De dödas röster – en perfekt modern spökhistoria P3 Series premiärserie är sommarföljetången du kommer fasta totalt för.

De dödas röster

Tänk dig en podd där P3 Dokumentär möter Creepypodden som möter en svensk deckare (plus lite rollspelsnördande). Där någonstans hittar du P3 Series “De dödas röster”. P3 Serie är ett nytt programformat från Sveriges Radio som är “spännande fiktion du kan följa i serieform”.

Just den här serien i 8 delar på ungefär en halvtimme vardera är skrivna av Sara Bergmark Elfgren (som är en av författarna till Cirkeln-serien) och handlar om ett gammalt mord. Formen är en radiodokumentär och vi får följa journalisten Emma som börjar gräva i mordet på sin bästis från tonåren – Jessica Lundh.

Jag tycker mockumentary-formen är helt fantastiskt. När t.ex. Jack Werner och Anna-Karin Linder Krauklis är med som sig själva och pratar om vandringssägner på nätet respektive rollspel. Det överbygger gränsen mellan fiktion och verklighet.

Sen så är själva historien väldigt kuslig och man rycks med direkt och det blir väldigt svårt att sluta lyssna. Jag älskar också hur många saker lämnas lite hängande och man själv får fylla i hålen i historien lite. Det gör det hela ännu bättre och ännu mer spännande.

“De dödas röster” passar perfekt som sommarlyssning och för mig tillbaka till sommarloven när man var liten och försvann in i spännande Kitty-böcker eller sommardeckare. Samt till läger när det berättades spökhistorier på rummen när mörkret föll.

Jag gillar också hur Sveriges Radio spelar vidare på succén med Creepypodden som jag sedan tidigare hyllat för att vara nyskapande i ett ganska likriktat poddlandskap i Sverige. Med “De dödas röster” som stark start på P3 Serie är jag väldigt peppad på vad som ska komma härnäst. Äntligen börjar poddformatet få blomstra i Sverige – hurra!

Om du gillade De dödas röster kolla in:

Creepypodden
The Black Tapes Podcast
Welcome to Night Vale

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 448 times, 1 visits today)

2 kommentarer

    1. Elin Häggberg // Teknifik 16 juli, 2016 at 20:01

      Gör det! Lagom läskig kan jag säga som också är en skrajsen och mörkrädd typ med mycket mardrömmar haha

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *