Mystik, spel och tech i podcasten Rabbits


Jag lyssnar som ni vet på väldigt många olika typer av podcasts. Om allt från medievärlden till sex. En genre som jag verkligen gillar är mockumentarys, eller dokudramas. Alltså fiktiva podcasts som görs i form av dokumentärt berättande.
Tidigare har jag ju tipsat om De dödas röster, The Black Tapes och Limetown. Jag blev SÅ glad när jag fick upp ”ett olyssnat avsnitt” på The Black Tapes häromsistens. Jag trodde då att den skulle börja på en ny säsong men istället var det en referens till en ny podd från samma skapare.
Så jag började lyssna på Rabbits. En podcast som är väldigt lik Black tapes men med en annan story. Den här handlar också lite om det mystiska och paranormala men istället för läskiga sekter och demoner handlar denna om ett världsomspännande, superhemligt spel.
Vi får följa Carly Parker som letar efter sin bästa kompis, Yumiko, som plötligt bara försvann en dag. Men innan försvinnandet hade hon börjat uppträda märkligt och det får Carly Parker att misstänka att det är något skumt som pågår. Något som har med ett gammalt spel att göra.
Det är många saker som är kul med den här podden. T.ex. är den väldigt spel-nördig och pratar mycket om gamla TV- och dataspel. Det är även en hel del tech inblandat med hackade datorer, koder gömda i bildfiler, info som bara kan hittas på ”the dark webb” och andra grejer.
Jag tycker de som gör den här podcasten är väldigt bra på att hålla spänningen uppe, att knyta in olika saker så man känner det som att man näääästan förstår lite mer än huvudkaraktären och sen så ställs allt ändå lite på ända i slutet på varje avsnitt (alltid en cliffhanger).
The Black Tapes började jag ju lyssna när massor av avsnitt fanns att lyssna ikapp. Med Rabbits måste jag istället gå och vänta och längta under hela två veckor mellan avsnitten. Men det är lite härligt faktiskt i en tid där man blivit van att sträckkonsumera det mesta. När avsnitten väl kommer ut känns det lite som en helig stund att gå en långpromenad och lyssna.

Gillar ni fiktiva podcastdraman? Har ni några bra tips? ?

2 reaktioner på ”Mystik, spel och tech i podcasten Rabbits”

  1. Men ja, precis den här typen av podcast gillar jag också! Black tapes är min favorit, dess men syster-podden Tanis kommer god tvåa! Rabits tycker jag är liiiite för rörig på nåt sätt, men det kan vara för att jag som du väntar två veckor mellan avsnitten så man hinner glömma. BT och Tanis sträcklyssnade jag på!
    Har försökt hitta andra i samma tema, men ingen är lika bra. Limetown tyckte jag var bra och just nu lyssnar jag på Archive 81 som är helt ok, om än lite för konstig bitvis nu i säsong två. Har du tips på andra?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering