Månadsrapport: Februari 2017


Februari har kommit och gått. Månaden då mitt projekt på SR tog slut och jag tog mina första, stapplande steg som frilans på heltid. Det har inte varit någon ny rekordmånad statistikmässigt men en stabil månad med många fina, nya grejer att berätta om.
Så, fellow siffernördar och nyfikna, nu kör vi!
Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar användare per dag under februari 2017.

Användare: 14 036
Sidvisningar: 20 688
Inte riktigt siffror i samma nivå som rekordmånaden januari men det är kul att se att min nya ”grundnivå” har ökat. Det är ju den där stabila grundökningen som är den jag främst eftersträvar. Såklart så har ju min medverkan i Breaking News t.ex. bidragit en del till den här månadens trafik, men annars är det ganska stabilt skulle jag säga.
Min förhoppning är ju att ge ett så kontinuerligt bra och lärorikt innehåll att många nya som hittar hit väljer att komma tillbaka gång på gång.
Grafen visar besökare per månad oktober 2016 – februari 2017.

Här ser ni jämförelsevis. Det går lite upp och ned men februari är ju högre än oktober, november och december. Det finns snabba och långsamma ökningar liksom.

Något högre antal återkommande besökare denna månad jämfört med förra månaden men det ligger runt där det brukar.

Mest lästa inläggen

 1. Så här använder du de nya funktionerna i iMessage på iOS 10
 2. Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator 
 3. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 4. Lyssna på podcast: en introduktion
 5. Hur tjänar man pengar på att blogga?

Listan är identisk från plats 1-4 jämfört med förra månaden. Nu har mitt inlägg om Pokémon Go helt hamnat utanför topplistan (äntligen?!?!) och istället är det mitt inlägg om hur bloggare/influencers tjänar pengar som fått komma upp på topp 5. Kul!
Mitt inlägg om när jag hamnade på Filip och Fredrik blev förstås väldigt läst, det hamnade på plats 8 vilket är bra för ett inlägg som inte är ett SEO-inlägg.

Länk-kärlek ❤️

Har fått så mycket fin länk-kärlek denna månad. Blir alldeles gråtmild när jag tänker på det.

 1. Underbara Clara fortsätter, så här 2 månader senare ca, att leda nya läsare över till mig. Så fint! ❤️
 2. Amanda Maria Josefina skrev så här fint om Teknifik under rubriken Fredagstips! Tack bästa ❤️ En jättefin blogg med så inspirerande och fin bloggdesign, tycker jag. Så tips right back på den!
 3. Atilio / Sandra – Ni har väl inte missat att bästa Sandra som gör Atilio-bloggen startat en mailklubb?! Atiliobreven! Så pepp, längtar så till det första brevet. Tack för länken, fina! ❤️
 4. Elna Dahlstrand – supersmarta Elna delade med sig av den bästa kärleken på Alla hjärtans dag, nämligen länkkärlek!!! ❤️ Så bra idé! Så ärad att få vara med på listan.
 5. Aversioner – Jag har följt Isabelle (aka Aversioner) på Twitter och Instagram under långt tid och hon har alltid varit lite av en girlcrush för mig. Så när jag fick pingback på det här helt fantastiska länkkärleksinlägget fick jag verkligen dåndimpen!??! Tusen tack! Blev så himla himla glad. ❤️

Facebook

Det har varit en bra månad på Facebook och jag har haft 641 visningar/dag i genomsnitt! Det är bra och en ökning jämfört med förra månaden.
Några inlägg som fått bra räckvidd:

Mitt inlägg om hur jag hamnade på Breaking News med Filip och Fredrik fick förstås väldigt mycket uppmärksamhet på Facebook. Det nådde över 6 100 personer!! Väldigt kul!

Sen var det såklart mycket pepp kring att jag blivit min egen själv på heltid. Det är ju en milstolpe och ett spännande steg att ta – oavsett var det bär!

Det är kul att länken till mitt senaste samarbete här på bloggen gick så bra på Facebook. Det visar så tydligt hur ett bra utarbetat samarbete kan bli en succé för alla inblandade.
Gilla-markeringar: 535 (➕ 57)
Så himla fet tillväxt på gilla-fronten den här månaden!!! När jag var på 499 skrev jag en uppdatering om att jag nästan var på 500 och då fick jag typ 20 nya gillare direkt. Så kan det gå ? Så himla skönt att äntligen få passera det riktmärket.

Youtube

Februari har varit en spännande månad på Youtube. Jag har börjat få mycket mer visningar inifrån Youtube så att säga. Förut så kom nästa alla mina visningar från bloggen. Jämfört med förra månaden så har både visningstid och visningar ökat med runt 10-15% (om man ser till att Februari bara har 28 dagar).
Visningstid: 5 576 min
Visningar: 1 684
Genomsnittlig visningslängd: 3:18 min
Prenumeranter: 147 (➕23)
Inte lika stor ökning på prenumerationsfronten som i januari men har fått fler gilla-tummar på mina klipp och fler delningar.

Mest visade klippen:

 1. Bygger villa från sekelskiftet // Sims 4 speedbuild
 2. 10 saker du inte visste om mig // LISTA 
 3. Tips för bättre filmer med mobilen // TEKNIFIK TIPSAR
 4. Quick guide: Pinterest – the basics 
 5. Nya funktioner i iOs 10 för iPhone 

Så, det var den här månadens rapport! Nu är det bara att köra vidare för att se vad mars kan tänkas bära med sig ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Månadsrapport: Februari 2017”

 1. Yay, älskar de här inläggen! Om jag inte minns fel så har du haft bloggen mer än ett år nu va? I så fall skulle jag tycka det skulle vara intressant att jämföra samma månad olika år 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!