Millennial är 100 procent igenkänning

millennial podcast tips
Som ni säkert förstått vid det här laget så är jag en riktig radionörd. Jag har gått en radioutbildning, jobbat en sväng på Sveriges Radio och varit engagerad i snart 3 år i studentradion. Podcasts har gjort att de 99 kr jag spenderar på Spotify premium varje månad känns som totalt bortkastade pengar – jag lyssnar nämligen extremt sällan på musik nuförtiden. All min lyssningstid fylls upp av min aldrig sinande podcastlista.
Jag är en periodare och har en tendens att totalfastna när jag hittar en ny podcast. Det är precis vad jag upplever just nu med podcasten Millennial. Det var när jag läste någon av de otaliga ”de bästa podcastavsnittet 2015”-artiklarna från nån amerikansk tidning som jag kom att söka reda på den i katalogen och trycka på ”prenumerera” för att lyssna senare. Det gick ganska lång tid men nu för någon vecka sedan lyssnade jag på första avsnittet och her-re-gud! Det kände som om det var jag som pratade? Det Megan Tan berättar om känns som hämtat från mitt huvud.
Podcasten handlar om att manövrera livet som tjugonånting (och vara en millennial, som generationen jag själv tillhör brukar kallas), vilja jobba inom radio, ta ett jobb för att betala räkningarna, vara rädd för att misslyckas, vara avundsjuk på dem som lyckas. När Megan Tan berättar om hur hon startar podcasten och hur det går med den känner jag såväl igen i processen jag haft när jag startat den här bloggen.
Igenkänningsfaktorn i den här podcasten är som ni hör väldigt hög och jag tror att många av er, oavsett om ni är millennials eller inte, kan känna igen er i den. Jag tror att alla upplever de här sakerna när de är i tjugonånting-åldern. När man ska försöka komma på vem man vill vara, vad man vill göra, vilken väg man vill gå. Allting är både spännande och läskigt. Det som är fantastiskt med Millennial är att Megan Tan är så transparent, så öppen. Hon spelar in alla sina samtal (med sin pojkvän, kompisar, mamma, gamla klasskompisar) och hon berättar om alla känslor hon har – oavsett om dom är smickrande eller inte. Det är befriande i en värld där så mycket handlar om ”det personliga varumärket” och att visa upp en polerad fasad av perfektion. Hennes röst och sätt att berätta på är också fantastiskt.
Podcasten Millennial är ytterligare ett bevis på att vi inte behöver vänta på att någon ska ge oss tillåtelse att göra det vi vill. Megan Tan behövde inte få jobb på en radiostation för att bli en känd radioproducent (även om hon trodde det). Det ger hopp för oss andra självutnämnda kulturproducenter som t.ex. inte kan vänta på att någon ska ge oss jobb som teknikjournalister utan startar en egen blogg istället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering