Månadsrapport: Januari 2017 Uppåtkurva, gröna pilar och Underbara Clara-effekten.

Ja men så var vi framme vid första månadsrapporten för 2017! Det är lite lustigt för av någon anledning så har jag gått med en känsla av att januari varit typ en seg månad på bloggen? Har knappt velat titta på statistiken för jag har känt mig lite nere och typ tyckt att det inte gått framåt? Så kollade jag på statistiken igår och ba: oj?! Vad hände i januari!??!

Så låt oss dyka in i det!

Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar unika besökare per dag under januari 2017.

Unika besökare: 16 266
Sidvisningar: 23 911

En ganska ordentlig ökning jämfört med förra månaden alltså! Väldigt kul när man känner sig lite januaritrött, allmänt stressad och självkritisk.

För att ha lite att jämföra med, som jag vet att många av er uppskattar att se, så kollar vi från september förra året.

Grafen visar besökare per månad från sep 2016 – jan 2017.

Det är i princip ingen skillnad på återkommande och nya jämfört med december. Det ligger ganska stadigt här på att det är övervägande nya som kommer in via Google.

Det som är intressant är att jag liksom ökat på alla fronter? Det är inte enbart “Underbara Clara”-effekten (se Länkkärlek-avsnittet), det är inte heller enbart en peak i SEO-trafik eller någon sociala medier-succé. Samtliga kanaler har ökat.

Jämfört med december ser det ut så här:

Organic Search (Google-träffar): ➕15,79 %
Direct (när du knappar in www.teknifik.se i webbläsaren): ➕ 19,39 %
Referral (länkar från andra sajter): 34,57 %
Social (länkar från sociala medier): ➕ 48,70 % (obs att jag hade ovanligt lågt från sociala medier i december)

Underbara Clara- och Amelia-effekten?

Men ja, man kan ju se att länkkärleken absolut gjort sitt här. Jag tror också att det kan vara så att i och med att jag fått så grym länkkärlek på senaste tiden så har min page rank gått upp? För min Google-trafik har ju som ni ser ökat med 15,79 % jämfört med december, när t.ex. inlägg som min Köpa dator-guide gick varm. Så spännande!

En annan sak man kan se är att jag hade 2 371 besök till min förstasida, alltså Teknifik.se, i januari jämfört med 1 671 till startsidan i december. Det tror jag skulle kunna vara dels Underbara Clara-effekten men också att jag var med på ett litet hörn i Amelia-numret som kom ut i början av januari? Kanske?

Om du är ny här får du supergärna berätta hur du hittade hit! Så intressant att veta.

Mest lästa inläggen:

 1. Så här använder du de nya funktionerna i iMessage på iOS 10
 2. Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator 
 3. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 4. Lyssna på podcast: en introduktion
 5. Pokémon Go – allt du behöver veta

Ja det är väl mer eller mindre det gamla vanliga här i topp 5-listan. Pokémon Go har ramlat ned till en femteplats. Jag är nästan förvånad att folk fortfarande googlar så mycket på det? Själv spelar jag ingenting just nu – för kallt om händerna.

Länk-kärlek ❤️

 1. Underbara Clara – hon länkade till mig i slutet på året i ett jättefint inlägg om nyckeln till framgång. Så glad för det och så glad för alla som klickat på länken och hittat hit.
 2. Jennifer Sandström – Också ett tidigare inlägg som fortsätter att ge kärlek! Tack fina du!
 3. Text and translation – Fina Linn tipsade om mig i ett inlägg om att starta eget och länkade mitt inlägg om hur man tjänar pengar på att blogga. Tack!

Facebook

En absolut okej månad på Facebook med flera poster som rätt så bra, organisk räckvidd! Under januari har jag haft en genomsnittlig räckvidd på 558 visningar/dag. Helt klart en ökning från december!

Några inlägg som fick stor räckvidd:Mitt 1-årsinlägg här fick en räckvidd på över 3000 visningar och 230 klick! Kul! ❤️

Gilla-markeringar: 478 (➕ 39)

Yay massa nya gillare på Facebooksidan! Alltid kul!

 

Youtube

Januari var en riktigt bra månad på min Youtube-kanal, det kändes som att något liksom lossnade lite grann och plötsligt kom massa nya prenumeranter på en gång?

Det är hur som haver gröna uppåt-pilar på alla parametrar i mina Youtube Analytics. Woop woop!

Visningstid: 5 758 minuter (en ökning med 151% jämfört med december)
Visningar: 1 736 (100% ökning!)
Genomsnittlig visningslängd: 3:19 min

Prenumeranter: 124 (➕44)

Från att ha ökat med 12 prenumeranter i november och 12 till i december ökade jag i januari med 44 prenumeranter!!! Så kul!

Mest visade klippen:

 1. Quick guide: Pinterest – the basics 
 2. Bygger villa från sekelskiftet // Sims 4 speedbuild
 3. Bästa julklappen: Star Wars BB8 // Hands on
 4. Mitt nya liv med elcykel och bullet journal // Vlogg

Av de här klippen är jag lite extra glad att min speedbuild video i Sims4 fått så bra respons. Det är ju en hyfsat smal nisch liksom men jättekul video att göra (även om det tog 4+ timmar!!!).

Det var mitt januari och det känns så himla härligt att få börja det nya året med så här mycket uppåtkurva. Vilken pepp och vilken energi för det nya året!! ❤️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 121 times, 1 visits today)

11 kommentarer

 1. Jenn - forever abroad 8 februari, 2017 at 08:50

  Wow – det är jättekul att läsa om hur bra det går ju! Kul att det blev en överraskning för dig själv också, haha. Och jag måste hålla med om att bästa känslan är när man ser att ALLA kanaler ökat i GA 😉 Bra jobbat med YouTube också.

  Och transparensen i detta tycker jag också är himla coolt och beundransvärt. Med tanke på ditt hårda arbete och att det du gör uppskattas så tror jag att det kommer fortsätta gå bra, MEN ponera att din statistik och siffror skulle börja dala eller rent av droppa – skulle det kännas jobbigare att skriva dessa inlägg då? Tänker bara att det skulle vara intressant att höra hur du ser på saken 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 8 februari, 2017 at 10:59

   Tack!!!

   Ja det är väldigt transparent, men jag tror man kan lära sig något av alla siffror och även en nedåtkurva har ju en anledning tänker jag. Har ju redan råkat ut för det en gång efter min Pokémon Go-succé i Juli, det var ju en peak liksom. Men då valde jag istället att fokusera på t.ex. att siffrorna efter Pokémon Go hade ökat avsevärt jämfört med innan. https://teknifik.se/2016/10/manadsrapport-september-2016/ Det finns alltid något att lära helt enkelt. Jag har ett långsiktigt perspektiv och har alltid haft inställningen att det tar tid att bygga en framgångsrik blogg, så jag lägger inte allt för stor vikt vid en tillfällig dip liksom. Eftersom 70% av min trafik kommer från Google-sökträffar så skulle jag nog behöva se över mitt SEO-arbete i första hand om siffrorna helt plötsligt började dala och droppa.

   Hoppas det svaret gav en liten inblick i mitt analys-huvud iallafall. 🙂 Kul att du frågar!

   Reply
   1. Jenn - forever abroad 2 mars, 2017 at 10:46

    Jag glömde av att svara här! Och ja, det makes sense. Fint resonerat Elin! 🙂

    Reply
 2. Beautiful Life 8 februari, 2017 at 09:29

  Härligt jobbat!! Extra kul när siffror och framgång är bra lite sådär oväntat! 😀

  /Anna

  Reply
 3. Katta Bucketlife 8 februari, 2017 at 16:31

  Grymt bra jobbat, blir så impad av bloggens utveckling och din proffsighet – inspirerande! Så kul med Breaking news också, kollade live 🙂

  Reply
 4. Åse 9 februari, 2017 at 21:27

  Hej
  Hittade hit genom Underbara Klara, nu är du stjärnmärkt hos mig. Gillar verkligen att jag hittat en helt nu typ av blogg, alltså inte bara en ny inrednings-, mode- eller matblogg.
  Ser fram emot varje nytt inlägg

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 9 februari, 2017 at 21:34

   Nämen vad kul Åse!! Vad glad jag blir och tack för att du berättade. Du är varmt välkommen hit! ❤

   Reply
 5. isabell 27 februari, 2017 at 11:36

  Wow vilken blogg du har – så mycket välarbetat material!
  Hittade hit via Influencer of Swedens mail om vårens konferens. Kan inte sluta läsa, känns som jag kommer lära mig massor av att slå följe här, kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *