Spara och sortera dina internetfynd med Pocket En app som enkelt låter dig spara och sätta etiketter på allt intressant du inte vill tappa bort

apptips pocket app spara webben

Varje torsdag tänkte jag komma med tips på bra appar som gör livet på internet lite roligare och enklare. En sådan app är Pocket som jag helt ärligt inte vet hur jag någonsin kunde leva utan. Jag upptäckte den en dag när jag blev frustrerad över hur jag skulle spara viktiga länkar och sådant jag hittade på nätet utan att behöva använda favoriter i webbläsaren. Jag tänkte: “Det måste ju finnas en app där jag kan spara favoriter på olika enheter och lagra i molnet”! Googlade och tada: Pocket!

Med Pocket kan du kopiera länkar och klistra in dem i appen för att spara men det allra bästa är att du kan spara länkar bara genom att använda share-knappen eller hålla in på en länk (iPhone) när du t.ex. scrollar genom flödet på Twitter. Du kan även logga in på ditt konto och hitta dina länkar direkt i webbläsaren.

Om du installerat Pocket och inte får upp den när du trycker på “dela” i t.ex. Safari behöver du bara göra såhär:

Tryck på “dela”-knappen > Scrolla i ikonerna till du kommer till “Mer” > Se till att slå på grönt på reglaget för Pocket

pocket app spara dela

Jag använder Pocket i princip varje dag och har gjort en rad olika labels för att sortera innehållet. Vissa saker sparar jag bara under “att läsa”. Till exempel långa artiklar jag börjar läsa på Twitter för att sedan inse att jag inte kommer hinna läsa klart. Eller något som ser väldigt intressant ut som jag vill kolla in senare i lugn och ro. När jag läst artikeln kan jag arkivera den. Tutorials och andra mer användbara sidor sparar jag under ämne för att enkelt kunna hitta dem igen när jag behöver.

Appen registerar vad du sparar och skickar ut mail då och då med tips på artiklar som du kanske är intresserad av. Jag tycker jag brukar få jättebra tips faktiskt men det går ju såklart jättebra att stänga av breven också.

Här är en lite video som visar hur du sparar länkar i Pocket:

 

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

7

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 1 161 times, 1 visits today)

4 kommentarer

  1. Carl Lehto 21 januari, 2016 at 12:56

    Pocket är riktigt bra! Jag vet inte hur det är med andra e-boksläsare, men jag har en Kobo Aura som har möjlighet att automagiskt koppla upp sig mot min Pocket och hämta hem alla artiklar som jag sparar där. Det är helt lysande!!

    Reply
  2. Pingback: Stor guide: Vad är Pinterest och hur funkar det? - Teknifik

  3. Pingback: Recension läsplattor: Kobo Libra H20 och Kobo Clara HD - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *