Månadsraport: Mars 2017 Sanningen bakom Teknifik, Miami-resa och konferens.

Mars var en ganska hektisk månad med Miami-resa och så TIC som avslutning. Det kändes som att mars flög förbi och nu är vi redan snart halvvägs in i april – men bättre sent än aldrig är parollen gällande månadsrapporten så här kommer den.

För er som är nya på bloggen kan jag berätta att jag varje månad gör en sådan här månadsrapport och har gjort sen jag startade bloggen. Här går jag igenom all min statistik och funderar lite på vad siffrorna kan tänkas betyda. Okej? Härligt! Då kör vi!

Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar användare per dag under mars 2017.

 

Användare: 15 882
Sidvisningar: 22 881

Siffrorna har gått upp något jämfört med förra månaden och ligger närmare mina rekordsiffror för januari (när jag nådde tillbaka en nivå jag tidigare bara sett under Pokémon Go-månaden juli). Det är ju så med besökssiffror att det är många olika komponenter som spelar in. Det jag eftersträvar är ju den stabila ökningen och därför kan det ta några månader innan man ser hur man ligger till generellt och utesluta tillfälliga besökstoppar som orsaken bakom ökningen.

Men jag är jättenöjd med 15 882 besökare! Det är ju faktiskt riktigt riktigt mycket människor när man tänker efter. I mars förra året hade jag 2 148 besökare och då hade jag dubblat besöksantalet från februari.

I dynamiken mellan nya och återkommande läsare ser vi här att det väger över lite extra mycket åt “nya läsare” denna månad. Det betyder att google-trafiken ökat något. Det kan också betyda att jag varit lite sämre på att fånga upp nya läsare och då dem att stanna kvar och återkomma.

Det här är något som jag ska försöka förbättra i min nya bloggdesign som jag jobbar på. Alltså göra det lättare för nya läsare att navigera sig, lyfta upp gammal innehåll (för jag har gjort en jäkla massa bra inlägg faktiskt som håller länge) och skapa en sökbar kunskapsbank!

Dessutom ska jag förbättra mobilupplevelsen eftersom mer än hälften av alla som läser faktiskt gör det i mobilen.

Mest lästa inläggen

 1. Instagram: alla dolda funktioner och hacks du borde känna till
 2. Stor guide: tips när du ska köpa ny dator
 3. Så använder du de nya funktionerna i iMessage på iOS 10
 4. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 5. Hur tjänar man pengar på att blogga? 

Jag är superglad att min inlägg om Instagram är i topp för GUDARS SKYMNING vad mycket jobb jag lade ner på det inlägget. Tror helt seriöst det är det inlägg jag gjort som tagit absolut längst tid att skriva. Så otroligt glad för alla som länkat till inlägget och skrivit peppiga kommentarer.

En sak som jag tycker är kul är att mitt inlägg om hur man tjänar pengar på att blogga ligger med på topp 5 för andra månaden i rad. Ska vi tolka det som att intresset för att tjäna pengar som bloggare ökar? Kanske är det en Influencers of Sweden-effekt? ?

Länk-kärlek ❤️

 1. Daniel Åberg – Mest länkkärlek denna månad fick jag från författaren och bloggaren Daniel Åberg! Han tipsade sina läsare om mitt Instagram-inlägg. Tack så hemskt mycket!
 2. Underbara Clara – gammal länk-kärlek rostar aldrig? ? Claras inlägg om “Nyckeln till framgång” fortsätter att leda nya läsare hit. Så fantastiskt ❤️
 3. Reaktionista / Wilda – Finaste Wilda är nog den bloggare jag vet som är absolut bäst på länkkärlek och att dessutom vara så otroligt fin och peppande i kommentarer. Wilda, du är bäst!!! I mars tipsade hon bland annat om min Instagram-guide i sitt fina format med Stjärnögonblick. ✨
 4. Cashew Kitchen / Agnes – Agnes visade bland annat upp fina bilder på mig och Louise på promenad från vår workation hemma hos henne. Så fint!
 5. Alexandra Bylund – Alexandra gör ju entreprenörs-podden “Vad fan håller jag på med?” (som jag skrivit om tidigare) ihop med Linda Hörnfeldt och i mars tipsade hon sina läsare om min Instagram-guide. TACK! Alexandra jobbar ju dagligen med sociala medier så det kändes fint att hon gillade mitt inlägg. ❤️
 6. En Emilia – Jag vill också nämna Emilia som länkade mig apropå Bullet Journaling! De läsare som hittade till mig via hennes blogg var 100% nya! Många som klickar in via länkar kan ju redan ha besökt bloggen vid något tillfälle. Men det är ju lite extra kul när någon leder personer till en som man kanske inte skulle nått ut till lika lätt annars.

Stort stort tack till alla som länkat och tipsat sina läsare om min blogg! Det betyder så enormt mycket, ni anar inte. ❤️

Facebook

Mars på Facebook var väl inget superspeciellt. Jag tycker dock att det börjat vända lite med räckvidden? Jag upplever inte att inlägg “stryps” lika ofta? Möjligt att algoritmen skruvats lite eller att jag gör något mer rätt. Oklart.

Hur som hest hade jag 703 visningar/dag i genomsnitt i mars. En del av visningarna var betalda då jag valde att ge ett inlägg om min Instagram-guide lite extra boost. När man lagt så mycket tid på något vill man ju såklart att det ska nå ut till så många som möjligt.

Några inlägg som fått bra räckvidd och mycket engagemang var:

Mitt inlägg om vad Teknifik faktiskt betyder! Det fick oväntat mycket engagemang! Tydligen något mååånga gått och fnulat på. Väldigt kul att höra om allas teorier och tankar också.

Det var många som gillade när jag var med live i Aftonbladet-studion en morgon och hade så här fint TV-smink.

Mitt inlägg om Instagram-hacks på Facebook nådde ut till över 6000 personer och fick hela 13 delningar. Inte illa, tycker jag. Jag betalade sammanlagt 91 kr för sponsringen, vilket gav ungefär hälften av visningarna.

Sista dagen i mars slängde jag upp en bild från när jag fick motta det hedersfyllda utmärkelsen som “Årets medlem” på galamiddagen på TIC. Enligt inbäddningen här fick jag 87 likes men på Facebook står det över 100. Väldigt kul och fint!

Gilla-markeringar: 567 (➕ 31)

Ingen supertillväxt på gillar-fronten men helt okej tycker jag.

Youtube

Mars kändes som en kämpig månad på Youtube. Jag kände mig inte riktigt lika motiverad att göra videos och har inte lagt ned något jobb alls på att nå ut till fler med videoinnehållet. Jag känner att jag måste försöka göra en lite tydligare strategi för mig själv med vad jag vill med mina videos och min Youtube-kanal.

Jag drog ju igång den för att utforska videomediet och skapa filmer som ett komplement till bloggens textinnehåll. Jag tycker det är superkul att göra videos men samtidigt tar det ju väldigt mycket tid. Särskilt i förhållande till hur många visningar mina videos får jämfört med t.ex. ett blogginlägg.

Men man kan ju inte testa och utforska hur länge som helst. Nej snart är det nog dags för en ordentlig utvärdering, reflektion och en strategi framåt. 

Har du någon input gällande min youtube-kanal? Dela gärna med dig i kommentarerna eller maila hello@teknifik.se. T.ex.: vilka videos uppskattar du mest? Vad tycker du jag ska ha för “inriktning”? Föredrar du text framför video eller tvärt om?

Visningstid: 4 997 min
Visningar: 1 442
Genomsnittlig visningslängd: 3:27 min

Prenumeranter: 169 (➕15)

Mest visade klippen:

 1. Bygger villa från sekelskiftet // SIMS 4 Speed Build
 2. Fairphone 2: unboxing, hands on och recension 
 3. Miami-vlogg del 1: Jetlaggad askungen
 4. Tutorial: Paper app by 53 på iPad 
 5. Quick Guide: Pinterest – the basics

Det är kul att min speedbuild i Sims 4 får så otroligt mycket visningar! Det är ett av mina mest visade klipp. Borde kanske göra lite fler gaming-videos då? Byggandet i Sims är ju utan tvekan det jag tycker är roligast så Speed build är ett härligt format.

Sen är det också kul att så många kollade min vlogg från Miami!

Kort om Instagram

Jag vill också nämna att det var stort intresse för att följa min Miami-resa på Instagram! Jag hade runt 7000 fler visningar där under de dagarna än normalt. Väldigt väldigt kul!

?

Det var mars det. En i slutänden ganska “vanlig” månad. Något du tycker var extra intressant eller något du undrar? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 98 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Annie - lättlagat vegokäk 15 april, 2017 at 09:47

  Tänk ändå vilken jävla månad det var på alla fronter “utanför” antalet bloggbesökare! Alltså din första föreläsning som var så sjuuuuukt bra och inspirerande OCH att du vann årets medlem. Resan som du har gjort på ett år är fantastisk! Du ska vara så himla stolt över dig själv.

  Jag hoppas att ditt inlägg om instagram kommer att fortsätta dra folk, för det är så himla välgjort.

  Med YT förstår jag att det känns frustrerande! Jag tycker att dina guider passar sig väldigt bra i YT-form och det hoppas jag att du fortsätter med. Och så gillar att jag få följa med dig på vloggar ibland. Dock är jag ingen storkonsument annars av YT för jag tycker att det äter så himla mkt tid jämfört med att läsa bloggar (obs vet ej om detta faktiskt stämmer, det är bara min känsla). Så jag kanske inte är bästa personen att fråga heller! Ett alternativ kan ju vara att gå över till att göra 2 videos/månad ist för att satsa på 1/vecka. Tycker att det låter så himla stressigt om du också ska få in blogg och annat runt den. Man får ändå ha åtanke att superproffsen som bara ägnar sig åt YT lägger upp 3 filmer/vecka, och att du ska göra 1/3 av det när du har massa andra åtaganden känns ganska orimligt.

  Glad påsk! <3

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 15 april, 2017 at 09:53

   Tack Annie!! Du är så klok och fin ❤️❤️ Ja det var verkligen en fantastisk månad. Det är så lätt att bara titta på siffrorna ibland – men det är ju faktiskt inte hela sanningen om “hur det har gått”.
   Ja två gånger i månaden är helt klart en idé. Måste på något sätt bestämma mig hur jag ska satsa på YT. Men ja, det tar helt klart en hel del tid att göra video varje vecka.

   Stor kram ❤️❤️❤️

   Reply
 2. Wilda 15 april, 2017 at 11:51

  Alltså åh vad jag blir imponerad och inspirerad av dessa inlägg om och om igen. Det är nog också din ärlighet och dina kloka insikter i hur statistiken fungerar som gör allra mest för den känslan. Och åh att få vara med bland din länkkärlek är ju verkligen så hedrande! Och med vilka ord sen! <3 Puss på dig!

  Reply
 3. Alexandra 17 april, 2017 at 15:33

  Men TACK för shoutout. Klart jag tipsar om den, den är ju grym. Som du!! <3 <3 <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *