Månadsrapport: Juli 2016

månadsrapport juli besöksstatistik statistik blogg Teknifik
Det är så roligt för varje gång som min blogg fått ett stort hopp uppåt i statistiken så har jag sagt: ”Åh vad kul men det här var ju en engångshändelse, det går inte att basera något på, nu får jag räkna med att det går ned lite igen bla bla”.
Varje gång har jag tänkt att jag inte kommer kunna toppa det månaden efter. Men seriöst jag måste nog sluta säga så snart. För kolla på det här:

Graf månader användare besökare Teknifik 2016
Besökare per månad på teknifik.se under 2016

Får lite svindel av den här grafen!!! Mellan maj och juni så ökade jag på alla fronter och det kändes helt amazeballs – kolla då på hoppet mellan juni och juli liksom? Nej nu bryter vi ned det här.
Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Twitters egna analysverktyg.

Bloggen

besökare juli 2016
Grafen visar unika besökare per dag under juli 2016

Unika besökare: 16 027
Sidvisningar: 23 137
Ja mina besökssiffror har helt enkelt tredubblats under den här månaden (jämfört med juni). Och det är väldigt tydligt varför. Den första lilla toppen ni ser där? Det var den 13 juli när Pokémon hypen började dra igång på allvar och jag skrev mitt inlägg med Allt du behöver och vill veta om Pokémon Go. Den STORA toppen som ni ser sen var den 16 juni när spelet släpptes officiellt i Sverige och det var dagen efter det, den 17 juli som den ultimata piken var.
Den stora merparten av besöken till PoGo-inlägget har kommit via Google. Så jag kan inte göra mer än klappa mig själv på axeln för att jag satte mig och skrev inlägget! Jag uppdaterade det även sen när det släpptes i Sverige med 10 speltips för nybörjare. Ett riktigt TOPPDRAG helt enkelt. ✨
Diagram besökare juli
Väldigt många nya läsare den här månaden givetvis. Många har kommit via Google och sökt specifikt efter info angående Pokémon Go. Men det är kul att tänka på att 22 procent av 16000 är 3200 – alltså så har 3200 av besökarna den här månaden återkommit vid något tillfälle. Det är nästan dubbelt så många som förra månaden!

Mest lästa inläggen

 1. Pokémon Go – Allt du behöver veta (16 000 visningar!!!!)
 2. Lyssna på podcasts: en introduktion
 3. De dödas röster – en perfekt modern spökhistoria
 4. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 5. Stor Guide: Tips när du ska köpa ny dator 

Det är en SEO-fest (sökmotorsoptimering) mer eller mindre. Gamla godingar som vi ser på listan månad efter månad. Det är kul att jag i själva verket endast skrev 10 inlägg under juli månad – vilket är hyfsat lite för att vara jag ändå.
Sen skrev jag en recension av hypade podden De dödas röster som fick bra spridning på sociala medier – kul!
Det är så skönt att jag under denna månad kunnat slå brutalt besöksrekord tack vare SEO och Google-träffar. Eftersom jag jobbar heltid nu och däremellan försöker njuta av sommaren (och fånga Pokémons) så har jag inte velat/orkat lägga allt för mycket tid och energi på bloggen.

Länk-kärlek ❤️

 1. Trendenser (se juni)
 2. Lugn och fin 
 3. Clara Toll
 4. Better Bloggers
 5. Hildas
 6. Bisonblog
 7. Slow Fashion / JohannaN
 8. Carin H
 9. Sara Bens
 10. Nestor Förlag / Jessica

STOR kram och tack till alla er som länkar till mig – ni är så fina och jag läser allt ni skriver och blir jätteglad!! ❤️

Facebook

Det här har varit en bra Facebook-månad där många va mina inlägg fått riktigt bra dynamisk räckvidd. Jag har inte boostat några poster den här månaden med betalning. Sammantaget har jag haft 844/visningar per dag (att jämföra med 355 dynamiska per dag i juni). Riktigt bra ökning alltså!
Gilla markeringar: 317 ( + 35 )
Riktigt bra ökning på gilla-fronten också den här månaden! YAY! Äntligen spräckte jag 300-sträcket som jag längtat efter.
Populära Facebook-poster den här månaden har rört Pokémon Go, både mitt inlägg och även inlägget jag skrev om intervjun jag gjorde i Expressen.

Twitter

Juli var en betydligt bättre twittermånad än juni iallafall. Har varit hyfsat aktiv och genererat:

2 900 tweetvisningar per dag

och
Länkklick: 584
Retweets: 78
Gilla-markeringar: 634
Under månaden fick jag 44 nya följare och 2 837 profilbesök.
Min främsta tweet var denna som egentligen bara är en retweet av min idol Karin Adelsköld med en liten peppande kommentar.

Så har det sett ut denna ”lugna sommarmånad”, som jag trodde det skulle bli ?. Det känns iallafall väldigt kul att jag varit så med i smeten gällande den senaste techtrenden (Pokémon alltså) och lyckats etablera mig så pass i min nisch att jag ses som en expert på området (STOLT!).
Känner en helt ENORM pepp inför hösten ska jag säga. Jag har så mycket idéer och planer och snart kommer jag ha tid att genomföra dem också (eller iallafall en del av dem, för att genomföra alla mina idéer skulle det krävas en arsenal av Elinar).

Kul att ni är med mig!!! Att driva den här bloggen är en underbar resa och man vet ALDRIG vad som göms bakom nästa krök. ? Hur har ert juli varit?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

15 reaktioner på ”Månadsrapport: Juli 2016”

 1. Stort grattis Elin, men jag är nog inte lika förvånad som du. Din blogg är snygg, genomtänkt, informativ till tusen, och personlig samtidigt. Det känns som om du lyckas spegla dig själv både i tonalitet och layout. Du pratar med oss på ett sätt som gör att (åtminstone jag) både fattar vad du menar och tycker du är en kompis.
  Du är grym!

 2. Vad kul att det går så bra! Stort grattis!!! Din blogg har ökat snabbt, men jag kan absolut förstå varför. Du skriver på ett enkelt och bra sätt om sånt som folk verkligen vill veta! Du har verkligen koll också, vilket förstås är bra för att välja rätt strategier framåt. Vår blogg har också ökat oväntat mycket den senaste månaden och vi är nääästan uppe i vårt årsmål om 20 000 unika besökare /månad (några hundra ifrån, haha).

 3. Wihoo!! Grattelinäran till både kvalitativa och kvantitativa framgångar 🙂 Lanclins kurva är inte riktigt lika brant men har sedan årskiftet slagit besöksrekord varje månad. Det gör vi en imaginär High five på va? 🙂

 4. Så roligt Elin och välförtjänt! Tycker det är toppenkul att ”lugna juli” inte blev så lugnt. Mitt juli gick nämligen också långt över de förhoppningar som jag jag hade när jag lanserade bloggen i början på månaden. Ska bli spännande vilka äventyr som hösten bär med sig 😀

 5. Ja, jag håller helt med tidigare talare och är så glad för din skull! Du är så duktig på det du håller på med och det syns att du gillar det du gör!
  Jag är själv en av de som googlade speltips till Pokémon Go och blev så glad när din blogg låg högst upp. Garanterat begripliga tips och dessutom från en kompis 🙂
  Är lite bloggdeppig för tillfället, vet inte om jag ska fortsätta eller inte men din blogg peppar verkligen till att fortsätta.
  Allt gott! :*

  1. Åh men tack!! All denna pepp gör mig så himla himla glad alltså ❤️
   Vad kul – ja jag måste ligga riktigt bra till på Google för får ju in massa träffar varje dag liksom.
   Hoppas du kan hitta lite ny inspiration – kanske ta en ”input”-period? Alltså ta in och inte producera själv och se vilka idéer som väcks? Sådana perioder behöver jag ibland iallafall. Och sen tvärt om – outputperiod med mindre in. Haha Gud kanske ska skriva ett inlägg om detta istället!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!