Få ögonöppnare om världen omkring dig med 99% Invisible En favoritpodcast om stort och smått under det breda paraplyet design.

99% invisible podcast

99% Invisible var en av de första poddarna som fick mig att bli hookad på den amerikanska storytelling-stilen inom podcasts. Den görs av poddpionjären Roman Mars, som blivit något av en ikon i branschen, tillsammans med ett team av riktigt duktiga journalister.

Podden handlar om design i den bredaste bemärkelsen som är möjlig. De fördjupar sig i allt från bortglömda byggnader, flaggdesign (Roman Mars hjärtefråga) och tusen andra saker som på något löst sätt är kopplat till all design runtomkring oss som vi sällan tänker på.

99% invisible tar alla ämnen på samma allvar, involverar massa olika människor och röster, är snyggt producerade i lagom långa avsnitt där musik, röster och ljud sammanvävda i en perfekt mix. Det finns verkligen en anledning till varför den blivit stilbildande i genren. Jag blir alltid så galet inspirerad av att lyssna på den och lär mig något nytt varje avsnitt.

Det här är en podd som passar bra för en kortare pendlingstur eller när du bara vill maraton-lyssna på podcasts för det finns ett stooooort arkiv att plocka från. Jag har lyssnat i flera år och har fortfarande inte hunnit komma ikapp alla avsnitt.

Jag vill speciellt tipsa avsnittet “The fancy shape” som berättar historien om en särskild form som du kanske aldrig någonsin reflekterat över men efter att du börjat tänka på det kommer se ungefär överallt. Det är ett sånt där avsnitt som liksom bara stannat kvar i mitt minne som väldigt typiskt för den här podcasten.

Ett stort plus är också att varje avsnitt inleds med Roman Mars mjuka, djupa och varma stämma som aldrig riktigt förändras vilket ger den där kontinuiteten och sammanhållningen som är så viktig för att man verkligen ska fastna för en podcast (tycker jag).

99% Invisibles hemsida med alla avsnitt hittar ni här och här är dem på iTunes.

#36 (<- Kommer ni ihåg vad de här är? Det är mina små markörer för hur långt jag kommit i #blogg100-utmaningen. Fram till 31 var det lätt för då stämde de med datumet, nu måste jag gå och kolla på inlägget dagen innan för att veta vad jag ska skriva! Dagens i-landsproblem.)

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 108 times, 1 visits today)

3 kommentarer

  1. Katta - Bucketlife 8 april, 2016 at 20:05

    ÄLSKAR poddtips! Ska definitivt lyssna på detta, eftersom jag är storkonsument av amerikanska storypoddar som Radiolab, Freakonomics och This American Life m.fl. De har en så outstanding förmåga att skapa fängslande historier av det mest oväntade!

    Reply
  2. Pingback: Mitt drömprojekt – snart lanseras min nya podcast! - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *