Intimt och inkluderande i sexpodden The Heart

the heart podcast
Om jag ska vara helt ärlig så kan jag nog ibland uppfattas som ganska ”pryd” – jag har aldrig varit den som varit superbekväm med att prata om sex. Så för mig passar det perfekt att lyssna på podcasten The Heart, eftersom ingen vet vad jag lyssnar på samtidigt som jag inte heller behöver prata eller berätta något själv. 😉
The Heart är en podcast om relationer, kärlek och sex som har sitt ursprung i den kanadensiska podcasten ”Audio Smut” (smut betyder typ snusk). Den tillhör Radiotopia-nätverket (tips tips, så många bra poddar) och det finns avsnitt från så långt bak som 2012 att lyssna på i arkivet.
Det som jag verkligen gillar med The Heart är att den inte låter riktigt som någon annan podcast. De blandar fakta och fiktion, intervjuer och skådespeleri, ljudeffekter och musik. Det är ett fantastiskt sätt att använda podcast-mediet på tycker jag och jag blir alltid jätteinspirerad av själva produktionen. Det är liksom oceaner ifrån Ligga med P3 och andra liknande mer ”snackiga” sexprogram.
Avsnitten av podcasten är varierade och kan handla om någons pinsamma sexupplevelse, onani, en relation, ett fenomen eller vad som helst. Det som också är väldigt bra är att de är normkritiska i podcasten och har med personer av olika könsöverskridande uttryck, funktionsvariationer, hudfärg, etnicitet, sexuell läggning m.m. i nästan alla avsnitt helt utan att det är själva ”grejen” med avsnittet – om ni förstår hur jag menar?
Ett av mina favoritavsnitt är ett de publicerade ganska nyligen efter ett längre uppehåll – det kom ut i två delar och hette: ”Make och Break: Kaitlin + Mitra” (pt 1 och pt 2). Det är en brutalt ärlig redogörelse över de två främsta producenterna av podcastens yrkes- och vänskapsrelation – som höll på att sluta riktigt olyckligt.
The Heart är en riktig ögonöppnare och kommer ge dig större förståelse för andra människor och även vidga dina perspektiv på sex, relationer och podcastproduktion. Det ända minuset med podden är att jag tycker de är lite ojämna i hur ofta de publicerar – men det finns som sagt ett långt arkiv att lyssna igenom innan ni behöver börja oroa er för det.
#15

4 reaktioner på ”Intimt och inkluderande i sexpodden The Heart”

  1. Svar: Tack snälla du! Och måste ju säga samma sak tillbaka: är inte alls så bra på att läsa bloggar som jag skulle vilja vara. Och teknikbloggar hör definitivt inte dit. Men din halkar jag in på så fort jag ser ett nytt inlägg i Facebook-flödet. Du lär mig så sjukt mycket bra saker! TACK!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering