Min önskelista: kompaktkamera, Google Home och nytt mobilskal

Som tekniknörd kan ni ju förstå att jag har många prylar på min önskelista. Jag är ju också den typen av lite konstig techbloggare som inte kastar mig över alla nya prylar. Även fast jag är väldigt intresserad så är jag också ganska seg på att köpa grejer (har skrivit mer om min köpprocess här) och vill inte ha en massa grejor i onödan.
Senast jag berättade om mina önskningar var för över ett år sedan. Av de fyra grejorna på den önskelistan köpte jag två, glitterskalet och en ny mikrofon. En ny portabel inspelare drömmer jag fortfarande om men samtidigt har jag en som funkar okej så jag har inte förmått mig att göra den investeringen än. En mobilskrivare räckte det visst att önska sig, för jag känner inget behov av en längre så det var nog inget jag verkligen behövde.
Nu till min nuvarande önskelista!!!

1. En kompaktkamera för foto och film on the go


Något som jag drömt om länge är en riktigt bra kompaktkamera som är bra att filma vloggar med men även tar riktigt bra bilder on-the-go.
Jag har ju en stor, maffig systemkamera som är jättebra att fota med till bloggen när jag är hemma. Men den är så stor och klumpig att jag aldrig pallar ta med mig den någonstans. Jag är ju inte en livsstilsbloggare så jag har inte riktigt övat in den där vanan att alltid ha med systemkamera överallt för att fota saker.
Det gör att jag ofta inte har några bra bilder till bloggen på grejer som faktiskt skulle kunnat vara intressanta att berätta om. Mobilen tar ju okej bilder att publicera på sociala medier och filmar helt okej till vloggar men jag tycker inte riktigt kvalitén håller för bloggen alla gånger.
Därför suktar jag efter den här, Canon PowerShot G7x mark ii! Det är en liten kompaktkamera som många vloggare använder. Den har uppfällbar skärm (avgörande för vloggar) men tar ju också såklart väldigt bra bilder.

2. Hemassistenten Google Home

google home assistant
Google Home är en liten högtalare med Googles assistent inbyggd. Du kan använda den för att ställa frågor om saker från din kalender, söka på grejer eller styra musik m.m. som du lyssnar på.
En liknande variant är ju Amazons Echo, med assistenten Alexa. Men eftersom jag inte använder Amazon i princip alls så känner jag mig mer lockad av Googles variant. Dessutom är den väldigt snygg ju!!!
Det är lite synd att man måste prata med den på svenska (än) och den säljs inte heller i Sverige så man får beställa den från utomlands. Men det här är ju liksom Star Trek-drömmen jag har väntat på sen jag obsessade över Star Trek Voyager som barn!!!
Snart kanske jag slår till på en vi får se… vad tycker ni?!

3. Nytt mobilskal (igen)

mobilskal röd plånbok magnet iphone 6S+
När jag önskade mig det där glitterskalet köpte jag i samma veva det här röda plånboksskalet med avtagbart magnetiskt skal. Glitterskalet var tyvärr det jag hade på mobilen när den for i badrumsgolvet och gick i tusen bitar. Det gjorde att jag inte ville använda det mer (och att jag köpte ett väldigt rejält skärmskydd).
Plånboksskalet har däremot räddat min mobil när jag tappade den ur fickan på cykeln rakt ned i asfalten!! Och flera andra gånger. Tyvärr så har jag dock älskat sönder det och det ser inte så värst trevligt ut längre. Så nu är jag på jakt efter ett liknande nytt skal.
Kan ju köpa ett likadant (billigt) igen men på ett sätt vore det najs att kanske investera i något lite mer hållbart. Några tips?

Det var min lilla önskelista som den ser ut just nu.

Vad står på din önskelista? ?

8 reaktioner på ”Min önskelista: kompaktkamera, Google Home och nytt mobilskal”

  1. Angående en hemassistent så undrar jag om inte Apple har något på gång. Jag menar Siri har ju funnits länge så själva mjukvaran finns ju liksom. Skulle jag välja mellan de du nämner skulle det dock bli Googles Home.

  2. För foto / vloggar kan jag verkligen rekommendera Panasonics kameror. De är små men går att byta optik på och filmar oerhört bra! Kommer snart testa deras nya GX800 som verkar riktigt lovande. Precis som min GM1 så är den mindre än en iPhone vilket är ett STORT plus i kanten för mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering