Mystik, spel och tech i podcasten Rabbits Veckans podcasttips är något för dig som gillar dokudramas som The Black Tapes och De dödas röster.

Jag lyssnar som ni vet på väldigt många olika typer av podcasts. Om allt från medievärlden till sex. En genre som jag verkligen gillar är mockumentarys, eller dokudramas. Alltså fiktiva podcasts som görs i form av dokumentärt berättande.

Tidigare har jag ju tipsat om De dödas röster, The Black Tapes och Limetown. Jag blev SÅ glad när jag fick upp “ett olyssnat avsnitt” på The Black Tapes häromsistens. Jag trodde då att den skulle börja på en ny säsong men istället var det en referens till en ny podd från samma skapare.

Så jag började lyssna på Rabbits. En podcast som är väldigt lik Black tapes men med en annan story. Den här handlar också lite om det mystiska och paranormala men istället för läskiga sekter och demoner handlar denna om ett världsomspännande, superhemligt spel.

Vi får följa Carly Parker som letar efter sin bästa kompis, Yumiko, som plötligt bara försvann en dag. Men innan försvinnandet hade hon börjat uppträda märkligt och det får Carly Parker att misstänka att det är något skumt som pågår. Något som har med ett gammalt spel att göra.

Det är många saker som är kul med den här podden. T.ex. är den väldigt spel-nördig och pratar mycket om gamla TV- och dataspel. Det är även en hel del tech inblandat med hackade datorer, koder gömda i bildfiler, info som bara kan hittas på “the dark webb” och andra grejer.

Jag tycker de som gör den här podcasten är väldigt bra på att hålla spänningen uppe, att knyta in olika saker så man känner det som att man näääästan förstår lite mer än huvudkaraktären och sen så ställs allt ändå lite på ända i slutet på varje avsnitt (alltid en cliffhanger).

The Black Tapes började jag ju lyssna när massor av avsnitt fanns att lyssna ikapp. Med Rabbits måste jag istället gå och vänta och längta under hela två veckor mellan avsnitten. Men det är lite härligt faktiskt i en tid där man blivit van att sträckkonsumera det mesta. När avsnitten väl kommer ut känns det lite som en helig stund att gå en långpromenad och lyssna.

Gillar ni fiktiva podcastdraman? Har ni några bra tips? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 98 times, 1 visits today)

2 kommentarer

 1. Annika 2 maj, 2017 at 15:44

  Men ja, precis den här typen av podcast gillar jag också! Black tapes är min favorit, dess men syster-podden Tanis kommer god tvåa! Rabits tycker jag är liiiite för rörig på nåt sätt, men det kan vara för att jag som du väntar två veckor mellan avsnitten så man hinner glömma. BT och Tanis sträcklyssnade jag på!
  Har försökt hitta andra i samma tema, men ingen är lika bra. Limetown tyckte jag var bra och just nu lyssnar jag på Archive 81 som är helt ok, om än lite för konstig bitvis nu i säsong två. Har du tips på andra?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 maj, 2017 at 15:54

   Har inte lyssnat på Tanis än så får nog hugga in på den! Har inte något ytterligare tips just nu men tack för tips ang Archive 81!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *