Spara och sortera dina internetfynd med Pocket

apptips pocket app spara webben
Varje torsdag tänkte jag komma med tips på bra appar som gör livet på internet lite roligare och enklare. En sådan app är Pocket som jag helt ärligt inte vet hur jag någonsin kunde leva utan. Jag upptäckte den en dag när jag blev frustrerad över hur jag skulle spara viktiga länkar och sådant jag hittade på nätet utan att behöva använda favoriter i webbläsaren. Jag tänkte: ”Det måste ju finnas en app där jag kan spara favoriter på olika enheter och lagra i molnet”! Googlade och tada: Pocket!
Med Pocket kan du kopiera länkar och klistra in dem i appen för att spara men det allra bästa är att du kan spara länkar bara genom att använda share-knappen eller hålla in på en länk (iPhone) när du t.ex. scrollar genom flödet på Twitter. Du kan även logga in på ditt konto och hitta dina länkar direkt i webbläsaren.
Om du installerat Pocket och inte får upp den när du trycker på ”dela” i t.ex. Safari behöver du bara göra såhär:
Tryck på ”dela”-knappen > Scrolla i ikonerna till du kommer till ”Mer” > Se till att slå på grönt på reglaget för Pocket
pocket app spara dela
Jag använder Pocket i princip varje dag och har gjort en rad olika labels för att sortera innehållet. Vissa saker sparar jag bara under ”att läsa”. Till exempel långa artiklar jag börjar läsa på Twitter för att sedan inse att jag inte kommer hinna läsa klart. Eller något som ser väldigt intressant ut som jag vill kolla in senare i lugn och ro. När jag läst artikeln kan jag arkivera den. Tutorials och andra mer användbara sidor sparar jag under ämne för att enkelt kunna hitta dem igen när jag behöver.
Appen registerar vad du sparar och skickar ut mail då och då med tips på artiklar som du kanske är intresserad av. Jag tycker jag brukar få jättebra tips faktiskt men det går ju såklart jättebra att stänga av breven också.
Här är en lite video som visar hur du sparar länkar i Pocket:


 

4 reaktioner på ”Spara och sortera dina internetfynd med Pocket”

  1. Pocket är riktigt bra! Jag vet inte hur det är med andra e-boksläsare, men jag har en Kobo Aura som har möjlighet att automagiskt koppla upp sig mot min Pocket och hämta hem alla artiklar som jag sparar där. Det är helt lysande!!

  2. Pingback: Stor guide: Vad är Pinterest och hur funkar det? - Teknifik

  3. Pingback: Recension läsplattor: Kobo Libra H20 och Kobo Clara HD - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering