Skräckfylld radio-mockumentary i The Black Tapes Podcast Om du gillade De Dödas Röster kommer du älska den här podden om paranormal aktivitet, demoner och mysterier.

blacktapes-690x262

När jag för ett tag sen tipsade om P3 Series strålande fiktiva radiodokumentär De dödas röster så fick jag tipset av mina läsare Signe och Alexandra (som tipsat om 5 grymma fiktiva poddar här) att kolla in The Black Tapes Podcast. Så det gjorde jag såklart!

Nu har jag snart lyssnat klart på alla avsnitt som finns tillgängliga och måste såklart lämna vidare denna (läskiga) pärla till er allihop. Om ni gillar De dödas röster och Creepypodden så kommer ni ÄLSKA den här podden.

Den handlar om journalisten Alex Reagan som jobbat på det väldigt “This American Life”-liknande, fiktiva radioprogrammet Pacific North West Stories som ska göra en spin-off. Den är tänkt att handla om olika yrken och hon börjar med personer som forskar om paranormal psykologi.

Det öppnas ett kaninhål när Alex träffar den ökände Dr Strand och upptäcker hans “black tapes”. En samling mystiska händelser som Dr Strand inte lyckats hitta en rationell, vetenskaplig förklaring till. Därefter börjar flera mysterier att väckla ut sig med besatta barn, skuggfigurer, sataniska munkar och vem är egentligen Dr Strand och vad hände med hans fru som försvann mystiskt för flera år sedan?

Stilen på podden är radio-mockumentary och är väldigt bra producerad. En sak som jag verkligenverkligen gillar med The Black Tapes är hur de verkligen utnyttjar radiomediet. Både genom läskig musik och ljudeffekter men också genom att spela upp “gamla inspelningar” från VHS:er och kassettband. De undersöker ursprunget till mystiska ljud (som the un-sound, MEGACREEPY!) och hittarHäGil obehagliga ljudöverraskningar på inspelningar från nanny-cams, babymonitors och andra ljudklipp.

För mig som är väldigt lättskrämd så är den här serien, precis som Creepypodden, ganska ofta på gränsen för vad min livliga fantasi (och aktiva drömliv) klarar av. Men det är så bra och spännande att jag inte kunnat låta bli att sträcklyssna serien.

Fortsätt ge mig fler podcasttips att kolla in! Har du lyssnat på The Black Tapes? Vad tyckte du om den? 👇

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 140 times, 1 visits today)

4 kommentarer

  1. Agnes {Cashew Kitchen} 20 september, 2016 at 08:21

    Yess! Har haft abstinens sedan De dödas röster så denna laddar jag ner asap!

    Reply
  2. SpeLinnea 3 oktober, 2016 at 21:16

    Nu har vi plöjt alla avsnitt av Creepypodden och ska pröva Black Tapes! 🙂 Tack för tips!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *