Mediepodden – reflektioner och spaningar om medieutvecklingen i lagom doser

mediepodden blogg
Mediepodden är en ganska ny podd som har som mål att komma ut med 10 avsnitt i sin första säsong. Avsnitten är i den ypperliga längden 30 minuter men känns väldigt innehållsrika och matade tycker jag. Podden görs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom – som har lång erfarenhet av mediebranschen och inte är rädda för att vara kritiska och ifrågasätta sina journalistkollegor (vilket jag tycker är viktigt). De är inte heller rädda för att säga emot varandra och utmana varandras åsikter – också väldigt befriande!
Det jag gillar med den här podden är att de inte bara pratar om de senaste snackisarna utan fokuserar mycket på framtidsspaningar och analyser – något som jag älskar eftersom jag är en riktig medienörd. Hittills har varje avsnitt ändå väckt intressanta tankar hos mig och fått mig att reflektera.
Mediebranschen är ju inne i en otroligt intressant period. ”Mediekrisen” har varit ett känt begrepp i åratal nu och nya digitala satsningar föds och dör hela tiden samtidigt som de traditionella intäkterna ökar, journalister avskedas och omorganisationer görs inom mediebolagen på löpande band. Är man på gång att bli journalist eller på något sätt jobbar med något som tangerar mediebranschen är det här verkligen tiden att titta framåt.
För alla är överens om att något måste göras. Branschen måste utvecklas och bli digital. Nya intäktsmodeller måste tas fram och nya arbetssätt. Jag tycker det är otroligt spännande! Det gör Lidbom och Karlsten också – vilket är anledningen till varför denna nya podd seglat upp och blivit en ny favorit.

True story ?

3 reaktioner på ”Mediepodden – reflektioner och spaningar om medieutvecklingen i lagom doser”

  1. Det låter intressant! På riktigt, inte på det där ”intressant” som ett artigt sätt att säga att man inte tyckte om kakan man åt eller tröjan någon köpte. Jag tycker ibland det är svårt att hitta poddar som är nog långa så man får något att lyssna på, och inte för långa där folk håller låda i en timme och det spretar ut åt alla håll. Jag är mycket mer kräsen med poddar än vad jag är med bloggar och youtube klipp. Nu när sommarn kommer med usen promenader vill jag ha tusen olika avsnitt på en lista att beta av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering