Mediepodden – reflektioner och spaningar om medieutvecklingen i lagom doser

mediepodden blogg
Mediepodden är en ganska ny podd som har som mål att komma ut med 10 avsnitt i sin första säsong. Avsnitten är i den ypperliga längden 30 minuter men känns väldigt innehållsrika och matade tycker jag. Podden görs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom – som har lång erfarenhet av mediebranschen och inte är rädda för att vara kritiska och ifrågasätta sina journalistkollegor (vilket jag tycker är viktigt). De är inte heller rädda för att säga emot varandra och utmana varandras åsikter – också väldigt befriande!
Det jag gillar med den här podden är att de inte bara pratar om de senaste snackisarna utan fokuserar mycket på framtidsspaningar och analyser – något som jag älskar eftersom jag är en riktig medienörd. Hittills har varje avsnitt ändå väckt intressanta tankar hos mig och fått mig att reflektera.
Mediebranschen är ju inne i en otroligt intressant period. ”Mediekrisen” har varit ett känt begrepp i åratal nu och nya digitala satsningar föds och dör hela tiden samtidigt som de traditionella intäkterna ökar, journalister avskedas och omorganisationer görs inom mediebolagen på löpande band. Är man på gång att bli journalist eller på något sätt jobbar med något som tangerar mediebranschen är det här verkligen tiden att titta framåt.
För alla är överens om att något måste göras. Branschen måste utvecklas och bli digital. Nya intäktsmodeller måste tas fram och nya arbetssätt. Jag tycker det är otroligt spännande! Det gör Lidbom och Karlsten också – vilket är anledningen till varför denna nya podd seglat upp och blivit en ny favorit.

True story ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

3 reaktioner på ”Mediepodden – reflektioner och spaningar om medieutvecklingen i lagom doser”

  1. Det låter intressant! På riktigt, inte på det där ”intressant” som ett artigt sätt att säga att man inte tyckte om kakan man åt eller tröjan någon köpte. Jag tycker ibland det är svårt att hitta poddar som är nog långa så man får något att lyssna på, och inte för långa där folk håller låda i en timme och det spretar ut åt alla håll. Jag är mycket mer kräsen med poddar än vad jag är med bloggar och youtube klipp. Nu när sommarn kommer med usen promenader vill jag ha tusen olika avsnitt på en lista att beta av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!