Teknifik goes gaming med Acer Predator G1

Acer Predator g1
När vi var små så funderade mina föräldrar på om de skulle satsa på att vi skulle ha dator eller TV-spel hemma. De valde dator. Vi hade sådan tur att ha en granne som gav oss massor av klassiska dataspel på diskett: Donkey Kong, Pac-Mac, Tetris, Commander Keen. Så mycket av mitt teknikintresse föddes i dataspelandet. Därför kände jag mig så glad när Acer kontakta mig om ett samarbete gällande deras gamingdator Predator G1.
För spelandet är något jag känner att jag tappat mycket på senare år. Jag har under några jular ibland haft lite strategispels-LAN (t.ex. med Empire Earth, Knights & Merchants eller Age of Empires II) med mina bröder men annars blir det inte mycket.
Jag har länge pratat om att jag ville ha en speldator hemma men det har inte blivit av. Förrän nu! Äntligen har jag en tillräckligt kraftfull dator för att spela riktigt krävande spel, som World of warcraft. Acer Predator G1 har ett NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikkort som gör att den kan hantera komplex grafik utan problem.

Acer Predator G1: Design och specs

Acer predator g1 gamingdator Teknifik

Design

Acer Predator G1 har en väldigt slimmad design och har en CD/DVD-läsare om du har gamla spel på CD-rom som du vill köra. Framsidan har lysdioder som från början skiftar i regnbågens alla färger. Man kan ställa in själv om och i så fall hur man vill att dem ska lysa och blinka. Om man åker på ett LAN kommer man se väldigt häftig ut i mörkret. Det är en gamingdator som verkligen ser ut som en gamingdator. Som ett litet monster.
Datorn är slimmad. Alltså verkligen superslimmad! Vilket gör att den är lätt att förvara (jag ska visa hur jag har gjort i ett inlägg längre fram!). En anledning till detta är att den har två externa nätadaptrar för strömsladdarna. De är ganska massiva men kommer med den hållare så det blir som en egen liten enhet. Att datorn är så pass slimmad gör den enklare att ta med om man t.ex. ska åka iväg på matcher.

Tech specs

Gällande RAM-minne så har den 8GB RAM och 8GB dedikerat RAM för grafikkortet. Vilket gör att grafikkortet inte använder det vanliga RAM-minnet utan har ett eget. Så även om spelande är prioriterat på den här datorn så är den ju grymt snabb på allt annat man vill göra. Det är en dator gjord för performance liksom.
Den har en 256GB SSD-disk vilket gör att den startar och agerar snabbt. Den kommer även med 1TB HDD (mekanisk) hårdisk för förvaring. Jättebra med combo och på en stationär dator vill man givetvis inte behöva kompromissa med lagring. Läs mer om hårddiskar i min guide till att köpa ny dator.
Eftersom min dator är den billigaste konfigurationen så har den ett Intel Core i5-processor, vilket inte är den kraftfullaste som finns men absolut tillräckligt för det allra mesta man vill göra.
Den har Windows 10 home, den senaste Windows-versionen, installerad. Jag tycker Windows 10 är en så stor förbättring från både Windows 7 (som var förfärligt) och Windows 8 som var okej.

Predator G1 är också redo för VR!

Det här med e-sport

Acer predator g1 gamingdator Teknifik
Jag har ju tidigare poddat med min käre vän Mats Nilsson (aka @blewd_). Vi pratade en hel del om e-sport eftersom Mats både kommenterar och undervisar i det. Jag tycker e-sportsvärlden är så spännande och försökt att sätta mig in i den litegrann iallafall. Nu är peppen stor att själv test att spela CS:GO och Dota 2 för att få ännu mer förståelse för det hela. Skulle vara jättekul att åka på Dreamhack också!
Det vore kul att sända mina n00b-försök i gamingvärlden live på Twitch. Brukar ni kolla på Twitch? Det är den största plattformen för att titta på live-streamad gaming. Det är en väldigt häftig plats för att bygga community och följa e-sport.

Göra gaming-videos

Nu är jag också väldigt peppad på att börja göra Lets play-videos till Youtube. Framförallt för Sims 4. Har redan testat att spela spelet på Acer Predator G1 och det flyter på som en dröm. Inget lagg, minimal laddningstid. På den här datorn går det som en dans att spela in skärmen medan man spelar. Att klippa film och animera effekter i Adobe After Effects går också superbra så det känns pepp!
the sims 4 dator
Har själv blivit lite besatt av en Sims-kanal på Youtube som gör speed builds och lets play i Sims 4. Nu ska det ska bli jättekul att testa att göra det själv!! Jag började spela Sims när det första-första spelet kom ut och har sedan spelat alla spel hela vägen upp till Sims 3. Där tappade jag lite och Sims 4 testade jag först nu på min nya Predator G1.

Vad är er relation till spel och gaming? Har ni spelat eller spelar ni nu? Vad skulle ni vilja läsa om på Teknifik om gaming, spel och e-sport?

14 reaktioner på ”Teknifik goes gaming med Acer Predator G1”

 1. Åh, vad roligt! Grymt samarbete! 😀 Ser gärna massor med The Sims 4, om du kan visa olika hacks och hur en kan bygga snygga hus och ja, allt! Är väldigt sugen på att köpa lägenhetsversionen också nu, tror allt det kommer bli den i julklapp till mig själv…

 2. Jag vill komma hem och spela sims 4 hos dig………. Har precis som du spelat alla från första-första och även varit moderator på thesims.se en gång i tiden. Lol.
  Ser fram emot gaminginlägg!!!! 😀 😀

 3. Min relation till spel är att jag köper dem på Steam när det är rea, och tänker att jag ska spela dem, men det blir sällan av! Har en relativt gammal Macbook också, så det är inte bästa förutsättningarna.
  Jag kanske återkommer med lite önskespel som vore kul att läsa om! Ska fundera lite.

 4. Aaaah Aten dator kan vara så snygg?! Jag har alltid spelat mycket och gör det fortfarande. Skulle gärna se mer spel-inlägg här!
  Som liten var det Sega och NES som gällde, sedan gamecube och Playstation. Lite datorspel men det kom mer senare och då var det mest WoW som gällde ( vilket jag för övrigt precis börjat med igen!). Jag är en stor Zelda nörd och de är mina absoluta favoritspel men senaste tiden har jag lirat riktigt mycket bra indie spel som jag hittat på Steam:
  Firewatch
  Ori and the Blind Forest
  Oxenfree
  Lite is Strange
  Alla de är såååå bra och kan varmt rekommenderas! Jag spelar på min iMac som jag nyss satte i en SSD i så den flyter lite snabbare 🙂

 5. Åh jag önskar jag hade tid att spela. Speciellt Sims! När jag gick i gymnasiet spenderade jag ohemula mängder tid med att spela Sims 2. Har försökt spela lite Sim City och så på senare tid men känner inte riktigt att jag har flera timmar att lägga på det 🙁

 6. Hurra och hjärtligt välkommen tillbaka!! <3 Vilken fräsig utsida på dattan, ser ut som en predator eller nåt. 😀 Jag kommer ju hursomhelst svälja allt du skriver om spel (såklart) och följa dina upptåg. Där finns ju också Age of empires II HD att köpa på Steam om du vill battla eller spela med mig old school style. 😀
  Plus att du är mer än välkommen att gästa oss på Kamratpatrullen, streamkollektivet på Twitch! Kram!

 7. alltså ELIN! jag känner mig som världens superstalker denna vecka, men har småkollat denna blogg sen du startade den, men generellt varit så dålig på att följa bloggar senaste året. denna helg har jag ett bloggsug dock och kollar runt lite överallt på denna sida och alltså, det är fenomenalt! har verkligen gillat allt jag läst tidigare på Teknifik tidigare också men liksom. jag vet inte ens. du har på så relativt kort tid hunnit skriva om så sjukt mycket intressanta saker! gah! blir alldeles till mig.
  och som någon här ovanför sa så vore det himla kul med videos där du visar husbyggen! jag har starka minnen av att du var sjukt duktig på det way back, var alltid så imponerad av dina simmars hus. vill bli avundsjuk igen 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering