Välkommen till en helt magiskt absurd fantastivärld – Welcome to Nightvale

welcome to night vale
En helt fantastisk fiction-podcast som verkligen är unik i sitt slag är Welcome to Night Vale. Den har blivit lite utav ett modernt fenomen med en enorm following av hängivna fans.
Podcasten är uppbyggd som en lokalradio-sändning i den påhittade ökenstaden Night Vale. I Night Vale är absolut ingenting ”normalt” – men vad är normalt? De vet ju inte om något annat så det som kan verka märkligt på andra platser ter sig som helt naturligt för invånarna i denna mystiska stad.
Absurditet är lite utan podcastens signum. Väldigt ofta frågar jag mig själv HUR de som skriver den ens kan komma på så knasiga saker? Hur som helst så älskar jag formen och Cecil som är presentatören. Han har en underbar röst och man får lära känna honom successivt under historiens gång. Precis som man får stifta bekantskap med andra återkommande karaktärer.
Det finns mer än 85 avsnitt och jag har hittills inte hunnit mer än halvvägs. Jag brukar lyssna på podcasten när jag ska sova vilket gör att jag måste lyssna om vissa avsnitt ibland.
Ett annat roligt inslag är att ”vädret” i varje sändning är en låt från något band som skickat in sin musik. Så vill man upptäcka ny, inte-så-etablerad musik så är det ju perfekt. Ibland blir man dock lite chockad om man som jag försöker somna till podden och så väcks man av att en låt går igång.
Men på det hela taget är Welcome to Night Vale en fantastisk podcast som utnyttjar mediet för att berätta en riktigt sällsam, humoristisk, magisk och helt uppåtväggarna-knasknäpp historia.
#41

2 reaktioner på ”Välkommen till en helt magiskt absurd fantastivärld – Welcome to Nightvale”

  1. Pingback: Mysteriet med Skuggholmarnas radiopsykolog - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering