Hurra – jag har lämnat in min uppsats!

Jösses alltså, de senaste två veckorna har varit en dimma. Tiden har varit så oerhört tajt för att få klart min magisteruppsats i tid till deadlinen som var igår måndag kl. 08.00. Även fast jag verkligen tyckt att jag jobbat på i bra tempo, hade en plan osv så gick det bara inte ihop med tiden.

Framförallt den senaste veckan har jag suttit uppe sent på kvällarna och hamrat på tangentbordet. Det som är skönt när man kommer in i deadline-mode är att man inte längre har tid att fundera så mycket och man blir bättre på att ta beslut. Tillslut, framåt sista dagarna där, när jag fått de sista kommentarerna från min handledare fick jag gå in i ett ”fuck it”-mode där jag bara släppte alla idéer om att det skulle bli ”bra” och bara jobbade för att det skulle bli klart. 🤪

Klockan 02.00 satt jag med ögonen typ 10 cm från skärmen, kroppen böjd som en ostbåge, gamnacke, tänderna hoppressade och pressade ut de sista hjärncellerna för att skriva ett abstract, fixa paginering i dokumentet som började på sidan 3 (det krävdes google och en instruktion för det, onödigt krångligt?), komma på en titel (nej det blev inget storslaget) och slutligen spara en sista version, skicka in för plagieringscheck och ladda upp på Blackboard. Puh!

När jag stängde ned datorn kände jag mig… tom, helt slut men också så skönt stolt över mig själv att jag fick ihop det. Trots barn, hus, familj, föreningsliv, företag och allt sådant som också kräver ens tid och uppmärksamhet. Sen är jag 100% inställd på att få revideringar efter opponerings-seminariet, vilket jag tacksamt tar emot. Men för en vecka sen var jag inte ens säker på att jag skulle ha något att skicka in, jag hade så mycket kvar som skulle skrivas. Så att jag faktiskt lyckats skriva sisådär 40 sidor akademisk uppsats (på engelska!), varav den stora merparten förra veckan, det var fasen som att springa ett maraton (i sprintfart).

Igår var jag så dödens trött. Kände mig typ bakis! Men det blev en dag av lugn där jag äntligen fick vila och bara chilla, något jag inte kunnat tillåta mig särskilt mycket av den senaste veckan. Och såklart börjat förbereda opponeringen som jag ska göra på en klasskompis uppsats. Men det känns bara kul att få se vad alla pysslat med de senaste veckorna och sätta mig in i någon annans arbete, slippa tänka på mitt för en stund.

Före och efter på kontoret

Mitt kontor har verkligen förvandlats till en riktig håla de senaste veckorna med boktravar, postits, gamla vattenglas och grejer överallt. Så idag började jag dagen med att städa. Det är så terapeutiskt att städa när man under lång tid bara släppt allt. 😌 Och så mycket trevligare att jobba när man har en fin arbetsplats.

När uppsatsen sen är opponerad, examinerad, reviderad och slutligen betygsatt så tänker jag att jag ska göra någon lite mer bloggvänlig sammanfattning av det jag undersökt och vad jag kom fram till. Det är ju så galet stor skillnad på vetenskapligt skrivande och allt annat jag gör. Vanligtvis brukar jag ju förenkla, tycka, rekommendera och vägleda. Men ur ett vetenskapligt perspektiv är det ju mer underbygga, argumentera, dra slutsatser och kritisera. Och man smalnar ju av sitt ämne tills det nästan är löjligt ur ett bredare samhällsperspektiv. Men så måste det ju vara för att man ska kunna gå riktigt på djupet och undersöka saker.

Hoppas i får en fin vecka så här när juni (och sommarmånaderna) kommer intågande. Nu börjar man äntligen vädra sommarlov och semester. Även om jag börjar jobba på SR efter midsommar, men innan dess kommer det flera härliga dagar av bara ledigt!

Hur ser dina planer ut för sommaren?

2 reaktioner på ”Hurra – jag har lämnat in min uppsats!”

  1. Så snyggt jobbat!! Har också svettats in i det sista 😅 nu väntar presentation och opponering och slutfix. Efter att ha bollat studier och företag i 3 år känns det så vansinnigt lyxigt att bara få jobba… men åker bort redan i mitten av juni, herregud så skönt det ska bli!

    1. Så grymt jobbat alltså! Att jobba och plugga samtidigt är sannerligen inte det enklaste. Eller i perioder går det lätt, och i andra perioder mindre lätt. 😅 Åh vad härligt att åka bort snart 🙏💫

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering