De dödas röster – en perfekt modern spökhistoria

De dödas röster
Tänk dig en podd där P3 Dokumentär möter Creepypodden som möter en svensk deckare (plus lite rollspelsnördande). Där någonstans hittar du P3 Series ”De dödas röster”. P3 Serie är ett nytt programformat från Sveriges Radio som är ”spännande fiktion du kan följa i serieform”.
Just den här serien i 8 delar på ungefär en halvtimme vardera är skrivna av Sara Bergmark Elfgren (som är en av författarna till Cirkeln-serien) och handlar om ett gammalt mord. Formen är en radiodokumentär och vi får följa journalisten Emma som börjar gräva i mordet på sin bästis från tonåren – Jessica Lundh.
Jag tycker mockumentary-formen är helt fantastiskt. När t.ex. Jack Werner och Anna-Karin Linder Krauklis är med som sig själva och pratar om vandringssägner på nätet respektive rollspel. Det överbygger gränsen mellan fiktion och verklighet.
Sen så är själva historien väldigt kuslig och man rycks med direkt och det blir väldigt svårt att sluta lyssna. Jag älskar också hur många saker lämnas lite hängande och man själv får fylla i hålen i historien lite. Det gör det hela ännu bättre och ännu mer spännande.
”De dödas röster” passar perfekt som sommarlyssning och för mig tillbaka till sommarloven när man var liten och försvann in i spännande Kitty-böcker eller sommardeckare. Samt till läger när det berättades spökhistorier på rummen när mörkret föll.
Jag gillar också hur Sveriges Radio spelar vidare på succén med Creepypodden som jag sedan tidigare hyllat för att vara nyskapande i ett ganska likriktat poddlandskap i Sverige. Med ”De dödas röster” som stark start på P3 Serie är jag väldigt peppad på vad som ska komma härnäst. Äntligen börjar poddformatet få blomstra i Sverige – hurra!

Om du gillade De dödas röster kolla in:

Creepypodden
The Black Tapes Podcast
Welcome to Night Vale

2 reaktioner på ”De dödas röster – en perfekt modern spökhistoria”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering