5 perfekta poddar för pendlaren

blogg verktyg 5 blogg
Ibland är det trevligt med långa podcast-avsnitt där du får höra dina favoritpersoner tjöta i en timme eller så. Men om du har ett pendlingsavstånd på runt 30 minuter så kan det vara skönt med något du hinner lyssna på under den perioden.
Jag har ju bjudit på en hel del podcasttips här på bloggen sedan starten och tänkte i det här inlägget lista fem som passa bra för dig som pendlar.

1. 99% Invisible

99invisible-logo-squared feat
En podcast med alldeles lagom långa avsnitt om design i dess allra bredaste bemärkelse. Du lär dig alltid något nytt från 99% Invisible och Roman Mars har den djupaste, härligaste radiorösten.

2. De dödas röster

De dödas röster
Om du av någon galen anledning missat De dödas röster från nya P3 Serie så har du ett perfekt tillfälle att rätta till det nu. Positivt är att du kommer längta till att dra iväg mot jobb och skola för att du kommer fastna så hårt. Negativt är att det är rätt få avsnitt så den här podden kommer du ha lyssnat slut på snabbt!

3. The Heart

the heart podcast
The Heart är min bästa sexpodd som tar upp allt från pinsamma sexhistorier till väldigt viktiga känslor. Intervjuer, draman och intimt snack i en perfekt mix. Du kanske kommer rodna lite på bussen men det är också lite kul.

4. Millennial

millennial podcast tips facebook
Millennial är en alldeles underbar podcast som sätter fingret precis på hur det är att vara i 20-30 årsåldern i dessa dagar. Det vill säga hur man ska förhålla sig till jobb versus sin passion (t.ex. att driva en blogg, göra kläder, måla, skriva osv), relationer, att växa upp och allt sådant. Otroligt bra och välproducerad podcast som kommer i perfekta 30minuter-ish långa avsnitt.

5. Ny: Mordpodden

mordpodden
Den här podcasten har jag faktiskt inte tipsat om innan men det är en podcast på svenska för dig som gillar true crime! Mordpodden handlar om mordfall i Sverige och berättar historien på ett spännande sätt baserat på artiklar, protokoll och andra handlingar. Programledarna tar också små ”pauser” i berättandet för att diskutera fallen. Vet inte riktigt hur jag känner för den delen men på det stora hela är det en jättebra och spännande podcast att lyssna på på bussen/tunnelbanan.

Vilka podcasts tycker du passar bra för en restid på runt 30 minuter? Tipsa gärna i kommentarerna! ?

13 reaktioner på ”5 perfekta poddar för pendlaren”

  1. Men guu, så himla många bra tips! Alla förutom de dödas röster var nya för mig!! helt perfekt eftersom jag börjar känna mig lite överväldigad av alla 1-2 timmeslånga intervjupodcasts som jag brukar lyssna på. Blir särskilt nyfiken på Millenial. Ska kolla upp!

  2. Sträcklyssnade igenom De dödas röster i söndags när jag körde 8 timmar längs ensamma finska skogsvägar – FY SATAN jag vågade inte ens stanna för att kissa. Så bra!

  3. Mordpodden är bara bäst. Så häftigt att få fallen beskrivna på ca 30 minuter på det sättet tjejerna gör. Och allt ska vara baserat på domar,förundersökningar, böcker enl deras FB. Man märker verkligen hur mycket arbete som ligger bakom. Finns många bra poddar men den är verkligen en favorit. Var häftigt att se tjejerna i TV4 Morgonsoffan för någon vecka sedan..Kul du också upptäckt dem…Ska lyssna på dina övriga tips. Tack för en trevlig och intressant blogg…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering