Välkommen till en helt magiskt absurd fantastivärld – Welcome to Nightvale Genom lokalradio-presentatören Cecil får vi lokala nyheter, politik, mysterier och "väder" från ökenstaden Night Vale.

welcome to night vale

En helt fantastisk fiction-podcast som verkligen är unik i sitt slag är Welcome to Night Vale. Den har blivit lite utav ett modernt fenomen med en enorm following av hängivna fans.

Podcasten är uppbyggd som en lokalradio-sändning i den påhittade ökenstaden Night Vale. I Night Vale är absolut ingenting “normalt” – men vad är normalt? De vet ju inte om något annat så det som kan verka märkligt på andra platser ter sig som helt naturligt för invånarna i denna mystiska stad.

Absurditet är lite utan podcastens signum. Väldigt ofta frågar jag mig själv HUR de som skriver den ens kan komma på så knasiga saker? Hur som helst så älskar jag formen och Cecil som är presentatören. Han har en underbar röst och man får lära känna honom successivt under historiens gång. Precis som man får stifta bekantskap med andra återkommande karaktärer.

Det finns mer än 85 avsnitt och jag har hittills inte hunnit mer än halvvägs. Jag brukar lyssna på podcasten när jag ska sova vilket gör att jag måste lyssna om vissa avsnitt ibland.

Ett annat roligt inslag är att “vädret” i varje sändning är en låt från något band som skickat in sin musik. Så vill man upptäcka ny, inte-så-etablerad musik så är det ju perfekt. Ibland blir man dock lite chockad om man som jag försöker somna till podden och så väcks man av att en låt går igång.

Men på det hela taget är Welcome to Night Vale en fantastisk podcast som utnyttjar mediet för att berätta en riktigt sällsam, humoristisk, magisk och helt uppåtväggarna-knasknäpp historia.

#41

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 5 times, 1 visits today)

1 Kommentar

  1. JohannaN 12 april, 2016 at 16:10

    Svar: Va! Är det sant?! Skulle vara superkul om du kunde komma – annars skulle det oavsett vara roligt att träffas. Och ta en kaffe kanske?
    Maila mig på johanna@johanna-n.com så styr vi upp något om du är där på onsdag! kram!

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *