Två fantastiska dagar på TIC 2017


Under 31 mars-1 april var jag tillsammans med fellow influencers och folk från branschen på två dagar fullproppade av pepp, inspiration och kunskap. Allt utspelade sig på slottslika Grand Hotel Saltsjöbaden (som ser ut som Grand Budapest hotel typ) utanför Stockholm.
På bilden ovan ser du mig med två av mina idoler och branschkollegor: Underbara Clara Lidström, ordförande i Influencers of Swedens styrelse, och Linda Hörnfeldt, vd för Influencers of Sweden och min generella spirit guide.

Min föreläsning: Från 0 till succé – ett år med Teknifik


Jag gick upp klockan 5 här hemma i Örebro och gjorde mig iordning. Klockan 06.00 avgick samåkningen mot Stockholm tillsammans med mina fellow Örebloggers: Caroline, Clara och Caroline. (Väldigt många C-namn här!). Jag var väldigt pirrig inför min föreläsning men ändå rätt lugn pga finns inte mycket man kan göra så tätt inpå. Gäller bara att ladda och tro på det bästa.
Vi kom fram precis när det började och hälsades välkomna av Linda Hörnfeldt. Därpå följde väldigt inspirerande föreläsning med Underbara Clara Lidström om att bygga sitt eget mediehus. Sen panel med tre youtubers: Felicia Bergström, Heja Internet och The Swedish Lad. Kul att höra mer om youtube-communitiet och hur de bygger relation till varandra och sina följare.
Sen var det en kort paus och sen var det min tur att gå upp på scen med mina slides och föreläsarmicken på kinden. Jag fick en så himla fin introduktion av Linda och kände ju cirka hälften av publiken (via internet iallafall) så det kändes ändå väldigt tryggt. Jag körde igång min föreläsning och ja… det gick bra! Det gick väldigt bra faktiskt!
Föreläsningen handlade om min bloggresa och min strategi utifrån fem punkter: målgrupp, innehåll, relationsbyggande, ta en expertroll och bloggen som affärsidé.
När det var slut fick jag så himlans många glada tillrop och snälla kommentarer att jag alldeles svävade på moln. Det var så skönt att ha det gjort (min första föreläsning!!!) och bara få njuta av resten av dagen. Föreläsningen (och hela konferensen) ritades av FridaRit som är grafic recorder. Ni kan se en bit av det hon ritade under min föreläsning på bilden ovan!

Jag och Linda efter föreläsningen! Foto: Caroline Frankesjö.

ÄNTLIGEN fick jag också träffa min techbloggskollega och idol Åsa Wallenrud i verkligheten. Hon är en riktig pionjär inom teknikbloggandet i Sverige och är så himla cool. Vi bestämde att vi snart ska ses igen och ha riktigt techbloggshäng. ❤️

Några saker jag tog med mig från första dagen:

 • Vi är starkare tillsammans! Vi influencers är inte konkurrenter utan kollegor.
 • Skatter är lurigt men det är himla dumt att ta emot gratis produkter.
 • Nytt mål: jobba mot att ha tillräckligt med inkomst i firman för att bli ett aktiebolag!
 • Karriär är inte en uppåtlinje utan en äventyrskarta med massor av punkter och vägar hit och dit.
 • Vi har bara ett liv och då är det ju bäst att lägga tiden på att jobba med något man tycker är roligt.

Galamiddag och prisutdelning

Fototack till Fredrik Wass

Efter mysigt mingel så var det bara att svida om till festkläder för då var det galamiddag i Franska restaurangen. Så fantastiskt fint med stuckatur och kristallkronor. Vi fick en helvegetarisk trerätters och det bjöds på riktigt grym livemusik med House of Say!
Sen så var det dags för prisutdelning: årets medlem i Influencers of Sweden. Jag stod och filmade motiveringen till instagramstories och så hör jag slutet på motiveringen: ”Sverigest coolaste tekniktjej” och alla vänder sig mot mig. Det var jag som fått den fina utmärkelsen! 
Jag stapplade fram till scenen och tog emot diplom och kramar från Linda, Clara och Sara. Jag höll ett väldigt osammanhängande och vimsigt tacktal med tårar i ögonen. Alla grät tror jag.
För saken är ju den…
När man driver en blogg så är man ofta väldigt ensam. Som nu när jag skriver det här. Det är jag framför datorn. Man jobbar hårt, man skapar innehåll, man anstränger sig för att nå ut, man gör upp strategier, sätter mål, jobbar på. Folk runtomkring en i ens vardag förstår sällan vad man egentligen gör om dagarna. Eller hur svårt och hur hårt jobb det faktiskt är om man vill lyckas med det.
Så att få den här bekräftelsen från personer som verkligen vet vad det innebär. Att känna sig så sedd och uppskattad. Alltså det betyder så otroligt mycket. 
Efter prisutdelning och efterrätt blev det dans dans dans! Perfekt avslutning.

Ett särskilt tack..

.. vill jag rikta till alla er som kom fram till mig under konferensen och sa snälla saker och delade med er om era kloka tankar och insikter kring bloggandet som hantverk och allt mellan himmel och jord. Inos är det absolut bästa communitiet i världen, enligt mig. ❤️ Ingen nämnd ingen glömd men NI ÄR AWESOME!!!

Dag 2: workshop om Premiere Pro med Adobe

Under konferensens andra dag hade jag glädjen att tillsammans med Adobe hålla en workshop i filmredigering i Premiere Pro. Det var jättekul att få sitta och lära ut face-to-face med folk och svara på kluriga frågor! Jag lärde mig nya grejer jag med.
Förhoppningsvis fick deltagarna med sig nya kunskaper och ny pepp för att skapa egna vloggar och filmer!
Eftermiddagen ägnades åt först en workshop om Trello, Evernote och Get things done-metoden med härliga Geekgirlen Cecilia Dolk! Blev väldigt peppad på att styra upp mitt liv ännu mer.
Sen var det en jättenyttig workshop med Mikael Rosén, en erfaren copywriter, om hur vi framställer oss själva och marknadsför oss som influencers (typ). Jag, Annie och Clara gick igång på högvarv och efteråt kändes det som att alla pratade i 120 om hur vi ska bli bättre på att landa samarbeten och ta betalt (m.m.). Otroligt inspirerande. Kommer också förevigt kalla Agnes för ”Cashewnöten” ? (internskämt).
⚡️
Jag tog inte med mig storkameran och filmade ingenting under konferensen. Jag ville fokusera på mina två uppgifter och på att ta in så mycket som möjligt i huvudet (inte i kameran). Kan bli så fokuserad på att dokumentera allt annars att jag har svårt att vara i nuet.
Men jag har fastnat på bild hos andra talangfulla människor t.ex. Bucket life-Katta och Annika Bäckström.

Två helt fantastiska dagar som jag kommer leva på länge. Nu fasen kör vi!!!

15 reaktioner på ”Två fantastiska dagar på TIC 2017”

 1. Alltså yayyyy sån peppig helg!! Du ÄGDE verkligen din föreläsning! Så impad!
  Lite ledsen att jag var tvungen att gå mitt i copywrite-workshopen men fick ändå med mig massa intressanta insikter från första halvan. Och alltså haha, kommer forever vara known som cashewnöten nu :’D :’D :’D

 2. Jag kan inte komma över hur grym du var som föreläsare och chocken när du sa att det var din första gång. Du har verkligen en karriär inom det<3

 3. Pingback: The Influencer Convention - mjuka fakta. - En Emilia - Vila & Life design

 4. Du är så inspirerande Elin och så väl värd priset! Kan inte tänka mig någon som förtjänar det mer än du. Du visar verkligen att hårt slit och målmedvetenhet ger resultat och ger mig som ibland tvekar att satsa på en idé en spark i baken till att faktiskt göra det. Önskar att jag hade kunnat vara där och jubla för dig!

 5. Pingback: THE INFLUENCER CONVENTION 2017 - MIN SAMMANFATTNING - Gott för själenGott för själen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering