Välkommen till en helt magiskt absurd fantastivärld – Welcome to Nightvale

welcome to night vale
En helt fantastisk fiction-podcast som verkligen är unik i sitt slag är Welcome to Night Vale. Den har blivit lite utav ett modernt fenomen med en enorm following av hängivna fans.
Podcasten är uppbyggd som en lokalradio-sändning i den påhittade ökenstaden Night Vale. I Night Vale är absolut ingenting ”normalt” – men vad är normalt? De vet ju inte om något annat så det som kan verka märkligt på andra platser ter sig som helt naturligt för invånarna i denna mystiska stad.
Absurditet är lite utan podcastens signum. Väldigt ofta frågar jag mig själv HUR de som skriver den ens kan komma på så knasiga saker? Hur som helst så älskar jag formen och Cecil som är presentatören. Han har en underbar röst och man får lära känna honom successivt under historiens gång. Precis som man får stifta bekantskap med andra återkommande karaktärer.
Det finns mer än 85 avsnitt och jag har hittills inte hunnit mer än halvvägs. Jag brukar lyssna på podcasten när jag ska sova vilket gör att jag måste lyssna om vissa avsnitt ibland.
Ett annat roligt inslag är att ”vädret” i varje sändning är en låt från något band som skickat in sin musik. Så vill man upptäcka ny, inte-så-etablerad musik så är det ju perfekt. Ibland blir man dock lite chockad om man som jag försöker somna till podden och så väcks man av att en låt går igång.
Men på det hela taget är Welcome to Night Vale en fantastisk podcast som utnyttjar mediet för att berätta en riktigt sällsam, humoristisk, magisk och helt uppåtväggarna-knasknäpp historia.
#41

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Välkommen till en helt magiskt absurd fantastivärld – Welcome to Nightvale”

  1. Pingback: Mysteriet med Skuggholmarnas radiopsykolog - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!