Plötsligt hamnade jag i Breaking News med Filip och Fredrik


Så i torsdags satt jag på eftermiddagen i godan ro på Kafé Kulör här i Örebo, mitt favoritställe, och skrev på min månadsrapport för januari. Plötsligt ringde telefonen. Det var Breaking News med Filip och Fredrik som behövde en teknikexpert till programmet. Ikväll. I Stockholm.
Hastigt och lustigt tänkte jag: ”Men vad fasen jag tar chansen?”. Så jag tog min ryggsäck, mitt cykelbatteri, kläderna jag satt på mig den morgonen och gick i rask fart mot tågstationen. Biljetten köpte jag på vägen dit. Så 20 minuter efter samtalet satt jag på tåget. Jag ringde min kompis Ebba och frågade om jag fick sova där – det fick jag ❤️
Väl på stationen stod det en taxi och väntade som tog mig direkt till Filmhuset där jag fick sätta mig i sminkrummet och en väldigt talangfull sminkör gav mig den finaste sminkningen jag haft i mitt liv. Seriöst – jag har ALDRIG fått en professionell sminkning i hela mitt liv. Jag sminkade mig själv till och med på min bröllopsdag. Jag är inte så särskilt bra på smink och kör väldigt basic vanligtvis.

Jag och personen som bokat mig gick igenom manuset och vad som skulle hända. Jag hade knappt hunnit få i mig någon mat och var galet nervös. Mest för att allt var så hux flux och det var ett rätt… knäppt ämne att prata om. ?

Här på dplay.se kan ni kolla på avsnittet. Min bit dyker upp om du spolar fram typ 15 min.

Det hela gick ju väldigt fort, som det ju så ofta är i TV. Men jösses vad mycket sms, messengermeddelanden, snaps, hjärtan och pepp jag fick. Himla fint! ❤️
Det var väldigt roligt att få chansen och Filip och Fredrik är ju så proffsiga och trevliga. Ett riktigt äventyr, så där på en torsdag! 
Det finns få saker som alla människor så tydligt tolkar som tecken på framgång som att vara med på TV. I det här fallet måste jag hålla med om att det var rätt stort för denne lelle teknikbloggaren att få vara med i ett så pass populärt program.
Jag tänkte på en sak som youtubern Casey Neistat har sagt:

”Luck is what happens when preparation meets opportunity”

Precis så var det ju lite nu. Jag hade ju ”turen” att få vara med i Filip och Fredrik för att jag förberett mig länge inför en sådan möjlighet. Jag är med i Aftonbladet TV varje månad vilket gjort mig mer säker på TV-framträdanden och vässat mig i min roll som teknikexpert. Under året med bloggen har jag medvetet byggt på mitt personliga varumärke och sett till att synas i olika sammanhang.
Så när en sådan här möjlighet dyker upp, med så här extremt kort varsel och väldigt lite förberedelsetid, så är jag redo att ta vara på den. För jag är tillräckligt säker nu i min yrkesroll som Teknikjournalisten Elin Häggberg för att veta att jag kommer klara det.

Det här blev en smått oanad vecka med många spännande ”opportunities” som ramlat ned i knät. Livet som bloggare hörni, det kan verkligen vara ett äventyr! ✨

Ps! Glöm inte att haka på min mailklubb om du vill vara först på tåget. Första mailet med kul grejer kommer inom kort. Skriv upp dig här nedanför eller klicka här. Ds!

27 reaktioner på ”Plötsligt hamnade jag i Breaking News med Filip och Fredrik”

 1. Tror helt på det du säger! Hela det här året med bloggen har ju egentligen varit en enda lång förberedelse för att kunna göra grejer som dessa. Du är ju också liksom helt redo för att kunna köra en podcast i egen regi, bli programledare eller valfri form av expert!
  Jag har alltid varit så himla nyfiken på hur det funkar med att vara med i sminket!! Vill veta allt? Sminkar dom av en först åt en? Hur bestäms sen vilket smink man ska ha på sig? Hur lång tid tar det? Vad gör dom med håret? Haha sorry för ytliga spörsmål, men har som sagt undrat länge 🙂

  1. Åh vad fint att du säger det – gör mig så pepp och glad!! ☺️❤
   Förstår 100% dina frågor pga undrat själv: de sminkade inte av mig men hade ju väldigt lite/lätt smink själv. Hon penslade först hudkräm i ansiktet. Sen frågade hon om jag hade några önskemål, jag sa gärna ett starkt läppstift. Sen la hon grund med foundation och grejor som hon blandade själv. Penslande och duttande. Sen ögonskugga, fransar och läppar. Väldigt noggrant och proffsigt. Det tog lång tid! Minst 20-30 min? Det kom en andra person och sa typ: håret – jag tror jag plattar lite på ytan bara blir det bra? Och så gjorde hon det. SÅ lyx att bara sitta och bli ompysslad sådär.

 2. Alltså WOW att det skedde så plötsligt och att du bara körde! Blev så förvånad när jag såg något på Instagram och tänkte att du hade ju inte flaggat om något sådant?!! Nu fattar jag varför 😉 Kul erfarenhet och bra jobbat!

 3. Du är så jäkla cool. Har stött på få människor i mitt liv med den ambitiösa gnistan som du har. Häpnadsväckande! Så imponerad över hur världsvan du framträdde i programmet. Och som du säger – det handlar ju verkligen om att du jobbat dig dit. QUEEN!

 4. Såg klippet nu och haha även om det var stageat så var du så himla cool! Wow vilken häftig grej! ”Det här är Antikmässan” var så kul 😀

 5. Åsa Nilsdotter

  Hej! Tack för fantastisk blogg! Log igenkännande när du citerade youtubern, mitt motto sen många år tillbaka är ”Turen gynnar den som är väl förberedd ”! Ha det fint hälsar Åsa

 6. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #5 | loppisfynd, läsarmail och fyra hjärtan. | REAKTIONISTA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering