Video: Gör egna mönster i Adobe Illustrator

göra mönster i adobe illustrator
Att göra egna mönster är så himla kul och i Adobe Illustrator finns ett superfinurligt verktyg som gör det jätteenkelt att göra helt sömlösa mönster. De kan du sen använda för att göra bakgrunder till mobilen, datorn eller plattan. Du kan använda dem som bakgrunder för webbsidor eller grafik. Du kan också skriva ut dem och använda som presentpapper!
I min videotutorial visar jag exakt hur mönsterverktyget i Illustrator funkar.

[includeme file=”prenumererayoutube.php”]
Tips: Om du vill testa Adobe Illustrator så kan du göra det gratis i 30 dagar. Bara ladda ned programmet från Adobes hemsida och sätt igång. 
Jag har gjort fyra mönster liknande det jag gjorde i videon tidigare. De är baserade på några små figurer jag ritade i ett block någon gång. Sedan fotade jag dem, gjorde dem till vektor-grafik och färglade i illustrator och gjorde illustrationer som passade till. Alla finns att ladda ned som bakgrunder till mobil, platta och dator på min gamla hemsida. ✨
göra ett mönster adobe illustrator

Det är nästan beroendeframkallande när man väl börjat. Om ni testar att göra ett mönster får ni gärna länka det nedan på något sätt. Vore jättekul att se. ??

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

9 reaktioner på ”Video: Gör egna mönster i Adobe Illustrator”

 1. åh tack snälla för denna video elin! har så länge velat prova det men aldrig tagit mig tiden till att lära mig. nu jäklar är det dags. TACK. du e genial.

 2. Vet du, jag behövde en påminnelse om att jag älskar det här med att göra mönster, tack bästa du för lite motivation och nytändning <3

 3. Åh så häftigt!! :D:D Jag måste säga att jag blivit lite beroende av din blogg! (jag är en snäll stalker, du behöver inte oroa dig 😉 ) Du skriver i inläget att en kan använda dessa bilder eller mönster som grund för presentpapper, jag blev nyfiken på det! Perfekt till jul och allt, men vart kan jag vända mig ifall jag vill göra ett mönster jag gjort till presentpapper?
  Jag har även en till fråga, det handlar om hur du tar dina bilder… Använder du stativ som utlöser sig själv, eller hur tar du bilder där du är med på bilden? Du har fått till sådan fin skärpa och grejer! =)
  Ha det gött!!
  (Och just det, jag länkade till din blogg tidigare idag när jag skrivit ett inlägg, och det blev massa problem med inlägget, så jag postade om det några gånger… Det måste sett ut som någon typ av spam för dig, eftersom du bara ser att någon länkat. Ville bara säga det, så du inte tror att det var nått skumt.)

  1. Hahaha! HEJ Amanda! Jag är själv en snäll internetstalker (sen internets födelse typ) så jag vet precis vad du menar :))) Blir bara jätteglad att du gillar bloggen.
   Det jag visar i videon (och som jag gjorde) är ju bara att man skriver ut ett A4 med mönstret (för mindre paket). Man kan ju också gå till ett lokalt tryckeri och skriva ut i A3 format (på runt papper = inte lika dyrt). Att beställa rullar går ju online men vet inte hur prisvärt det är som privatperson.
   Angående bilder så fotar jag med stativ och en trådlös fjärrutlösare! Men att få till fokuset kan vara lite trixigt ibland men har gjort det i flera år så övning ger färdighet. 🙂
   Har inte fått massa knas-pingningar om inlägget btw så ingen fara men tack för varningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!