Bli kreativ med Paper – ett gratis ritprogram för iPad och iPhone I denna tutorial går jag igenom de bästa verktygen för en av mina absoluta favoritappar.

gratis ritprogram ipad bra appar rita app

Har du letat efter ett bra, gratis ritprogram till ipad eller iphone? Då vill jag tipsa om appen Paper by 53. Det är en helt fantastisk app som är gratis eftersom företaget hoppas att användarna ska köpa deras speciella stylus-penna. Innan så kostade alla verktygen och färgerna extra men det har de alltså tagit bort nu. Tyvärr finns inte appen för android eller windows-phone i nuläget.

Några nya funktioner som lagts till i appen är möjligheten att skriva (t.ex. göra checklistor), lägga in bilder i teckningarna, en rad nya kreativa verktyg plus att appen är kopplat till ett community där du kan få massa inspiration och “remixa” andras teckningar (där någon ritat något som du kan hämta och fortsätta rita på själv).

Jag har gjort en liten tutorial här (min första!) där jag visar några av funktionerna. Videon är gjord på en iPad så att det ska synas lite bättre men appen funkar fint på iPhone och är då anpassad efter det lite mindre formatet. Jag använder en stylus-penna som finns att köpa ganska billigt på de flesta affärerna som säljer teknikgrejer. Det går också bra att rita med fingrarna. Om ni glömmer bort hur något görs finns det en knapp med ett frågetecken högst upp i högra hörnet hela tiden där de har gjort jättepedagogiska små filmer som visar alla kommandon.

Musiken i klippet är “Morning Mood” av Nabo som ni kan gå in och digga på Soundcloud!

Det här är också första videon på Teknifiks alldeles egna Youtube-kanal – prenumerera på den vetja och ge videon en tumme upp om du gillar den. Där kommer det komma upp massa fler tutorials framöver.

Har ni testat Paper och vad tycker ni om den? Vilka är era bästa kreativa appar? Är det något mer ni undrar över angående Paper – tveka inte att fråga!

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

6

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 9 335 times, 4 visits today)

8 kommentarer

 1. Sara 28 januari, 2016 at 17:49

  Jag har hört många prata positivt om den appen, men har själv aldrig riktigt fastnat för den. Det känns som att så många av funktionerna är dolda och kräver en hel del research innan man förstår sig på dem. Då tröttnar jag :/ Men jag tyckte din tutorial var skitbra! 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 28 januari, 2016 at 18:22

   Ja jag kan hålla med om att de försökt trycka in så mycket i appen att det blir lite krångligt. Men frågetecken-knappen i appen är jättebra för att lära sig (eller påminna sig) om olika funktioner. Mitt största problem är oftast att jag önskar jag vore bättre på att rita/teckna generellt. Men övning ger färdighet. Kul att du gillade tutorialen!! 😀

   Reply
 2. Nenne 28 januari, 2016 at 22:25

  Jättebra!
  Jag har behov att spara saker och kanske använda i en pp eller som ett dokument. Kan man göra det?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 28 januari, 2016 at 22:45

   Yes det kan man! Bara tryck på dela-knappen (den lilla rutan med en upp-pil inuti) när du är i vyn där du ser alla papper i ett visst projekt och välj antingen “Share as PDF” eller “Share as Presentation” 🙂 För att skapa ett nytt projekt/presentation scrolla upp och tryck på pluset under “Create space” när du är i yttersta menyn (nyp utåt tills du ser dina olika “spaces”). Det förvalda namnet är “Space” men om du trycker på namnet så kan du döpa det samt välja lite olika mallar också. Tryck och håll på ett papper/en bild för att byta plats på sidorna. Här finns en film som visar hur spaces fungerar.

   Du kan också exportera enskilda papper på samma sätt med dela-knappen när du tryckt på ett papper och välj “Share to” och sen t.ex. spara som bild, skriva ut, maila osv.

   Reply
 3. Johan 15 november, 2019 at 23:06

  Hej
  Kan den användas på padda som Asus? Vh Johan

  Reply
 4. Fredrik 8 oktober, 2020 at 23:31

  Finns det linjalfunktion med gradering i appen?

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *