Stor guide: Vad är Pinterest och hur funkar det?

vad är pinterest kom igång svenska
Jag skriver om det och bäddar in inlägg från det hela tiden, sociala medier-kännare tjatar om det, kreativa människor dyrkar det medan andra frågar sig: vad är Pinterest? Det tänker jag svara på i den här ultimata kom-igång-guiden!
I detta inlägg kommer jag gå igenom följande (klicka på länkarna för att komma direkt till kapitlet):

Är du redan Pinterest-frälst och funderar på hur du kan använda Pinterest som marknadsföring för ditt företag eller din blogg? Vill du veta hur du får fler följare och hur du optimerar ditt innehåll för spridning på det sociala mediet? Kolla in mitt inlägg ”Använd Pinterest för företag och börja pinna som proffsen”.
Nu sätter vi igång!

Vad är Pinterest och varför ska jag använda det?

Pinterest skulle kunna beskrivas som den digitala versionen av att sitta och bläddra i inspirerande magasin om t.ex. inredning, mode, recept och klippa ut allt du gillar och sätta in det i en pärm eller i en scrapbook. Dessutom välorganiserat under olika flikar med tydliga teman.
Det kan även jämföras med att inför ett projekt göra en moodboard där du letar bilder, artiklar, typografi eller vad som helst och sätter ihop detta på en stor anslagstavla för att ge en visualisering av de känslor och tankar du har inför projektet.
Pinterest är också lite likt Tumblr, som är en bloggplattform som till stor del är byggd för att samla olika typer av innehåll (bilder, text, videos, memes, musik m.m.) i ett flöde och att följa andras tumblr-bloggar och ”re-blogga” deras innehåll på din egen blogg. Skillnaden är att det på Pinterest handlar om att organisera materialet under olika teman istället för att ha ett enda stort flöde. Samt att det är fokuserat i princip bara på bilder och länkar. Det är dock ett visuellt medie så om du främst är ute efter att spara och organisera länkar som du enkelt vill hitta tillbaka till rekommenderar jag Pocket.
Jag använder Pinterest för att hitta inspiration – både generellt men också inför specifika projekt. Det är som att titta i fina tidningar bara att det är jag som bestämmer vad jag vill titta på. Alla har på så sätt möjligheten att skapa sitt eget, ultimata magasin som kommer ut varje dag, när du vill. Till skillnad från andra sociala medier där det handlar om att vara just social, gilla, dela, läsa, tycka och tänka så är Pinterest mer opersonligt, asocialt och avslappnande. Eftersom innehållet på Pinterest styrs av användarna och kan komma från alla hörn av internet så finns det verkligen något för alla.
Pinterest kan användas både i datorns webbläsaren och som app. Vill du använda Pinterest på datorn går du bara till www.pinterest.com. Pinterest-appen hittar du här för iPhone och här för Android.
Jag föredrar helt klart att använda appen framför att använda Pinterest på datorn eftersom flödet blir så brett på datorn och är mycket svårare att överblicka. Appen är också väldigt användarvänlig och enkel vilket gör att jag hellre använder den. Jag tycker gränssnittet på datorn är lite mastigt.

Pinterest-ordlista

Som det så ofta är när man ska prata om sociala medier så blir det lite svengelska och en massa nya ord som vi ska försöka använda och böja. För att underlätta fortsatt läsning kommer här en liten ordlista (med bilder).

Profil

Varje användare på Pinterest har en profil. På en persons profil kan du se en profilbild, lite statistik över antal pins, vilka den följer, hur många som följer den och så vidare. Sedan kan du se vilka boards denna person har. Pinterest kallar sina användare för ”pinners”.
pinterest profil boards

Board

[bård] s. -en -s
En board är som en anslagstavla eller en mapp där en person med en profil kan lägga in sina pins för att organisera dessa efter olika ämnen. Du väljer helt själv hur många boards du vill ha, om dessa ska vara privata (kan bara ses av dig) eller offentliga (kan ses av alla), vad de ska heta och vad de ska innehålla.
 pinterest board pins

Pin

[pinn] s. -nen -s (i bestämd form uttalad ”pin-En” och inte som pinnen) ?
Varje board innehåller olika pins. En pin är konkret sett en ruta, eller ett inlägg, och innehåller alltid en bild. Bilden kan antingen vara hämtad från en internetsida där den hämtar upp en bild från url-källan (länken). Ni vet när någon t.ex. delar en länk på Facebook och när man publicerar så dyker det upp en ruta med rubrik, lite text och en bild? Det är exakt samma princip! Det är också möjligt att ladda upp en bild direkt på Pinterest (utan länk) och skapa en pin. Det absolut vanligaste är dock länkar. Förutom att Pinterest hämtar upp bilder från en länk så kan den även hämta upp källan, rubrik m.m. Den hämtar också en beskrivning om den hittar någon men denna kan du redigera, ta bort eller skriva själv också.
vad ar pinterest en pin

Pinna

[pinna] v. -r -de
När du pinnar något så sätter du upp just den pinnen på en av dina boards. Då kommer den sparas där och även dyka upp som en pin i flödet hos alla som följer dig. Du pinnar genom att trycka på ”Pin it”-knappen eller genom att göra en egen pin med ”plus”-knappen (längst ned till höger på webbläsaren i datorn).

Flöde

Ditt flöde är det första som du möts av när du loggar in på Pinterest. Det är här pins från de profiler, ämnen och boards du följer dyker upp. Ju mer du engagerar dig i att hitta saker att följa desto bättre kommer ditt flöde bli. Det är ditt flöde som är som ett magasin där du själv bestämmer innehållet.

Såhär kommer du igång med Pinterest

Nu tänker jag gå igenom de tre viktigaste bitarna för att komma igång med Pintererst:

 1. Hur du registerar dig och gör iordning din profil
 2. Hur du hittar profiler och boards att följa
 3. Hur du hittar pins att pinna

1. Registrera

När du kommer till Pinterest första gången kan du välja att registrera dig via Facebook eller med en email och ett lösenord. Här väljer du självklart helt själv hur du vill göra. Tänk bara på att om du registrerar dig med Facebook så kommer du behöva logga in på Facebook för att logga in på Pinterest, vilket i sin tur betyder att även om du loggar ut från Pinterest så finns en risk att du fortfarande är inloggad på Facebook om du går till facebook.com. Om du använder en delad dator kan det vara värt att registrera med mail och lösenord istället. På din egna, personliga dator spelar det såklart inte så stor roll.
När du skapat en profil kommer du få gå igenom en guide där du uppmanas att välja ett namn, ange din ålder och ditt kön (suck! Bara två alternativ dessutom). Därefter kommer du uppmanas att följa fem ämnen för att få ett ”startflöde”. Antingen kan du söka fram specifika ämnen eller klicka på deras förvalda kategorier. Om du sitter vid en dator och registrerar kommer du även uppmanas att lägga till deras ”Pin it”-knapp i webbläsaren. Den gör det möjligt att när du är ute och surfar och är på en sida med bilder du vill pinna så är det bara att trycka på ”Pin it”-knappen och vips så kan du välja en bild att pinna. Vill du inte ha den kan du välja ”hoppa över”.
Klart!

2. Hitta profiler och boards att följa

Att bara följa breda ämnen så som du kommer göra från början är inte speciellt kul i längden för du kommer (tyvärr) få upp en hel del crap i ditt flöde. Istället vill du följa profiler som har bra smak och som kommer bidra med kvalitativa pins till ditt flöde. Du kan både följa hela profiler (och automatiskt då alla deras boards) eller välja specifika boards hos profiler att följa. Men hur hittar vi då dessa?

Sök bland vänner på Facebook, Google m.m. och bjud in via e-post

 1. Klicka på din profil (högst upp i högra hörnet på datorn och på profil-ikonen längst till höger i appen)
 2. Klicka på ”följer” (du har 5 till att börja med eftersom du följer fem ämnen)
 3. Klicka på ”Pinners”
 4. Tryck på Hitta pinners att följa

Här kan du nu leta och se om du redan har vänner som finns på Pinterest!

Börja hos en och leta dig vidare

För enkelhetens skull kan ni börja med min profil, eller om ni har någon annan vän ni vet som använt Pinterest ett tag.

 1. Klicka in på den och tryck på ”Följer” (i mitt fall ”203 följer”). Jag följer alltså 203 profiler på Pinterest.
 2. Klicka sedan på ”Pinners” för att få fram hela profiler eller tavlor/anslagstavlor för att få fram specifika boards. Kolla om det är något som verkar intressant för dig och följ.
 3. När du hittat några profiler att följa kan du klicka in på deras profiler och kolla vilka dem följer och så fortsätter du så tills du börjar känna dig nöjd.

Efter ett tag kan det vara smart att gå in på din profil > Följer > Välja ”Ämnen” och avfölja de fem ämnena du valde från start så du får ett mer selektivt och kvalitativt flöde!

3. Hitta pins att pinna

Nu är vi inne på den sista delen i den här guiden som handlar om hur du hittar innehåll att pinna.

Söka

Du kan söka efter pins, profiler, boards och ämnen i sökfältet överst (på datorn) och under förstoringsglaset i appen. Du kan antingen välja bland de befintliga kategorierna eller skriva in egna sökord. För att få fram kategorierna på datorn använder du den här lilla knappen längst ut i sökfältet:
soka pinterest
När du skriver in sökord får du också förslag på underkategorier till det du sökte på för att få till en ännu bättre sökning. När du sökt på något kommer du få upp ett flöde för pins som stämmer på detta sökord. Ibland kan det vara mycket att sålla mellan men det är också det roliga.
När du hittar något du gillar så pinnar du det på någon av dina boards! Enkelt!

Related pins

När du hittar en bra pin kan du klicka in på den och sedan scrolla ned så får du upp pins som Pinterest algoritmer anser är liknande den du precis pinnade. Här kan du både hitta pins men också nya profiler och boards att börja följa! Tips tips!

World wide web

Alla sidor och bilder på nätet kan ju bli en pin. Min rekommendation är att du ALLTID använder url-länken när du pinnar en bild som inte är din egen. Ladda bara upp bilder som pins om du äger den själv – så du inte riskerar att sprida upphovsrättsskyddat material.
Om du är inne på en webbsida med innehåll som du vill pinna så gör du såhär:
På datorn

 1. Kopierar du url-adressen i adressfältet på webbläsaren. Markera, högerklicka och kopiera eller använd ctrl+c för att kopiera på PC. Cmd+c på Mac.
 2. På Pinterest tryck på plus-knappen längst ned i högra hörnet (på datorn).
 3. Välj: ”Lägg till Pin från en webbplats”.
 4. Klistra in url-länken med ctrl+v (PC) eller cmd+v (mac) eller högerklicka och ”klistra in”.
 5. Välj vilken bild från sidan du vill pinna, skriv en beskrivning, välj vilken board du vill pinna den till och sen är det bara att trycka ”Pin it” och du är klar!

Om du valde att lägga till ”Pin it”-knappen i webbläsaren som föreslogs när du registrerade behöver du inte kopiera och klistra in länken utan kan bara trycka på knappen, välja bild, skriva en beskrivning, välja en board och klart!
I appen

 1. Markera url-länken i webbläsaren, håll in på den och väl ”kopiera”
 2. Tryck på din profil-knappen längst ned till höger.
 3. Välj plus-knappen högst upp till höger bredvid sökfältet.
 4. Välj ”Urklipp”
 5. Välj bild, skriv beskrivning, välj board, pinna – KLART!

I appen kan du också, när du är inne på en webbplats, trycka på ”dela” knappen i webbläsaren och välja ”Pinterest”-appen.

 Video: Pinterest tutorial – Basics

Kom igång med Pinterest snabbt och enkelt med hjälp av denna guide.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

83 reaktioner på ”Stor guide: Vad är Pinterest och hur funkar det?”

 1. Åhhh…. så bra instruktioner jag hittar här. Toppen! Men jag blir så förvirrad av att jag har registerat mig som användare för det företag jag arbetar för och kopplat det till min jobbmail. När jag sedan skall registrera ett privat Pinterest konto kopplat till min spray mal funkar inte detta. Den säger att jag redan är inloggad fastän jag inte är det? Kan en och samma användare ha två konton på Pinterest och hr fixar jag det, tro?

 2. Jag har registerat mig som användare för det företag jag arbetar för och kopplat det till min jobbmail. När jag sedan skall registrera ett privat Pinterest konto kopplat till min spray mal funkar inte detta. Den säger att jag redan är inloggad fastän jag inte är det? Kan en och samma användare ha två konton på Pinterest och hur fixar jag det, tro?

  1. Ja om du har olika emailadresser borde det funka tycker jag. Om den säger att du redan är inloggad menar den kanske att du ska logga ut först? Men det verkar märkligt.
   Sorry jag vet inte om jag kan hjälpa dig mer än så. Du får trycka på ”hjälp” länken längst ned på inloggssidan och se om Pinterest kan ge svar. Lycka till!

 3. Hej,jag har en fråga hur man tar bort någon man följt men inte är intresserad av att följa längre.
  Mvh Yvonne

  1. Det enklaste sättet är nog att screenshotta bilden, beskära och ändra storlek i ”Förhandsvisaren” eller motsvarande program (där bilden öppnas på din dator). Alternativt klicka dig vidare i pin-en och försöka hitta bildkällan, spara ned bilden och sedan ändra storleken i förhandsvisaren. Lycka till!

    1. Om det är din egen bild får du ju göra det. Är det någon annans så handlar det ju mer om vad du tänkte göra med den. Du får ju inte rama in den och sälja den, men om du bara tänkte sätta den på en anslagstavla eller liknande är det ju inte troligt att upphovsrättsinnehavaren skulle få reda på det eller bry sig, om du hänger med på vad jag menar. 🙂

 4. Hej
  Kan jag lägga egna bilder med kommentarer privat?
  Jag har endast en grupp på fb med heminredningstips ?
  Mvh
  ?Pinterest

 5. Hej!
  JAg undrar hur jag ska göra för att kunna skriva ut saker som jag hittar på Pintrest. Hittar mycket material som jag skulle vilja använda i min klass (arbetar som lärare) men kan inte skriva ut det.
  Mvh,
  Natalie Holmberg

  1. Hej Natalie! Det går inte att skriva ut från Pinterest eftersom Pinterest inte äger innehållet utan bara länkar till det. För att skriva ut får du antingen skärmdumpa eller gå till originalkällan. Visst material är ju upplagt direkt på Pinterest så där finns bara alternativet att skärmdumpa i så fall. /Elin

  2. Marianne Frithzell

   Hur skriver jag ut endast receptet från Pinterest? Har spray många pins men kommer inte vidare.Använder endast iPad och iPhone då vår nya dator är svårhanterad.

 6. hej,jag har en fråga… har sparat pins förut men nu går inte det lägre..en grå cirkel som snurrar sen händer inget mer,,vad beror det på?

   1. Hej igen, har läst på lite till o tänkte att nu vet jag hur man gör nu..men inte.. på min dator kommer en röd knapp upp med”spara” och ett häftstift.. 🙁 inte pin it.. o inget händer som vanligt när ja trycker..kan det behövas nån uppdatering eller nåt sånt? / Veronica

     1. Yees! det funkar nu! provade med Microsoft Edge ( eller ja…bad sonen..) istället för Chrome så nu är det kanon 🙂 Tack! / Veronica

 7. Hej Elin,
  Jag sökte på information om hur man som företag driver en bra Pinterest profil. Jag har skapat en sida, lagt upp moodboards och när jag går in på min sida så står det att vi har 17 K tittare per månad…
  Men vi har bara 5 följare? Hur gör vi för att få fler följare? Förstår inte riktigt..
  Tacksam för återkoppling:)
  Mvh Linnea
  Tapethandel.se

  1. I och med att Pinterest gjort om mycket på plattformen och idag har mer algoritmer och grejor som serverar innehåll så tror jag att färre och färre följer andra konton. Det behöver inte vara negativt! Det som blir viktigt då är istället att kunna bidra med nytt och kvalitativt innehåll till plattformen. Alltså leta runt på nätet och pinna, skapa egna pins med egna bilder mm. Ska nog uppdatera min guide om Pinterest snart utifrån detta! Tack för bra fråga.

 8. Jag vill tacka för en bra Pinterest-guide. Har skaffat en mobil med mer minne än min gamla så nu kan jag fylla på med en massa appar jag inte haft innan. Googlade för att få lite information om Pinterest (som jag har hört så mycket om) och hamnade här och det är jag glad för. Härligt med en blogg som handlar om teknik och digitala saker och där jag verkar förstå utan att känna mig dum. #bokmärker bloggen
  Mvh
  Anna J

 9. Hej.
  Jag är konstnär, och skulle vilja skapa en ”work in progress” av en målning på Pinterest.
  Jag har hittat hur man skapar en Board och namnsätter den. Men hur får jag dit bilder sen? Jag jobbar från en ipad. Hittar inget ”välj bild”

  1. Hej Katarina! Du har rätt, de verkar ha ändrat på denna funktion. Jag får undersöka saken och uppdatera inlägget. Hittar faktiskt inte rätt knapp någonstans när jag kollar på min mobil själv nu. Intressant. Tack för att du uppmärksammade mig på detta! /Elin

 10. Är inte målningar skyddade av upphovsrätten? Har sett att man kan under testat pin, lägga in en avmålning. Är det ok. .

 11. Hej!?Vill bara fråga om man bara kan lägga upp en testad bild per pins? Har nämligen testat en pin två gånger & vill lägga ut en till bild. Men hittar ingenstans där det står ”lägg ut en bild el kommentar”
  Mvh Malin Björk

 12. Hej! Finns det något sätt att hitta specifikt gruppanslagstavlor, group boards? Jag är intresserad av att hitta både på svenska och engelska.

  1. Hej! Vad jag vet finns det ingen sökfunktion där du kan filtrera på just Group boards. Det bästa sättet att hitta relevanta Group boards tror jag är att:
   1. Googla efter blogginlägg eller använda http://pingroupie.com/ för att hitta relevanta boards
   2. Kolla på stora profiler inom ett visst område och se om de är med på några Group boards
   Det är mitt tips! Lycka till ?

 13. Hej Elin,
  Jätte bra artikel. Är ny på pinterest och blev förvånad att folk följde mig. Har fått mycket inspiration på hur jag skall dekorera min balkong, samt hur jag skall plantera succulenter.
  Ny till min fråga.. kan msn ta foto på sin balkong och lägga in på pinterest? Undrar om de har den funktionen a5t man kan lägga in egna bilder.
  Tackar för svar.
  Ha en skön sommar!
  Mvh,
  BL

 14. Maud Yvonne Thorpman

  Hej! Jag har ett konto med en mailadress som inte används längre. Vi har bytt dataleverantör i bostadsföreningen men har kommit in på den ändå, tills jag bytte telefon. Trodde att jag förde över Pinterest app till nya telefonen och registrerade min gmailadress. Står nu med ett nytt konto med ingenting på. Saknar verkligen mitt gamla konto

  1. Hej Maud! Vad tråkigt, kommer du inte ihåg lösenordet till ditt gamla konto med gamla mailen? Om du loggar in med den så kan du ändra mailadressen till din nya och ändå behålla ditt gamla konto. Vilken dataleverantör eller mobil du använder spelar ingen roll. Hälsar /Elin

 15. Hej. Jag har lagt in en bild som jag vill ska komma upp i flödet när jag söker. Som när man taggar en bild i instagram, då kommer bilden upp i flödet för taggarna med det sökordet. Jag har skrivit orden i beskrivningen till bilden men den visas inte när jag söker. Hur gör jag för att min bild ska visas?

 16. Hej!
  Jag hittade intressanta gamla foton och började pinna. Det blev en passion och nu har jag flera hundra pins på min board! Om jag från början vetat att det skulle bli så många hade jag sorterat dem på underrubriker för att lättare kunna hitta dem. Har fått några följare och nu undrar jag ifall jag förstör för dem om jag börjar flytta redan sparade pins till underrubriker under samma board? Skulle dessutom helst vilja byta namn på min board men då antar jag att följarna inte hittar den!? Önskar att jag tänkt till från början men…
  Tack på förhand!

   1. Tack för det supersnabba svaret och för att du delar med dig av dina kunskaper utan att krångla till det!!! Det är guld värt när man behöver hjälp.
    Nu ska jag kavla upp ärmarna och försöka få lite ordning i röran. ?

 17. Jag finner Pineterest som en rolig sajt. Men det finns mycket trist med. Jag vill veta om och varför/varför inte det går att göra detta hos Pinterest. Jag älskar att syssla med scrapbooking och dekoration. Jag har tagit hem flera olika typsnitt och många är dekorerade. Jag vill veta vad man kan göra med typsnitt och ideer. Kan man ta hem de typsnitt som visas och man kan skriva ut efter att man kunnat ta hem detta som fil och lägga till i sin dator?
  Många typsnitt är också väldigt dekorerade och svåra att skriva av och skapa alfabet.
  Vad kan man göra medd typsnitt som finns om man inte kan ta hem dessa till sin dator?

  1. Oj det var en klurig fråga! Jag vet inte om jag helt förstod dig men…
   Om ett typsnitt inte är gratis att ladda ned kan man oftast köpa dem och ladda ned. Annars kan man googla ”free font similar to” och så namnet på typsnittet du gillar men inte lyckas ladda ned.
   Om du ser ett typsnitt du gillar kan du googla för att se var det finns och vad det kostar.
   Om du menar att du vill skriva ut på papper för att skissa av till din scrapbook så kan du alltid ta en skärmdump och skriva ut.
   Om du vill se hela alfabetet så brukar du kunna hitta det genom att googla på typsnittets namn.
   Lycka till!

 18. Hej Elin, Tack för lättbegripliga texter om svårbegripliga saker.
  Jag har använt Pinterest sporadiskt i några år. Valde Pin it knappen i webbläsaren från början och den har funkat perfekt tills nu. Där jag förr sett mina egna boards för att välja i vilken jag vill lägga bilden får jag nu texten ”Skapa Anslagstavla” ”som ” platser att resa till” och möjlighet att välja privat ja/nej. Om jag försöker skapa så får jag meddelandet att det inte gick.

   1. Maria Schmidt Larsson

    Hej igen Elin, Lite googlande visade att fler än jag har haft precis det problemet sista tiden och har upptäckt att Chrome klarar det fint fortfarande. Så det är bara att byta till Chrome och hoppas Pinterest fixar det. De rekommenderar själva Chrome och Firefox. Jag har chattat med deras chattrobot och senare även med en human. Fick inget tydligt svar.

 19. Elisabet Persson

  Vad gör man när man hittar ett mönster som pin från ett annat företag än den som satt ut pin? Är det att bryta mot upphovsrätten?

 20. Hej Elin
  Jag skapar mood boards i Pinterest inför ett husbygge. Har massor av bilder i Instagram som jag vill ha på mina mood boards i Pinterest men lyckas inte pinna bilder från Instagram. Jag antar att de har ngn spärr. Har du ngt tips hur jag kan göra för att få alla mina bilder på ett och samma ställe i Pinterest?

  1. Hej Catharina!
   På mobilen kan du pinna från Instagram (om du har Pinterest-appen installerad) genom att trycka på tre prickarna ovanför bilden och sen ”Dela…” och välj Pinterest i ikon-listan som kommer upp.
   På datorn borde det funka att kopiera URL-länken från Instagram-inlägget och använda för att skapa en pin, men det kanske är där du stött på problem?

   1. Tack Elin! Jag lyckades lista ut att jag skulle kopiera URL-länken.
    Har just upptäkt din strålande och informativa sida. Love it!

 21. Hej, även jag kom in hit som företagare – grym blogg! Vad duktig du är. Jag driver en e-handel som idag endast finns på svenskt språk. Vi säljer till svensktalande främst men även mycket till Norge, Finland och Danmark. Har precis skaffat Pinterest, bör vi skriva på engelska eller svenska för att nå flest Skandinavier? Vet själv att man kanske söker mest på engelska, samtidigt känns svenska mer naturligt eftersom all vår kommunikation på Facebook, Instagram, hemsida är på svenska. Tack!

 22. hej hur vet man om bilder på pinterest har copyright? Räcker med att söka ”no copyright” och sedan vad man söker efter för att få bilder utan copyright?

  1. Nej det räcker inte. Utgå från att alla bilder är skyddade av upphovsrätten. För att ta reda på vem som har upphovsrätten behöver du hitta ursprungskällan – t.ex. genom bildsök på Google. För att hitta bilder som får användas royalty free eller under Creative commons licens är det bättre att googla efter bildbanker med den typen av bilder.

    1. Söker nämligen efter bilder till ett nytt klädmärke med temat ”Retro california aesthetic” liknade men hittar inte bilder som är lockade som inte har copyright och om du kan tipsa på en sida som har väldigt bra bilder utan copyright.

 23. Söker nämligen efter bilder till ett nytt klädmärke med temat ”Retro california aesthetic” liknade men hittar inte bilder som är lockade som inte har copyright och om du kan tipsa på en sida som har väldigt bra bilder utan copyright.

 24. Hej! Jag vet inte vem jag ska fråga. Jag har haft pinterest-sida länge. Men nu går en av mina mappar på pinterest inte längre att öppna. Det är som att det blir för jobbigt för datorn att öppna just den mappen. ”svarar inte” står det bara. Jag har provat flera gånger. Det har varit så kanske nån vecka nu. Vet du vad som kan vara felet? Eller vet du vem jag kan fråga

  1. LINDA,
   EXAKT SAMMA ERFARENHET HAR JAG !
   DET ÄR SOM ATT SCROLLA I SIRAP. ”SIDAN SVARAR INTE”
   DET ÄR E-N-D-A-S-T PINTEREST SOM TYCKS HA DETTA PROBLEM !
   JAG HAR KONTAKTAT DERAS ”HELP CENTER” OCH SENT OM LÄNGE
   FICK JAG RÅDET ATT BYTA WEBBLÄSARE – MEN JAG KÄNNER NÅGRA
   SOM ÄR OERHÖRT SKICKLIGA PÅ SÅ’NT HÄR OCH TESTADE PÅ
   FLERA OLIKA ENHETER – MED OLIKA WEBBLÄSARE – SAMMA RESULTAT
   – FELET LIGGER HOS PINTEREST !

 25. Hej! Vet du hur man kan söka på endast svenska resultat? Får upp en del rese-pins på bla tyska och förstår ej. Kan man översätta dessa sidor?

  1. Hej! Du kan översätta med Google translate om du använder Chrome webbläsare. Tyvärr finns det inget sätt mig veterligen att filtrera sökningar på språk på Pinterest… men tycker det brukar komma mer svenska träffar när man söker med svenska ord, men inte enbart.

 26. Pingback: Pintrest Logga In - SwVast

 27. Jag har svårt att logga in på Pinterest efter jag har köpt en ny telefon och jag har haft Pinterest på den gamla telefonen eftersom jag inte kommer inte åt min konto här på den nya telefonen och jag ser ingen profilbild och det ser ut som att kontot inte vill släppa in mig som om jag har aldrig haft konto fast jag vet att jag har haft konto tidigare men den beter sig som om jag vore ny första gången fast jag har haft den tidigare på den gamla telefonen.

  1. Okej! Hm, svårt för mig att säga vad det kan bero på. Kanske trodde du att du loggade in men så råkade du skapa ett nytt konto istället? Kolla t.ex. om du brukade logga in på Google eller Facebook och nu loggade in med mail, eller tvärt om?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!