Video: Gör egna mönster i Adobe Illustrator

göra mönster i adobe illustrator
Att göra egna mönster är så himla kul och i Adobe Illustrator finns ett superfinurligt verktyg som gör det jätteenkelt att göra helt sömlösa mönster. De kan du sen använda för att göra bakgrunder till mobilen, datorn eller plattan. Du kan använda dem som bakgrunder för webbsidor eller grafik. Du kan också skriva ut dem och använda som presentpapper!
I min videotutorial visar jag exakt hur mönsterverktyget i Illustrator funkar.

[includeme file=”prenumererayoutube.php”]
Tips: Om du vill testa Adobe Illustrator så kan du göra det gratis i 30 dagar. Bara ladda ned programmet från Adobes hemsida och sätt igång. 
Jag har gjort fyra mönster liknande det jag gjorde i videon tidigare. De är baserade på några små figurer jag ritade i ett block någon gång. Sedan fotade jag dem, gjorde dem till vektor-grafik och färglade i illustrator och gjorde illustrationer som passade till. Alla finns att ladda ned som bakgrunder till mobil, platta och dator på min gamla hemsida. ✨
göra ett mönster adobe illustrator

Det är nästan beroendeframkallande när man väl börjat. Om ni testar att göra ett mönster får ni gärna länka det nedan på något sätt. Vore jättekul att se. ??

9 reaktioner på ”Video: Gör egna mönster i Adobe Illustrator”

 1. åh tack snälla för denna video elin! har så länge velat prova det men aldrig tagit mig tiden till att lära mig. nu jäklar är det dags. TACK. du e genial.

 2. Vet du, jag behövde en påminnelse om att jag älskar det här med att göra mönster, tack bästa du för lite motivation och nytändning <3

 3. Åh så häftigt!! :D:D Jag måste säga att jag blivit lite beroende av din blogg! (jag är en snäll stalker, du behöver inte oroa dig 😉 ) Du skriver i inläget att en kan använda dessa bilder eller mönster som grund för presentpapper, jag blev nyfiken på det! Perfekt till jul och allt, men vart kan jag vända mig ifall jag vill göra ett mönster jag gjort till presentpapper?
  Jag har även en till fråga, det handlar om hur du tar dina bilder… Använder du stativ som utlöser sig själv, eller hur tar du bilder där du är med på bilden? Du har fått till sådan fin skärpa och grejer! =)
  Ha det gött!!
  (Och just det, jag länkade till din blogg tidigare idag när jag skrivit ett inlägg, och det blev massa problem med inlägget, så jag postade om det några gånger… Det måste sett ut som någon typ av spam för dig, eftersom du bara ser att någon länkat. Ville bara säga det, så du inte tror att det var nått skumt.)

  1. Hahaha! HEJ Amanda! Jag är själv en snäll internetstalker (sen internets födelse typ) så jag vet precis vad du menar :))) Blir bara jätteglad att du gillar bloggen.
   Det jag visar i videon (och som jag gjorde) är ju bara att man skriver ut ett A4 med mönstret (för mindre paket). Man kan ju också gå till ett lokalt tryckeri och skriva ut i A3 format (på runt papper = inte lika dyrt). Att beställa rullar går ju online men vet inte hur prisvärt det är som privatperson.
   Angående bilder så fotar jag med stativ och en trådlös fjärrutlösare! Men att få till fokuset kan vara lite trixigt ibland men har gjort det i flera år så övning ger färdighet. 🙂
   Har inte fått massa knas-pingningar om inlägget btw så ingen fara men tack för varningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering