Månadsrapport: November 2016


Nu närmar vi oss slutet på året och det är dags att se tillbaka på statistiken för årets näst sista månad. Kan ni fatta att jag snart haft Teknifik ett helt år??! Var det inte alldeles nyss jag gjorde halvårssammanfattningen?
November har rullat på. Jag har gjort två roliga samarbeten, börjat mitt nya liv som gamer, firat min 27 årsdag på workation med Vegokäk-Annie och Cashew Kitchen-Agnes och fortsatt jobba med mina kanaler.
Nu tittar vi på hur det sett ut i siffror!
Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar unika besökare per dag under november 2016
 
Unika besökare: 12 665
Sidvisningar: 18 836
Inte riktigt lika höga siffror som i oktober men det där beror ju väldigt mycket på intresset för mina SEO-inlägg. Alltså hur många google-träffar som leder till min blogg. Under sommaren var ju Pokémon GO stort. I oktober lockade de nya funktionerna i iMessage och så vidare.

Förhållandet mellan nya och återkommande läsare är väääldigt snarlik den från förra månaden, en liten ökning på återkommande.

Mest lästa inläggen:

 1. Så använder du de nya funktionerna i iMessage på ios10
 2. Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator 
 3. Pokémon Go – Allt du behöver veta
 4. Hur tar man betalt som frilans?
 5. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone

Lite nyheter på topplistan här. Det är tydligt att många är i köpa-dator-tagen för den guiden brukar normalt inte ligga på topp 5. Sen är jag extra stolt över nummer 4, mitt inlägg om att ta betalt som frilans. För det är inte ett SEO-drivet inlägg som de andra utan gick lite småviralt på egen hand. Tack alla som hjälpte till att sprida det!

Länk-kärlek ❤️

 1. Träningsglädje – fortsätter ge trafik från förra månadens inlägg där hon nämnde mig.
 2. Jennifer Sandström – som så fint tipsade om mig i ett inlägg om nya blogg- och instagramfavoriter. Tack ❤️
 3. Underbaraclara – fortsätter också ge kärlek genom inlägget från förra månaden
 4. Lugn och fin – alltid ❤️
 5. Nadine Svensson – också ett känt namn på kärlekslistan! Intressant nog är det ett av hennes inlägg från februari som drivit trafik till mig denna månad. Internets vägar äro outgrundliga.
 6. Trail & Inspiration – som inspirerades av mitt 27 års-inlägg och skrev om att känna sig hemma i sin ålder (och länkade tillbaka till mig! Fint! ❤️)

Facebook

November var en BRA månad på facebook, tack vare er (återkommer till det strax). Hade en sammanlagd räckvidd på 463 visningar/dag. Bättre än förra månaden alltså!
Två inlägg som gick väldigt bra på helt egen hand var:

och

Jag hade en riktig dip (i humöret) över Facebook och deras himla algoritmer den här månaden. Då och då så vägrar de nämligen helt att visa mina inlägg för mina följare. Ett normalt inlägg som går lite dåligt brukar nå ut till minst 200 personer iallafall (vilket är drygt hälften av de som följer min sida). Men då och då så når ett inlägg 16 personer, även fast jag gör ungefär lika hela tiden.
Som en reaktion på en sådan dipp så gjorde jag en liten trailer för min youtube-tutorial om hur du gör ett eget mönster i Illustrator. Video går ju generellt rätt bra på Facebook och så även denna gång.
Sen angående gaming-inlägget är jag så himla glad att ni, mina läsare, verkligen förstår det här med att samarbeten är något positivt för mig och bloggen. Har inte stött på några negativa reaktioner från er (som tyvärr många andra bloggare får) när jag gjort samarbeten. Ni är helt enkelt bäst! ❤️

Ni är särskilt bäst också eftersom…

… ni uppfyllde min födelsedagsönskan!!! Jag önskade mig att ni skulle tipsa och bjuda in vänner och bekanta till att gilla min Facebook-sida. Tack vare er så nådde jag äntligen:
Gilla-markeringar: 433 ( + 62 !!! )
ÄNTLIGEN över 400 gilla!!! Ni fixade in hela 62 nya följare till mig – alltså fattar ni hur bäst ni är? Så glad och tacksam alltså. Bästa födelsedagspresenten till en bloggare. ?

Youtube

Mitt youtubande rullar på. Nu har jag ju tänkt börja göra lite gaming-videos också. På ett sätt skulle jag vilja att de låg lite utöver min ”vanliga” kanal, eftersom jag tänker att intresset för dem är lite mer nischat? Samtidigt vet jag inte hur jag ska hinna göra fler videos än en per vecka. Det tål att tänkas lite på.
Dessutom är ju Youtube en kanal under uppbyggnad som tar väldigt mycket tid i förhållande till vad jag ”tjänar” på den (alltså absolut 0 kr men inte särskilt mycket uppmärksamhet, spridning eller lyft för bloggen heller… än…). Men det är ju en kanal jag VILL bygga upp och då måste man ju jobba på även fast det är motigt i början.
November såg iallafall ut så här på tuben:
Visningstid: 2 354 minuter sammanlagt
Visningar: 809
Genomsnittlig visningslängd: 2:54
Prenumeranter: 68 ( +12 )
Lite sämre siffror för Youtube denna månad jämfört med förra. Det är för mig ett tydligt bevis för att jag måste ge den här kanalen lite mer kärlek. Jag har många idéer men inte så mycket tid, än… Får ta tag i det framöver helt enkelt. Men i nuläget är jag iallafall jätteglad för mina nya prenumeranter och att jag lyckats med mitt mål att lägga upp en video i veckan! ?
[includeme file=”prenumererayoutube.php”]

Mest visade videoklippen:

 1. Nya funktioner i iOS 10 till iPhone
 2. Tutorial: Paper App by 53 på iPad (in swedish)
 3. Fairphone 2: Unboxing, hands-on och recension (svenska/swedish)

Så där ja, det var november månad avklarad det! Har ni några bra youtube-tips till mig för hur jag kan göra min kanal bättre? Tveka inte att lämna dina tankar i kommentarerna! ?

 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

6 reaktioner på ”Månadsrapport: November 2016”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!