Skräckfylld radio-mockumentary i The Black Tapes Podcast

blacktapes-690x262
När jag för ett tag sen tipsade om P3 Series strålande fiktiva radiodokumentär De dödas röster så fick jag tipset av mina läsare Signe och Alexandra (som tipsat om 5 grymma fiktiva poddar här) att kolla in The Black Tapes Podcast. Så det gjorde jag såklart!
Nu har jag snart lyssnat klart på alla avsnitt som finns tillgängliga och måste såklart lämna vidare denna (läskiga) pärla till er allihop. Om ni gillar De dödas röster och Creepypodden så kommer ni ÄLSKA den här podden.
Den handlar om journalisten Alex Reagan som jobbat på det väldigt ”This American Life”-liknande, fiktiva radioprogrammet Pacific North West Stories som ska göra en spin-off. Den är tänkt att handla om olika yrken och hon börjar med personer som forskar om paranormal psykologi.
Det öppnas ett kaninhål när Alex träffar den ökände Dr Strand och upptäcker hans ”black tapes”. En samling mystiska händelser som Dr Strand inte lyckats hitta en rationell, vetenskaplig förklaring till. Därefter börjar flera mysterier att väckla ut sig med besatta barn, skuggfigurer, sataniska munkar och vem är egentligen Dr Strand och vad hände med hans fru som försvann mystiskt för flera år sedan?
Stilen på podden är radio-mockumentary och är väldigt bra producerad. En sak som jag verkligenverkligen gillar med The Black Tapes är hur de verkligen utnyttjar radiomediet. Både genom läskig musik och ljudeffekter men också genom att spela upp ”gamla inspelningar” från VHS:er och kassettband. De undersöker ursprunget till mystiska ljud (som the un-sound, MEGACREEPY!) och hittarHäGil obehagliga ljudöverraskningar på inspelningar från nanny-cams, babymonitors och andra ljudklipp.
För mig som är väldigt lättskrämd så är den här serien, precis som Creepypodden, ganska ofta på gränsen för vad min livliga fantasi (och aktiva drömliv) klarar av. Men det är så bra och spännande att jag inte kunnat låta bli att sträcklyssna serien.

Fortsätt ge mig fler podcasttips att kolla in! Har du lyssnat på The Black Tapes? Vad tyckte du om den? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Skräckfylld radio-mockumentary i The Black Tapes Podcast”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!