilket suger när man fått flytta ofta). Och säg till när du får en lösning på sladdproblemet!

  1. Att linda ihop sladdarna med sladd-spiral och fästa upp under bordet i uppsamlare löser iallafall en del av problemet! ☺️
   TACK – kommer tyvärr inte ta jobbet pga rensning är ju sååå tråkigt och bara kul när det är klart. Kan däremot inspirera till idéer och piff när det tråkiga är klart. För det är ju kul!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!