Millennial är 100 procent igenkänning Om att vara tjugonånting och inte veta var man är påväg och hur man ska nå dit man vill

millennial podcast tips

Som ni säkert förstått vid det här laget så är jag en riktig radionörd. Jag har gått en radioutbildning, jobbat en sväng på Sveriges Radio och varit engagerad i snart 3 år i studentradion. Podcasts har gjort att de 99 kr jag spenderar på Spotify premium varje månad känns som totalt bortkastade pengar – jag lyssnar nämligen extremt sällan på musik nuförtiden. All min lyssningstid fylls upp av min aldrig sinande podcastlista.

Jag är en periodare och har en tendens att totalfastna när jag hittar en ny podcast. Det är precis vad jag upplever just nu med podcasten Millennial. Det var när jag läste någon av de otaliga “de bästa podcastavsnittet 2015”-artiklarna från nån amerikansk tidning som jag kom att söka reda på den i katalogen och trycka på “prenumerera” för att lyssna senare. Det gick ganska lång tid men nu för någon vecka sedan lyssnade jag på första avsnittet och her-re-gud! Det kände som om det var jag som pratade? Det Megan Tan berättar om känns som hämtat från mitt huvud.

Podcasten handlar om att manövrera livet som tjugonånting (och vara en millennial, som generationen jag själv tillhör brukar kallas), vilja jobba inom radio, ta ett jobb för att betala räkningarna, vara rädd för att misslyckas, vara avundsjuk på dem som lyckas. När Megan Tan berättar om hur hon startar podcasten och hur det går med den känner jag såväl igen i processen jag haft när jag startat den här bloggen.

Igenkänningsfaktorn i den här podcasten är som ni hör väldigt hög och jag tror att många av er, oavsett om ni är millennials eller inte, kan känna igen er i den. Jag tror att alla upplever de här sakerna när de är i tjugonånting-åldern. När man ska försöka komma på vem man vill vara, vad man vill göra, vilken väg man vill gå. Allting är både spännande och läskigt. Det som är fantastiskt med Millennial är att Megan Tan är så transparent, så öppen. Hon spelar in alla sina samtal (med sin pojkvän, kompisar, mamma, gamla klasskompisar) och hon berättar om alla känslor hon har – oavsett om dom är smickrande eller inte. Det är befriande i en värld där så mycket handlar om “det personliga varumärket” och att visa upp en polerad fasad av perfektion. Hennes röst och sätt att berätta på är också fantastiskt.

Podcasten Millennial är ytterligare ett bevis på att vi inte behöver vänta på att någon ska ge oss tillåtelse att göra det vi vill. Megan Tan behövde inte få jobb på en radiostation för att bli en känd radioproducent (även om hon trodde det). Det ger hopp för oss andra självutnämnda kulturproducenter som t.ex. inte kan vänta på att någon ska ge oss jobb som teknikjournalister utan startar en egen blogg istället.

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 8 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *