Jag slutade kolla mailen – du kan aldrig gissa vad som hände sen

Reklamsamarbete med Brave new business

Jag har skrivit en ny artikel för Brave New Business, som jag vill dela med er! Som jag skrev i mitt inlägg om min plan för att få Teknifik att växa igen har jag börjat styra upp min tillvaro lite mer för att förbättra min produktivitet och kreativitet. En del i detta är att jag testar att vara betydligt mer restriktiv gällande mejl och sociala medier.

Visst är det förresten kul med de här gamla klickbetes-rubrikformaten (som på detta inlägg), ”du kan aldrig gissa vad som hände sen!”, som var så stora för typ 10 år sen? Nu lever de kvar som en meme, så du ska absolut se min som en stor blinkning till en bygone era.😅 Hur som helst!

Olika system för olika tider

Jag har under alla de år jag varit egenföretagare glidit in och ur olika ”system” och ”förhållningssätt” gällande hur jag organiserar mina dagar. Ur varje grej jag testat har jag lärt mig saker om mig själv och hur jag funkar som bäst. Men sanningen är också den att det är väldigt lätt att falla ur goda rutiner (hej nyttig mat hej träning hej allt).

Och precis som när man hittar en ny träningsform, ett inspirerande matkonto eller liknande så kan olika produktionssystem, metoder, böcker och youtube-videos tala till en i olika situationer beroende på var man står i livet.

Längtan efter fördjupning och fokus

Om du läst min blogg ett tag vet du att jag har en långsiktig dröm att doktorera i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag sökte i våras en doktorandtjänst (som jag inte fick), men jag fortsätter jobba vidare på att uppnå den här drömmen som i grunden handlar om min längtan efter att fördjupa mig. Jag mår väldigt bra när jag är intellektuellt stimulerad och tvingar min hjärna att jobba på sin max-nivå.

Det behöver såklart inte handla om akademiskt arbete, utan det kan handla om vilken uppgift eller utmaning som helst som man tar sig an. Men för att det ska funka, för att jag ska kunna uppnå den där djupare koncentrationen, behöver jag kunna fokusera till 100%.

Den senaste tiden har jag dock varit mer fladdrig och tappat många av mina goda rutiner. Jag har stress-scrollat Instagram, jämfört mig, känt mig otillillräcklig, nervös-kollat mailen i parti och minut och saknat fokus och riktning.

Kreativiteten flödar!

Så nu har jag läst en ny bok, kollat nya youtube-videos och börjat försöka återvända till goda rutiner igen kring mejl och sociala medier. Och det känns så SJUKT bra!? Jag känner mig mer fokuserad än jag gjort på länge. Jag är mer kreativ och mer produktiv och framförallt mår jag så mycket bättre.

En del i det jag studerade i min magisteruppsats handlade om hur arbetslivet genom digitaliseringen gör att gränser mellan privatliv och arbetsliv flyter ihop. Det här skapar många olika typer av problem för oss, men det är samtidigt något det ägnas överraskande lite energi åt i t.ex. arbetsmiljöarbetet.

Så – längtar du också efter att få fokusera, bli mer produktiv, kreativ och få mer gjort? Då tycker jag att du ska kolla in min artikel på BNB:

👉 Läs min artikel på Brave New Business: ”Vill du bli mer produktiv och kreativ? Då ska du sluta kolla mejlen!”

Har du några förhållningssätt kring mail? Eller andra trick för att hålla fokus och koncentration på topp?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Jag slutade kolla mailen – du kan aldrig gissa vad som hände sen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!