Lista: Sammanfattning av 2017


En av de bästa sakerna med slutet på december och början av januari tycker jag är alla tillbakablickar, årskrönikor och framtidsspaningar. Det är liksom den tiden på året då det verkligen premieras att reflektera över året som gått men också att göra bokslut över det hela och vända blad.
Här kommer en liten överblick över mitt 2017 i listform. Gällande bloggen så kommer jag göra en ordentlig årssammanfattning med statistik, mest lästa inlägg m.m. i början av januari sen. Det här blir mer övergripande om ✨livet✨.
Listan kommer från bästa Underbara Clara !

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Massor!! Jag försörjde mig 100% som frilans genom mitt eget företag (åtminstone några månader), åkte på jobbresor (till Miami och Berlin!), började föreläsa och skaffade ett eget kontor!

Genomdrev du någon stor förändring?

Ja, jag bestämde mig för att släppa extrajobbet som nyhetsjournalist på Sveriges Radio samt att jag slutade med webbdesign och grafisk design i mitt företag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp, några stycken! Fick också mitt andra brorsbarn (ingift genom Max familj) ?. Älskar bebisar!!!

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

14 oktober när jag vann Stora Influencerpriset! Vilken magisk kväll alltså!!!

Dog någon som stod dig nära?

Nej.

Vilka länder besökte du?

USA, Tyskland, Italien, England och Spanien!

Bästa köpet?

Min elcykel som jag köpte i januari! Så himla bra köp – har cyklat massor hela året i snö, regn, blåst och sol.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att sitta i kvällssolen på uteplatsen med Max under sommaren och lyssna på fåglarnas kvitter och dricka en god öl. London med min bästis Linda med Harry Potter-teatern, långa promenader och picknick i en park. Koda i Barcelona och göra ett eget spel! Min Harry Potter-födelsedagsfest. Workation med mina blogg bitches. Och massa massa mer!

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Aktiebolag – det vill jag starta 2018.

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat kompisar. I mitt liv är det liksom jobb och roller derby. De två sakerna har topp-prio. Däremellan hänger återhämtar jag mig hemma med Max och katten. Älskar mina vänner och har så många fina – borde prioritera dem mer (ständigt dåligt samvete över detta).

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slö-scrollat sociala medier! Stressat över oviktiga saker. Oroat mig över framtiden.

Favoritserier från året som gått?

Miniserier är ju typ det bästa! Två favoriter från året var Big Little Lies (HBO) och Alias Grace (Netflix). Sen också Game of Thrones, A Handmaids Tale, The Crown, Mr Robot och säkert massa mer som jag inte kommer på nu. Sett sjukt mycket serier.

Bästa boken du läst i år?

Hmmm… svårt att säga. Läser väldigt mycket böcker på ett år så har svårt att komma ihåg alla. ”I love Dick” var en härlig läsupplevelse. ”A Handmaids Tale” som bok var också awesome! Måste börja skriva läsdagbok igen så jag kommer ihåg bättre!

Största musikaliska upptäckten?

Mura Masa <3

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Vann Stora influencerpriset, varit med i massa kul media som Morgonpasset och Breaking News, blivit bättre på att ta betalt, jobbar med mitt företag på heltid, fått sjukt mycket fin pepp från bloggare jag ser upp till!

Största framgång på det privata planet?

Gjorde tillslut slag i saken och bestämde mig för att bli mer hållbar i mina klädköp (inspirerat av min vän och guru på området Johanna!). Har under året rensat ur garderoben, gjort i princip nästan bara hållbara inköp (dvs sjysst producerat, bra kvalité m.m.) och framförallt helt förändrat mitt tankesätt och beteende.

Största misstaget?

Hmmm svårt att säga. Har väl gjort hur många som helst men det har jag liksom lagt till handlingarna. Mina största misstag handlar säkerligen om tid, prioriteringar och att jag tar på mig för mycket. Vilket gör att jag försummar mina vänner och familj, inte tar tid till sådant som jag mår bra av och så vidare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag är en rätt stabil person rent känslomässigt så har väldigt svårt att säga. Tror det varit som vanligt.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mitt nya kontor och några få, hållbara klädinköp!

Något du önskade dig och fick?

Ja men absolut, både stort och smått. Hålla min första föreläsning, nytt kontor, resor tack vare bloggen med mera med mera.

Något du önskade dig och inte fick?

Mer långsiktiga samarbetspartners till bloggen i form av företag. 2018 är året det händer, visst?

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Fick paket på sängen av Max, var med i Aftonbladet morgon (via skype), hängde på mitt kontor med min kompis och ibland kontorskollega Karro, födelsedagsfikade och på kvällen middag på Pinchos med Max. Det var en galant födelsedag på alla sätt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mindre ångest och oro över framtid och ekonomi hade varit najs. En soligare sommar alternativt en solig semesterresa med Max – jobbade hela sommaren och ångrade SÅ mycket att jag inte var mer ledig. Men det går ju tillbaka till det där med den ekonomiska ångesten så vet inte riktigt vad som varit bättre.

Vad fick dig att må bra?

Att spela roller derby med mitt underbara lag!! Motion, sammanhållning, vänner, ideellt engagemang – it’s the best verkligen!
Sen såklart Max och Klara (vår katt) som finns här hemma med kärlek och stöd – skulle aldrig palla ha en så pass osäker jobbsituation som det ändå är att vara entreprenör om jag inte hade den där grundtryggheten hemma att landa i för att samla energi och kraft.

Vem saknade du?

Saknar alltid min bästa kompis Linda som bor i Göteborg! Önskar vi kunde hänga mer – alltid. LINDA FLYTTA TILL ÖREBRO PLEASE!

De bästa nya människorna du träffade?

Åh så många!!! Ingen nämnd ingen glömd!

Mest stolt över?

Det jag skapat med Teknifik och mitt företag! Att jag faktiskt tjänar pengar och har nått så många hållpunkter och mål som jag satt upp.

Högsta önskan just nu?

Att alla kul projekt och idéer jag har för 2018 blir verklighet! Tror verkligen att 2018 har potential att bli ett riktigt grymt år.
Jag hoppas också att det politiska läget i världen blir bättre, att mindre idioter sitter på maktpositioner, att #metoo och andra rörelser för jämställdhet leder till verklig förändring, att en massa smarta techlösningar för miljön blir superframgångsrika och att världen generellt blir en lite bättre plats än under 2017.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jag tänker oroa mig mindre, inte stressa, ta tid till att vara ledig, göra kul saker och träffa vänner. Bli bättre på att prioritera. Göra ännu mer hållbara val för hur jag lever mitt liv (t.ex. kanske inte flyga så mycket som detta år ?).
Tack 2017 för allt – nu jäklar kör vi 2018!

Gott nytt år, mina kära fina läsare!!!

?????

Kopiera listan:

Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href="http://underbaraclaras.se/2017/12/20/arssammanfattning-2017/" target="_blank">Underbara Clara</a> via <a href="https://teknifik.se/2017/12/lista-sammanfattning-av-2017/">Teknifik</a>.
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Genomdrev du någon stor förändring?
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Dog någon som stod dig nära?
Vilka länder besökte du?
Bästa köpet?
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?
Vad önskar du att du gjort mer?
Vad önskar du att du gjort mindre?
Favoritserier från året som gått?
Bästa boken du läst i år?
Största musikaliska upptäckten?
Vad var din största framgång på jobbet 2017?
Största framgång på det privata planet?
Största misstaget?
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Vad spenderade du mest pengar på?
Något du önskade dig och fick?
Något du önskade dig och inte fick?
Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Vad fick dig att må bra?
Vem saknade du?
De bästa nya människorna du träffade?
Mest stolt över?
Högsta önskan just nu?
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

7 reaktioner på ”Lista: Sammanfattning av 2017”

  1. Så himla fint att läsa! Du imponerar så mycket! Är grymt glad att jag fick hänga med dig på Influencerpriset och se dig vinna. En av höjdpunkterna från året helt klart!

  2. Pingback: Så var mitt år 2017 – Anna Wallgren

  3. Men hallå så mycket grymt du gjort i år! Blir såklart lite extra stolt över det där med garderoben =), men också med allt annat: heja! Vet hur hårt du jobbar så att verkligen se att det lönar sig är så sjukt inspirerande för alla oss andra! KRAM!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!