Månadsrapport: Juni 2016 Going up up up med massiv länklycka och besöksrekord.

månadsrapport juni 2016

Juni! Vilken månad alltså. Jag trodde det skulle bli lugnt och var beredd på semestersiffror så här på sommaren. Dessutom jobbar jag heltid under sommaren så har lite begränsat med tid att ägna åt bloggen. Men det har varit en rekordmånad! Flest besök och flest visningar hittills – inte riktigt men nära nog en fördubbling från maj.

Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Twitters egna analysverktyg.

Bloggen

besokare-juni-graf
Grafen visar unika besökare per dag under juni 2016

Unika besökare: 4 515
Sidvisningar: 7 311

Om vi bara jämför med maj så var de två sträcken i maj på 150 respektive 300. Den här månaden är de på 500 och 1000 för att inrymma de där stora topparna. Det är som sagt rekord på alla fronter här. Om vi bortser från topparna så har jag även ökat lite generellt under månaden. I början av månaden snittade jag runt 100 unika per dag, nu snittar jag runt 150.

Den väldigt stora toppen kommer från en kväll när plötsligt en av Sveriges största inredningsblogg Trendenser tipsade sina läsare om min PinterestguideHelt otroligt! Det gav en ordentlig boost till besöksiffrorna och efter det så fick jag mer besök generellt, mest från sökträffar på Google, så gissar att länkningen höjde min pagerank ordentligt!

besokare-juni-cirkel

Inte så överraskande så var det väldigt mycket nya läsare på bloggen denna månad – förhoppningsvis har många upptäckt bloggen och blir kvar nu. Välkomna hit alla ni som är nya hur som helst.

Mest lästa inläggen:

 1. Stor guide: Vad är Pinterest och hur funkar det?
 2. Lyssna på podcasts: en introduktion
 3. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 4. Hur tjänar man pengar på att blogga?
 5. 6 inspirerande tech-tips inför festen, bröllopet eller dopet 

Bubblare: Treårig bröllopsdag och en “pojkväns”-lista

Ja, vilken som ligger i topp är ju då föga förvånande. Sen är ju nummer två och tre mina gamla käpphästar som fortsätter att ge läsare månad efter månad. Jag är jätteglad att så många hittar fram till mina guider och gör sitt digitala liv lite enklare och roligare!

Nummer fem på listan boostade jag med lite marknadsföring på Facebook vilket alltid ger lite mer spridning och fler läsare.

Bubblaren var en oväntad succé – visste inte att så många skulle vara intresserade av att läsa om mitt och Max förhållande. Men vet att jag själv älskar att läsa sådana inlägg hos andra så varför inte.

Länk-kärlek ❤️

Jag vet att många ger mig länkkärlek och jag upptäcker det inte alltid. Så om du länkat till mig den här månaden och jag inte sett det så får du jättegärna lämna en kommentar.

 1. Trendenser – givetvis. TACK ❤️
 2. Better Bloggers – återkommande! Alltid lika fint att bli länkad i medlemspepp och liknande.
 3. Lugn och fin – tror en del klickar sig vidare genom att jag kommenterar mycket på Louise fina blogg. Sen har hon såklart länkat vissa av mina inlägg som också fortsätter ge trafik.
 4. Från Stockholm till vägens slut (fstvs.se) – min trogna läsare Anders skrev ett inlägg om min blogg under Lördags-länken. Tack!
 5. Slow Fashion by JohannaN skrev ett briljant bra inlägg om att varför man ska våga tjäna pengar (läst det!) och tipsade om mitt inlägg om hur man tjänar pengar på att blogga!
 6. Bucketlife – fina Katta tipsade om mig med så fina ord i sitt inlägg om bloggar som hon gillar.
 7. Evelinas Ekologiska – gav länkkärlek genom att länka mitt inlägg om länkkärlek. The circle of love! (OBS sååå fina bilder hon tar – jag dör!)

Facebook

Jag hade lite problem med Facebook i slutet på juni när det kändes som om mina inlägg fick absolut noll räckvidd. Men sen kom det igång igen plus att jag valde att marknadsföra lite så det har rullat på.

Den dynamiska räckvidden (obetald) har den här månaden legat lite högre än i maj, jag har nått fått 355 visningar/dag. Den betalda har snittat på 201 visningar/dag. Så sammantaget runt 500 visningar om dagen.

Gilla-markeringar: 282 ( + 13 )

Facebook har drivit runt 20% av den totala trafiken den här månaden (mindre än de 25% det normalt brukar ligga på). Facebook har sagt att de kommer prioritera familj och vänner över sidor framöver så vi får väl se hur det ska gå för min lilla Facebooksida. Den är fortfarande viktig för vissa läsare för att hitta mina inlägg men det känns viktigt att inte förlita sig på det för mycket.

Twitter…

… skippar vi den här månaden för jag har inte varit så aktiv alls och det känns inte som att jag har något jätteintressant att berätta om den statistiken.

Det får avsluta månadsrapporten för rekordmånaden juni! Nu får vi se om juli kanske blir den där lite lugnare sommarmånaden? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 69 times, 1 visits today)

12 kommentarer

 1. Sara Ben's 8 juli, 2016 at 00:50

  Jag hittade faktiskt din blogg genom att söka på teknikblogg tror jag :0 alltså jag har länge velat ha ett blogg crew (asså en liten grupp med bloggare där man höjer varandra) men hittar inga bloggar till det då det mest finns modebloggar o liknande. Jag brukar därför ibland söka på “filosofiska bloggar” o likande på google. O när jag sökte på teknikblogg så hittade jag har och fastnade.

  Tänkte att du kanske ville veta lite mer än enbart siffror i statistik. Jag kom iaf via Google. 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 8 juli, 2016 at 05:32

   Vad kul, Sara!! Jag har aktivt jobbat för att ranka högt på just “teknikblogg” så jag är superduperglad att det funkade.
   Men du, är du med i Better Bloggers? Där hittade jag mitt “bloggäng” och då så otroligt mycket pepp och inspiration. Gratis att vara med dessutom!

   Reply
   1. Sara Ben's 8 juli, 2016 at 09:21

    Nae jag är inte medlem där. Jag har gått in på deras sida men inte riktigt förstått syftet o så, men jag ska kika där igen

    Reply
    1. Elin Häggberg // Teknifik 8 juli, 2016 at 09:32

     Det som är det bästa förutom kunskapsbanken är Facebook-gruppen för medlemmar tycker jag! Har fått så mycket hjälp, stöd och pepp därifrån. Gratis att gå med så 🙂

     Reply
 2. FREEDOMtravel 8 juli, 2016 at 07:26

  Så kul att läsa om och roligt att höra att det går framåt! Eftersom vi själva satsar väldigt mycket på bloggen just nu är det väldigt intressant att läsa om allt som rör bloggande 🙂 Jag hittade förresten din blogg via Lanclin.

  Reply
 3. Nenne 8 juli, 2016 at 08:40

  Så roligt att det går så bra! Grattis!!

  Reply
 4. JohannaN 8 juli, 2016 at 10:00

  Men alltså du är så jädrans grym!!!! (Och tack för finaste länkkärleken!)

  kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *