Ett halvår med Teknifik – så har det gått

halvår med blogg elin facebook
Den 20:de januari i år drog jag med darrande hjärta igång den här bloggen som varit en idé och en dröm i över två år. Det kändes läskigt på det där sättet som det alltid känns läskigt att satsa på något – för när man satsar så kan man också misslyckas.
Den responsen jag fick på bloggen de första dagarna var helt överväldigande. Så mycket pepp och glädje! Jättemånga personer som passade perfekt in i den målgrupp jag satt upp för bloggen skrev och berättade att det här var precis vad de väntat på.

Ett halvår i siffror

halvår med blogg
Varje månad under året har jag sammanställt min statistik för bloggen och berättat hur utvecklingen går framåt. Nu tänkte jag göra ett litet sammandrag över det här halva året.
Under året så har:
11 501 unika användare besökt bloggen
och visat sammanlagt 25 305 sidor. 
33 % av trafiken till bloggen har kommit via sociala medier, främst Facebook men även Twitter.
28 % av trafiken är sökträffar via sökmotorer, där de flesta sökt sig fram till mina två allra första inlägg faktiskt: en introduktion till podcasts och hur man säkerhetskopierar och synkar kontakter på telefonen. Även min guide till att köpa ny dator är en populär sökträff.

Mina mest lästa inlägg har varit:

 1. Stor guide: vad är Pinterest och hur funkar det
 2. 8 tips för att göra datorn snabbare
 3. Recension: Fairphone 2 – hur bra är den sjyssta mobilen?
 4. Hur tjänar man pengar på att blogga?
 5. Lyssna på podcast: en introduktion

Ni läser oftast:

Söndagar (18 % av visningarna) och helst klockan 20.00 (7 % av visningarna)
dela mera länkkärlek bloggar tips

Shout out till mina mest engagerade läsare ❤️

som har kommenterat mest under de här månaderna:
Annie / Vegokäk, Sandra / Atilio, Louise / Lugn och fin, FREEDOMtravel och Micke / Skattmasen!
Sammanlagt har jag fått ungefär 350 kommentarer här på bloggen under de här månaderna.

STORT tack till alla er som kommenterar!

Varje liten kommentar ger mig så enormt mycket glädje och pepp och gör varje tidig morgon och sen natt när jag sitter och bloggar värt slitet. ❤️

Vad jag önskade, vad jag trodde och hur det blev

Teknifik
Innan jag drog igång den här bloggen så hade jag såklart både förväntningar och förhoppningar. Här ovan ser ni en liten illustration som jag gjorde någon kväll när jag hade så enorm bloggpepp innan jag ens startat bloggen. Så hur har det gått?
✅ Efter 3 månader ville jag ha 100 läsare per vecka, det var lite lågt räknat. Redan de första veckorna snittade jag runt 200-300 läsare per vecka.
✅ Efter 4 månader ville jag ha ett inlägg som var läst mer än 500 gånger. Det var också lite lågt räknat för efter fyra månader (det vill säga i April) hade jag hela fyra inlägg som var lästa mer än 500 gånger. Mest läst var då min Fairphone 2 recension med 857 sidvisningar.
✅ Efter 6 månader, det vill säga nu, ville jag ha 1000 läsare per vecka. Vilket jag absolut snittat på under juni månad – detta mycket tack vare att jag denna månad redan nått upp till det som jag satte upp som mål för 8 månader nämligen att bli länkad från en stor blogg. För den 11 juni länkade Trendenser till min stora guide till Pinterest.
✅ Tack vare Trendenser-länken så har jag även redan nått upp till 10 månaders-målet som var att ha ett inlägg som var läst mer än 1500 gånger. Min Pinterest-guide har i skrivande stund lästs 1658 gånger.

Sammanfattande tankar

Det här halvåret som jag drivit Teknifik har varit både kämpiga och underbara. Att starta och driva en blogg från scratch med professionella ambitioner är ett hästjobb – det kräver massor av tid och engangemang. Samtidigt är det utan tvekan något av det absolut roligaste jag någonsin gjort.
Det har fått mig att tänka om både en och två gånger om mina framtidsambitioner och vad jag vill jobba med. Det har gett mig massor av nya möjligheter och jag har lärt känna massor av nya, fantastiska och inspirerande människor.
Redan från starten så har jag fått så enormt mycket positiv och peppande feedback från alla möjliga håll. Det har verkligen betytt allt.
Det som verkligen får mig att veta att jag satsat rätt är att ju mer jag jobbar med Teknifik desto mer vill jag göra, desto fler idéer får jag och desto mer känner jag… 

… det här är bara början! ?

 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

24 reaktioner på ”Ett halvår med Teknifik – så har det gått”

 1. Det är alltid så himlens roligt att läsa om andra bloggares framgångar, galet inspirerande! Ska nog ta och knåpa ihop ett liknande inlägg för min blogg Lanclin har fått otroligt många fler läsare det senaste halvåret tack vara en medveten satsning på planering, strategi och nätverkande 🙂 High five till mig själv, ha ha! 🙂

  1. Jag tycker det är kul att läsa om och har man många läsare som själva är bloggare eller småföretagare kan det säkert vara av intresse för dom också. Tycker generellt också att det verkar finnas ett intresse för denna typ av transparens från bloggare också.

 2. Åååh vad kul, så intressant med sån här statistik tycker jag. Bra jobbat! Har nyss hittat hit men ser fram emot att läsa mer i fortsättningen.

 3. Vad kul att det gått så bra! Du är verkligen målinriktad! Jag började bloggen mer hipp som happ för massor av år sen och hade inga mål alls, haha. Men nu är vi desto mer målinriktade! Och tack för länken! 🙂

 4. Åh! Vad härligt att det gick så snabbt för dig att hitta din målgrupp!:o För min del brukar jag typ aldrig hitta min målgrupp för de jag riktar mig mot brukar typ inte hänga på nätet tror jag haha xD

  1. Haha klurigt! Jag analyserar ständigt min trafik och vilka jag når ut till och med vilket innehåll. Sen får jag anpassa mitt ”värdeerbjudande” för att hela tiden blir bättre och bättre på att vara relevant för mina målgruppssegment. Man får prova sig fram 🙂

 5. Heja dig! Och grattis till alla målen du nått. Hårt arbete lönar sig. 😉
  Så glad att det går bra för dig och det kommer bara fortsätta spikrakt uppåt. Kram på dej och keep on äging. <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!