Om man får drömma

Som jag nämnt i tidigare inlägg så jag väldigt långsam på att köpa nya saker (generellt) och när det kommer till teknik och dyra prylar behöver jag lång betänketid för research och överväganden. Det är viktigt att det blir bra när man investerar i något så pass dyrt och viktigt. Men att klicka runt på internet, läsa tech specs och pinna drömprylar är helt gratis!
Tänkte att vi kunde titta på några prylar som jag drömmer om just nu.

1. Smartphone Printer

Instax-Smartphone-Printer
Foto: mywonderlist.com

Det finns många  skrivare av den här typen nu som kan göra din smartphone till en polaroid-kamera, den på bilden är från Fujifilm. Det är så kul tycker jag att kunna få något digitalt i fysisk form på ett enkelt sätt, om ni förstår hur jag menar? Vi brukar t.ex. då och då framkalla massa Instagram-bilder som jag sedan sätter upp lite här och där i lägenheten. Tänker att det vore perfekt med nåt sånt här på fester för att kunna ge personer små minnen att ta hem. Gillar när saker är instant också – från idé direkt till resultat – ju kortare väg desto bättre. 😉

2. En bra mikrofon

röde mikrofon
Foto: Röde

Jag har väldigt längtat efter att äga en riktigt bra mikrofon. Är lite av en ljudnörd och kan därför aldrig riktigt bestämma mig för vilken mikrofon som är den ultimata för mina behov. Vill ha en som jag kan sätta fast uppe på min kamera för att få bättre ljud när jag filmar, som jag kan använda för intervjuer och ljudinspelning för podcast/radio och för att göra riktigt bra speaker-röster till framtida youtube-filmer och tutorials. På bilden är en Röde NTG4+, en riktad kondensatormikrofon med inbyggt batteri (så den inte behöver fantommatning).

3. En portabel ljudinspelare

zoom h6
Foto: Zoom

Jag har ungefär lika länge som jag letat efter den perfekta mikrofonen letat efter den perfekta portabla ljudinspelaren. Jag har tidigare haft en Zoom H4n men jag drömmer om en som både har många externa mic-ingångar OCH går att spela in enkelt med i handen utan en massa medföljande hand-ljud (som dessutom inte kostar multum). Det är lite utav en dröm som är svår att uppfylla. En av mina favoritsidor – Transom.org – har gjort en bra guide till handhållna inspelare. Har kikat lite på den där ovan, Zoom H6. Men nej, kan inte bestämma mig än. Men en vacker dag.
Vad jag ska ha den till? En handhållen inspelare är kanonbra och kan användas till att spela in podcasts (antingen direkt eller genom att koppla som ett externt ljudkort till datorn som ljudet går in via), spela in ljud till radio, spela in bra ljud för film osv.

4. Ett glittrigt mobilskal

skal liquid stars
Foto: Fyndiq

Sedan jag köpte min guldiga iphone 6s+ har jag kikat runt efter ett riktigt fint, genomskinligt skal och vill verkligen ha ett sånt här med flytande glitter. Tror det skulle passa jättefint med det här turkosa till min guld-mobil? Right? Får se om jag någonsin kommer till skott med en beställning.

Finns det någon teknik eller pryl som ni har på önskelistan just nu?

#6

11 reaktioner på ”Om man får drömma”

 1. Ja nu har jag minsann verkligen den där printern på min önskelista också! Så smart.
  På min lista:
  – En ännu bättre kameralins (men eftersom jag är en n00b på detta behöver jag läsa på mer innan jag satsar på det). Gärna en tillhörande matfotokurs och en photoshopkurs!
  – Saker till köket: matberedare (skandal att inte ha det som matbloggare), en mandolin och en riktigt bra och stabil skärbräda.

  1. Ja en riktigt bra kameralins kan verkligen göra skillnad, men bra att du avvaktar och läser på först – då kommer du kunna göra ett bra köp i slutänden! Sen är det ju bra att tillslut också bara KÖRA och inte tänka allt för mycket 😉 (något jag jobbar på).
   Matberedare måste du ju helt klart ha, det har du helt rätt i. Ungefär samma sak som att jag investerade i en ny dator när jag drog igång den här bloggen. Att vara techbloggare ställer ju lite krav på teknikparken sådär 😉

   1. Jaa alltså verkligen. Övar också på att säga till mig själv att jag lär mig med tidens gång. Man kan för fan inte vara ett proffs första gången man plockar upp kameran! Har hittills inte fått några arga mejl för att jag tar kassa bilder 😉 Men sen är jag mycket suget på att ta steget vidare, nu känns det mest som att jag fotar helt i blindo. Kan inga bra knep eller nåt sånt + begränsat m dagsljus i min lägga.

  1. Ja jag läste om den precis alldeles nyss faktiskt (i just det där inlägget) och loggade in lite snabbt för att testa. Tycker det är en superbra idé, behöver bara testa lite mer innan jag vill rekommendera den vidare. 🙂

 2. Att du inte är försäljare är helt sjukt?!
  Är nu tvångsmässigt besatt av tanken på en smartphoneprinter, och en zoom, och en ny kamera och och och… Vänta nu, jag är ju inte ens intresserad av tech? Så förvirrad nu.

   1. Tack för snabbt svar!
    Vad var fördelen med Marantz?
    Jag vill ha en enhet med minst 3 ingångar/kanaler så att man kan var 3 pers eller mer. Har PMD661 det? Har du en länk till en bra butik?

    1. Hej! Nej då är H6:an mycket bättre för dig. Marantzen är bra när man ska göra mer traditionella reporter-intervjuer i fält så att säga. Vilket jag gör till min podd 🙂 Det var den bandare som jag använde när jag pluggade radio. Marantzen har bara två XLR-ingångar. H6:an har fyra. Så kör på den du!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering