Jag slutade kolla mailen – du kan aldrig gissa vad som hände sen

Reklamsamarbete med Brave new business

Jag har skrivit en ny artikel för Brave New Business, som jag vill dela med er! Som jag skrev i mitt inlägg om min plan för att få Teknifik att växa igen har jag börjat styra upp min tillvaro lite mer för att förbättra min produktivitet och kreativitet. En del i detta är att jag testar att vara betydligt mer restriktiv gällande mejl och sociala medier.

Visst är det förresten kul med de här gamla klickbetes-rubrikformaten (som på detta inlägg), ”du kan aldrig gissa vad som hände sen!”, som var så stora för typ 10 år sen? Nu lever de kvar som en meme, så du ska absolut se min som en stor blinkning till en bygone era.😅 Hur som helst!

Olika system för olika tider

Jag har under alla de år jag varit egenföretagare glidit in och ur olika ”system” och ”förhållningssätt” gällande hur jag organiserar mina dagar. Ur varje grej jag testat har jag lärt mig saker om mig själv och hur jag funkar som bäst. Men sanningen är också den att det är väldigt lätt att falla ur goda rutiner (hej nyttig mat hej träning hej allt).

Och precis som när man hittar en ny träningsform, ett inspirerande matkonto eller liknande så kan olika produktionssystem, metoder, böcker och youtube-videos tala till en i olika situationer beroende på var man står i livet.

Längtan efter fördjupning och fokus

Om du läst min blogg ett tag vet du att jag har en långsiktig dröm att doktorera i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag sökte i våras en doktorandtjänst (som jag inte fick), men jag fortsätter jobba vidare på att uppnå den här drömmen som i grunden handlar om min längtan efter att fördjupa mig. Jag mår väldigt bra när jag är intellektuellt stimulerad och tvingar min hjärna att jobba på sin max-nivå.

Det behöver såklart inte handla om akademiskt arbete, utan det kan handla om vilken uppgift eller utmaning som helst som man tar sig an. Men för att det ska funka, för att jag ska kunna uppnå den där djupare koncentrationen, behöver jag kunna fokusera till 100%.

Den senaste tiden har jag dock varit mer fladdrig och tappat många av mina goda rutiner. Jag har stress-scrollat Instagram, jämfört mig, känt mig otillillräcklig, nervös-kollat mailen i parti och minut och saknat fokus och riktning.

Kreativiteten flödar!

Så nu har jag läst en ny bok, kollat nya youtube-videos och börjat försöka återvända till goda rutiner igen kring mejl och sociala medier. Och det känns så SJUKT bra!? Jag känner mig mer fokuserad än jag gjort på länge. Jag är mer kreativ och mer produktiv och framförallt mår jag så mycket bättre.

En del i det jag studerade i min magisteruppsats handlade om hur arbetslivet genom digitaliseringen gör att gränser mellan privatliv och arbetsliv flyter ihop. Det här skapar många olika typer av problem för oss, men det är samtidigt något det ägnas överraskande lite energi åt i t.ex. arbetsmiljöarbetet.

Så – längtar du också efter att få fokusera, bli mer produktiv, kreativ och få mer gjort? Då tycker jag att du ska kolla in min artikel på BNB:

👉 Läs min artikel på Brave New Business: ”Vill du bli mer produktiv och kreativ? Då ska du sluta kolla mejlen!”

Har du några förhållningssätt kring mail? Eller andra trick för att hålla fokus och koncentration på topp?

2 reaktioner på ”Jag slutade kolla mailen – du kan aldrig gissa vad som hände sen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering