Bli kreativ med Paper – ett gratis ritprogram för iPad och iPhone

gratis ritprogram ipad bra appar rita app
Har du letat efter ett bra, gratis ritprogram till ipad eller iphone? Då vill jag tipsa om appen Paper by 53. Det är en helt fantastisk app som är gratis eftersom företaget hoppas att användarna ska köpa deras speciella stylus-penna. Innan så kostade alla verktygen och färgerna extra men det har de alltså tagit bort nu. Tyvärr finns inte appen för android eller windows-phone i nuläget.
Några nya funktioner som lagts till i appen är möjligheten att skriva (t.ex. göra checklistor), lägga in bilder i teckningarna, en rad nya kreativa verktyg plus att appen är kopplat till ett community där du kan få massa inspiration och ”remixa” andras teckningar (där någon ritat något som du kan hämta och fortsätta rita på själv).
Jag har gjort en liten tutorial här (min första!) där jag visar några av funktionerna. Videon är gjord på en iPad så att det ska synas lite bättre men appen funkar fint på iPhone och är då anpassad efter det lite mindre formatet. Jag använder en stylus-penna som finns att köpa ganska billigt på de flesta affärerna som säljer teknikgrejer. Det går också bra att rita med fingrarna. Om ni glömmer bort hur något görs finns det en knapp med ett frågetecken högst upp i högra hörnet hela tiden där de har gjort jättepedagogiska små filmer som visar alla kommandon.

Musiken i klippet är ”Morning Mood” av Nabo som ni kan gå in och digga på Soundcloud!
Det här är också första videon på Teknifiks alldeles egna Youtube-kanal – prenumerera på den vetja och ge videon en tumme upp om du gillar den. Där kommer det komma upp massa fler tutorials framöver.
Har ni testat Paper och vad tycker ni om den? Vilka är era bästa kreativa appar? Är det något mer ni undrar över angående Paper – tveka inte att fråga!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Bli kreativ med Paper – ett gratis ritprogram för iPad och iPhone”

  1. Jag har hört många prata positivt om den appen, men har själv aldrig riktigt fastnat för den. Det känns som att så många av funktionerna är dolda och kräver en hel del research innan man förstår sig på dem. Då tröttnar jag :/ Men jag tyckte din tutorial var skitbra! 🙂

    1. Ja jag kan hålla med om att de försökt trycka in så mycket i appen att det blir lite krångligt. Men frågetecken-knappen i appen är jättebra för att lära sig (eller påminna sig) om olika funktioner. Mitt största problem är oftast att jag önskar jag vore bättre på att rita/teckna generellt. Men övning ger färdighet. Kul att du gillade tutorialen!! 😀

    1. Yes det kan man! Bara tryck på dela-knappen (den lilla rutan med en upp-pil inuti) när du är i vyn där du ser alla papper i ett visst projekt och välj antingen ”Share as PDF” eller ”Share as Presentation” 🙂 För att skapa ett nytt projekt/presentation scrolla upp och tryck på pluset under ”Create space” när du är i yttersta menyn (nyp utåt tills du ser dina olika ”spaces”). Det förvalda namnet är ”Space” men om du trycker på namnet så kan du döpa det samt välja lite olika mallar också. Tryck och håll på ett papper/en bild för att byta plats på sidorna. Här finns en film som visar hur spaces fungerar.
      Du kan också exportera enskilda papper på samma sätt med dela-knappen när du tryckt på ett papper och välj ”Share to” och sen t.ex. spara som bild, skriva ut, maila osv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!