Månadsrapport: Januari 2016

teknifik statistik rapport januari 2016
Jag älskar statistik och jag älskar transparens. Personligen gillar jag att läsa och höra om andras resultat i hårda siffror med reflektioner. Därför har jag från börjat bestämt mig för att det är något jag tänker göra på den här bloggen – som ett experiment. Den 20e januari 2016 lanserade jag Teknifik genom att gå ut med en facebook-status och en länk på facebook och twitter. Därför blir den här första månadsrapporten mer en rapport över min första 1,5 vecka.
Statistiken baserar sig på Google Analytics, Jetpack för WordPress samt Facebooks och Twitters egna analysverktyg.

Bloggen

teknifik statistik rapport januari 2016
Grafen visar antal unika besökare från 2016-01-20 – 2016-01-31
Unika besökare: 703
Sidvisningar: 1 257
Dessa siffror måste jag säga att jag är väldigt nöjd med för att vara precis nystartad! Det motsvarar ungefär 100 sidvisningar i snitt per dag. Att kurvan börjar på topp och sedan dalar känns helt ok med tanke på att många gick in och kollade de första dagarna när jag ”lanserade” samt att mitt manifest på Facebook fick väldigt mycket visningar (kommer till det sen) de första dagarna vilket drev trafik till bloggen. Cirkeldiagrammet nedan visar fördelningen mellan återkommande läsare (24,5 %) och nya läsare (75,5 %). Inte så överraskande men ändå kul att nästan en fjärdedel av läsarna är återkommande redan.
teknifik statistik rapport januari 2016

Mest lästa inläggen:

  1. 4 tips för att bli mindre stressad av sociala medier
  2. 6 smarta sätt att följa bloggar som alla borde känna till
  3. Så här går det till när jag köper ny teknik
  4. Bli kreativ med Paper – ett gratis ritprogram för iphone och ipad

Facebook

Statistiken visar tydligt att merparten av er läsare som kommer hit till bloggen gör så via Facebook vilket gör det till en otroligt viktig plattform för att nå ut. Eftersom detta är min första månad så kan jag inte visa hur många nya gilla-markeringar jag fått jämfört med innan så det får komma längre fram. Men så här ser det ut i nuläget:
Gilla-markeringar: 157
teknifik statistik rapport januari 2016
Grafen visar räckvidd på Facebook under perioden 2016-01-21 – 2016-01-31
Facebook vill inte ge mig någon bra samlad siffra för min totala räckvidd (alltså hur många som ”nåtts” av mina inlägg, dvs fått upp dem i sitt flöde) men den har i genomsnitt legat på 915 vilket innebär att i genomsnitt har 915 personer fått upp mina inlägg i sitt flöde varje dag.
Bäst räckvidd under perioden hade mitt inlägg som länkade till ”4 tips för att bli mindre stressad av sociala medier”. Det nådde ut till över 3000 personer och genererade 214 länkklick.
Jag testade även att göra en ”instant article” (liknande iallafall, genom att göra en anteckning från min sida) av Teknifiks manifest vilket fick en räckvidd på 2776, 127 gillamarkeringar, 31 kommentarer och 8 delningar.

Twitter

Jag tänkte nämna något kort om Twitter också, även om det är ett personligt konto och inte lika tydligt kopplat till bloggen som facebooksidan. 17 % av trafiken som kommit från ”sociala kanaler” har kommit därifrån så det kan vara värt att titta lite på.
Under 12-dagarsperioden mellan 20 januari (när jag startade bloggen) och 31 januari hade jag

2 400 tweetvisningar per dag

och sammanlagt
Länkklick: 193
Retweets: 31
Gillamarkeringar: 187
Under hela januari-månad sammanslaget fick jag 51 nya följare samt runt 80 % fler omnämnanden och profilbesök än i december så det känns ju kul!
Mina två mest visade tweets under perioden var:
 


och


 
Det var allt från rapporten för januari! Ska bli spännande att se och jämföra siffrorna sen när jag har lite fler rapporter i bagaget.
Om du också älskar statistik får du gärna skriva en kommentar nedan så vi kan bilda klubb ☺️

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Månadsrapport: Januari 2016”

  1. Kom in här från betterbloggers och måste bara säga wow!! Häftigt att du fått in så många besökare på en vecka!! Men jätteintressanta artiklar du skriver, blir nyfiken på flera. Är sugen på att själv skriva tips-inlägg i stil med ”5 tips för att få in en fot i modebranschen” osv… Väldigt inspirerande, ska också se till att ta tag i min statistik!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!