Vad fan håller jag på med – personlig och proffsig entreprenörspodd

Nu var det ju himlans längesedan jag delade med mig av ett podcast-tips! Det är för att jag helt enkelt inte lagt lika mycket tid som jag annars brukar på att lyssna på podd. En podd som jag dock följt slaviskt den senaste tiden, eftersom mitt huvud är helt inne på entreprenörsskap just nu är “Vad fan håller jag på med?” Med Alexandra Bylund och Linda Hörnfeldt.

Ni känner ju redan till Linda som driver Influencers of Sweden och en annan favoritpodd, We are influencers. Alexandra Bylund är en inspirerande entreprenör och PT som driver byrån Mama Said Media, som bland annat gör mycket poddar.

I “Vad fan håller jag på med?” pratar de om olika aspekter av att vara egen företagare och entreprenör. Som hur man balanserar jobb/privatliv, om att ta in investeringar, att sätta mål och andra jättebra och viktiga saker.

Det jag verkligen gillar med podden är att det dels är ett väldigt avslappnat och personligt samtal och dels att Linda och Alexandra har lite olika perspektiv att komma med och är på lite olika stadier i sitt företagande även om båda är erfarna och duktiga.

Jag har lärt mig jättemycket av att lyssna på den så om du driver eget eller funderar på att göra det tycker jag absolut du ska kolla in den här podden.

Vilka är era favoritpoddar inom företagande och entreprenörsskap?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 84 times, 1 visits today)

20 kommentarer

 1. Ylva Maria 17 januari, 2017 at 13:55

  Tack för tips! Med en så nystartad podd är det svårt att avgöra om jag gillar tonen och innehållet än, men jag ska kika in hos dom igen framöver och lyssna när de har ännu fler avsnitt ute! Det jag hört so far verkar lovande.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 17 januari, 2017 at 15:11

   Jag gillar det för de är så avslappnade, det känns som att sitta med på deras fika/lunch typ. Inte sådär “styltigt” som många poddar är. Älskart!

   Reply
 2. Jenn - forever abroad 17 januari, 2017 at 15:07

  Åhh detta är definitivt en av mina favoritpoddar just nu! Gillar också att de är så avslappnade, prestigelösa och dessutom sköna att lyssna till 🙂
  En annan favorit jag har är Att resa-podden, med tanke på det rese-intresse jag har: http://attresapodden.se/ – två riktigt duktiga resebloggare som driver den.

  Reply
  1. Resfredag/Annika 5 april, 2017 at 13:06

   Wiieeee, blir lika glad varje gång jag hör att någon lyssnar Att resa-podden. MVH/Helt opartisk grundare… 🙂

   Reply
 3. Mama Said Media 17 januari, 2017 at 15:21

  Hej! Så roligt att du (och ni andra såklart!) gillar vår podd med Alexandra och Linda – det är en av våra personliga favoriter. Tack! Så kul att få följa dig här inne också, vi är väldigt imponerad över vad du åstadkommit på så kort tid!

  Reply
 4. Ylva Maria 18 januari, 2017 at 09:39

  Äsch, nu kom jag til senaste avsnittet men valde att stänga av. Jag håller med om att det är trevligt med lite avslappnat prat i bakgrunden, men när jag ska sitta och lyssna på hur någon går runt med en dator för att en annan ska hämta hämtmat… äh. Hellre mer prat om sådant som är värdefullt för mig som företagare. Jag lyssnar inte för att fördriva tiden 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 18 januari, 2017 at 09:42

   Ja man har såklart olika krav och ideal för vad man gillar i en podd! Jag tycker jag lär mig mycket men gillar också att lära känna personerna bakom, till och med de där små vardagliga grejerna. 🙂

   Reply
  2. Jenn - forever abroad 18 januari, 2017 at 12:49

   Jag håller med om att det kan vara irriterande om man hoppar in i en podd och det första man möter är ett sådant avsnitt. Vet inte om det kan löna sig att börja lyssna från början… kanske? 🙂

   Reply
   1. Elin Häggberg // Teknifik 18 januari, 2017 at 12:56

    Eftersom det inte gått så många avsnitt ändå så tycker jag nog det är värt att börja från avsnitt 1!

    Reply
    1. Ylva Maria 18 januari, 2017 at 13:13

     Ja, började med första men blir inte tålmodigare v det, snarare tvärtom. Precis som jag läser din blogg för det bra innehållet lyssnar jag på poddar för att de är intressanta 🙂 inte bara tidsfördriv i mitt fall.

     Reply
 5. Ylva Maria 18 januari, 2017 at 13:16

  Gud vad sur jag kände mig nu, det är ju bra med fler proffsiga poddar av brudar! Men just denna riktar sig inte till mig 😉

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 18 januari, 2017 at 13:21

   Nej smaken är som baken! Jag lyssnar också för att de är intressanta, inte bara för tidsfördriv. (Gud den som hade tid att fördriva?!). 🙂 Allt passar inte alla. Allt passar inte alla i samma tid heller. Något som jag vill lyssna på idag kanske jag inte alls hade varit sugen på för några månader sen osv. Men du är ju såklart fri att lyssna på precis vad du vill! 🙂

   Reply
 6. Pingback: Bra saker jag läst, lyssnat och sett på nyligen.

 7. La Linda / Influencers of Sweden 23 januari, 2017 at 18:35

  Inser att jag inte kommenterat på detta, shame on me! TACK Elin för dina fina ord, gjorde mig så himla, himla glad! 😀 Och vi ska försöka svamla mindre, inser att det blivit en del sådant på sistone men vill inte för den skull tappa personligheten, det är ju liksom vi! 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 23 januari, 2017 at 18:37

   No probs! ❤ Jag gillar det men det är ju för att jag redan lärt känna er men kan förstå att man får olika upplevelse om man börjar med avsnitt 10 och inte har hört de andra avsnitten.
   Ni är grymma!!! 💪💪💪

   Reply
 8. Janina 28 januari, 2017 at 18:33

  Kan inte göra annat än hålla med dig, gillar verkligen podden och blir oerhört inspirerad av den!
  Tycker Framgångspodden är en annan riktigt bra podd inom kategorin företagande och entreprenörskap. Gillar att höra om hur andra gjort och få tips på hur en själv kan tänka/göra! 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 28 januari, 2017 at 18:37

   Ja den borde jag lyssna på också! Har sett den susa förbi men inte kommit dit än riktigt. Tack för tipset ❤

   Reply
 9. Pingback: Två poddar du kan höra mig i - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *