Teknifik goes gaming med Acer Predator G1

Acer Predator g1

När vi var små så funderade mina föräldrar på om de skulle satsa på att vi skulle ha dator eller TV-spel hemma. De valde dator. Vi hade sådan tur att ha en granne som gav oss massor av klassiska dataspel på diskett: Donkey Kong, Pac-Mac, Tetris, Commander Keen. Så mycket av mitt teknikintresse föddes i dataspelandet. Därför kände jag mig så glad när Acer kontakta mig om ett samarbete gällande deras gamingdator Predator G1.

För spelandet är något jag känner att jag tappat mycket på senare år. Jag har under några jular ibland haft lite strategispels-LAN (t.ex. med Empire Earth, Knights & Merchants eller Age of Empires II) med mina bröder men annars blir det inte mycket.

Jag har länge pratat om att jag ville ha en speldator hemma men det har inte blivit av. Förrän nu! Äntligen har jag en tillräckligt kraftfull dator för att spela riktigt krävande spel, som World of warcraft. Acer Predator G1 har ett NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikkort som gör att den kan hantera komplex grafik utan problem.

Acer Predator G1: Design och specs

Acer predator g1 gamingdator Teknifik

Design

Acer Predator G1 har en väldigt slimmad design och har en CD/DVD-läsare om du har gamla spel på CD-rom som du vill köra. Framsidan har lysdioder som från början skiftar i regnbågens alla färger. Man kan ställa in själv om och i så fall hur man vill att dem ska lysa och blinka. Om man åker på ett LAN kommer man se väldigt häftig ut i mörkret. Det är en gamingdator som verkligen ser ut som en gamingdator. Som ett litet monster.

Datorn är slimmad. Alltså verkligen superslimmad! Vilket gör att den är lätt att förvara (jag ska visa hur jag har gjort i ett inlägg längre fram!). En anledning till detta är att den har två externa nätadaptrar för strömsladdarna. De är ganska massiva men kommer med den hållare så det blir som en egen liten enhet. Att datorn är så pass slimmad gör den enklare att ta med om man t.ex. ska åka iväg på matcher.

Tech specs

Gällande RAM-minne så har den 8GB RAM och 8GB dedikerat RAM för grafikkortet. Vilket gör att grafikkortet inte använder det vanliga RAM-minnet utan har ett eget. Så även om spelande är prioriterat på den här datorn så är den ju grymt snabb på allt annat man vill göra. Det är en dator gjord för performance liksom.

Den har en 256GB SSD-disk vilket gör att den startar och agerar snabbt. Den kommer även med 1TB HDD (mekanisk) hårdisk för förvaring. Jättebra med combo och på en stationär dator vill man givetvis inte behöva kompromissa med lagring. Läs mer om hårddiskar i min guide till att köpa ny dator.

Eftersom min dator är den billigaste konfigurationen så har den ett Intel Core i5-processor, vilket inte är den kraftfullaste som finns men absolut tillräckligt för det allra mesta man vill göra.

Den har Windows 10 home, den senaste Windows-versionen, installerad. Jag tycker Windows 10 är en så stor förbättring från både Windows 7 (som var förfärligt) och Windows 8 som var okej.

Predator G1 är också redo för VR!

Det här med e-sport

Acer predator g1 gamingdator Teknifik

Jag har ju tidigare poddat med min käre vän Mats Nilsson (aka @blewd_). Vi pratade en hel del om e-sport eftersom Mats både kommenterar och undervisar i det. Jag tycker e-sportsvärlden är så spännande och försökt att sätta mig in i den litegrann iallafall. Nu är peppen stor att själv test att spela CS:GO och Dota 2 för att få ännu mer förståelse för det hela. Skulle vara jättekul att åka på Dreamhack också!

Det vore kul att sända mina n00b-försök i gamingvärlden live på Twitch. Brukar ni kolla på Twitch? Det är den största plattformen för att titta på live-streamad gaming. Det är en väldigt häftig plats för att bygga community och följa e-sport.

Göra gaming-videos

Nu är jag också väldigt peppad på att börja göra Lets play-videos till Youtube. Framförallt för Sims 4. Har redan testat att spela spelet på Acer Predator G1 och det flyter på som en dröm. Inget lagg, minimal laddningstid. På den här datorn går det som en dans att spela in skärmen medan man spelar. Att klippa film och animera effekter i Adobe After Effects går också superbra så det känns pepp!

the sims 4 dator

Har själv blivit lite besatt av en Sims-kanal på Youtube som gör speed builds och lets play i Sims 4. Nu ska det ska bli jättekul att testa att göra det själv!! Jag började spela Sims när det första-första spelet kom ut och har sedan spelat alla spel hela vägen upp till Sims 3. Där tappade jag lite och Sims 4 testade jag först nu på min nya Predator G1.

Vad är er relation till spel och gaming? Har ni spelat eller spelar ni nu? Vad skulle ni vilja läsa om på Teknifik om gaming, spel och e-sport?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 215 times, 1 visits today)

14 kommentarer

 1. Clara 23 november, 2016 at 16:47

  Åh, vad roligt! Grymt samarbete! 😀 Ser gärna massor med The Sims 4, om du kan visa olika hacks och hur en kan bygga snygga hus och ja, allt! Är väldigt sugen på att köpa lägenhetsversionen också nu, tror allt det kommer bli den i julklapp till mig själv…

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 23 november, 2016 at 16:50

   Wiii vad kul att du är pepp på Sims 4 för det är jag också jättepepp på!!! 🙂 Ja den expansionen verkar riktigt najs. Även den där man gör restauranger. Gud vill ha alla men kommer ju kosta flera tusen heh.

   Reply
 2. Rullström 23 november, 2016 at 18:34

  Jag vill komma hem och spela sims 4 hos dig………. Har precis som du spelat alla från första-första och även varit moderator på thesims.se en gång i tiden. Lol.
  Ser fram emot gaminginlägg!!!! 😀 😀

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 23 november, 2016 at 18:36

   VAAA! Coolt att du modererade på thesims.se där hängde man en del förr i världen!!! Klart du ska komma hem till mig och spela (och klappa Klara och Max). ❤️❤️❤️❤️

   Reply
 3. Péter 23 november, 2016 at 21:02

  Min relation till spel är att jag köper dem på Steam när det är rea, och tänker att jag ska spela dem, men det blir sällan av! Har en relativt gammal Macbook också, så det är inte bästa förutsättningarna.

  Jag kanske återkommer med lite önskespel som vore kul att läsa om! Ska fundera lite.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 23 november, 2016 at 21:09

   Tack Péter! Känner igen det där ? Så ska det inte bli för mig nu hehe 🙂 Kul gör gärna det!

   Reply
 4. Rania (Rowan Tree) 23 november, 2016 at 21:34

  Aaaah Aten dator kan vara så snygg?! Jag har alltid spelat mycket och gör det fortfarande. Skulle gärna se mer spel-inlägg här!

  Som liten var det Sega och NES som gällde, sedan gamecube och Playstation. Lite datorspel men det kom mer senare och då var det mest WoW som gällde ( vilket jag för övrigt precis börjat med igen!). Jag är en stor Zelda nörd och de är mina absoluta favoritspel men senaste tiden har jag lirat riktigt mycket bra indie spel som jag hittat på Steam:

  Firewatch
  Ori and the Blind Forest
  Oxenfree
  Lite is Strange

  Alla de är såååå bra och kan varmt rekommenderas! Jag spelar på min iMac som jag nyss satte i en SSD i så den flyter lite snabbare 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 23 november, 2016 at 23:03

   Kul att du är pepp på spel!!! 😀 Kul att du börjat med wow igen. Det har jag aldrig spelat, men är peppad på att prova.
   ÅHH jättetack för indie-tipsen. Det är något jag verkligen vill kolla in.

   Reply
 5. Carin 24 november, 2016 at 06:23

  Åh jag önskar jag hade tid att spela. Speciellt Sims! När jag gick i gymnasiet spenderade jag ohemula mängder tid med att spela Sims 2. Har försökt spela lite Sim City och så på senare tid men känner inte riktigt att jag har flera timmar att lägga på det 🙁

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 24 november, 2016 at 07:18

   Nej jag förstår precis vad du menar. Att hitta tiden kommer utan tvekan bli en utmaning.
   Tips: finns ett kul Sims City till mobilen (gratis!). Behövs inga timmar utan man kan spela några minuter då och då. 🙂

   Reply
 6. SpeLinnea 28 november, 2016 at 20:08

  Hurra och hjärtligt välkommen tillbaka!! <3 Vilken fräsig utsida på dattan, ser ut som en predator eller nåt. 😀 Jag kommer ju hursomhelst svälja allt du skriver om spel (såklart) och följa dina upptåg. Där finns ju också Age of empires II HD att köpa på Steam om du vill battla eller spela med mig old school style. 😀

  Plus att du är mer än välkommen att gästa oss på Kamratpatrullen, streamkollektivet på Twitch! Kram!

  Reply
 7. Evelina 10 december, 2016 at 15:09

  alltså ELIN! jag känner mig som världens superstalker denna vecka, men har småkollat denna blogg sen du startade den, men generellt varit så dålig på att följa bloggar senaste året. denna helg har jag ett bloggsug dock och kollar runt lite överallt på denna sida och alltså, det är fenomenalt! har verkligen gillat allt jag läst tidigare på Teknifik tidigare också men liksom. jag vet inte ens. du har på så relativt kort tid hunnit skriva om så sjukt mycket intressanta saker! gah! blir alldeles till mig.
  och som någon här ovanför sa så vore det himla kul med videos där du visar husbyggen! jag har starka minnen av att du var sjukt duktig på det way back, var alltid så imponerad av dina simmars hus. vill bli avundsjuk igen 😀

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 10 december, 2016 at 15:15

   Vad kul!!! Vad glad jag blir ?❤️❤️❤️❤️
   Ja jag vill göra byggvideos men måste typ öva lite först för är inte helt hemma i verktygen i Sims4 än riktigt. Hehe
   Men ska göra mitt bästa!!

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *