Svar och lösningar på vanliga frågor och problem på Instagram och Stories

Reklamsamarbete med Social media academy

Jag har ju under lång tid varit innehavaren av svenska internets mest lästa Instagram-guide, det innebär att jag också varje vecka får många frågor som inte återfinns i guiden på mail och meddelande.

I det här inlägget tänkte därför försöka svara på så många som möjligt av dessa frågor rörande Instagram och vanliga problem och funderingar som brukar dyka upp.

Ni ska även få lära er min ”magiska metod” som ibland löser de mest knasiga Instagram-problem och buggar. Jag säger magisk eftersom det inte finns någon rim eller reson i när (eller varför) det funkar eller inte, men ändå gör det det ganska ofta.


👉 Innan vi sätter igång med frågorna så vill jag även tipsa om Social Media Academy, som jag samarbetar med! En digital utbildning av Alexandra Bylund som överbygger glappet mellan de teoretiska utbildningarna och det faktiska, dagliga arbetet med sociala medier. Något som jag vet verkligen behövs!

Social Media Academy är utbildningen för dig som vill lära dig eller utveckla ditt arbete med sociala medier på ditt företag eller för din egna business. Du blir dessutom diplomerad social media manager, vilket är grymt om du vill söka jobb eller starta eget inom det.


Observera: detta inlägg är enbart baserat på mina erfarenheter som aktiv och långvarig Instagram-användare. Jag representerar eller samarbetar inte på något sätt med Facebook Inc.

Nu vidare till vår FAQ för Instagram och Instagram Stories:

Varför har jag inte de senaste typsnitten, stickern eller andra nya funktioner på mitt konto?

Det här är nog en av de absolut vanligaste frågorna som jag får gällande Instagram. Den uppstår framförallt varje gång Instagram släpper nya och uppdaterade funktioner för Instagram Stories.

Jag skulle säga att det finns två svar på dessa frågor:

 1. För att Instagram släpper de nya funktionerna successivt eller så är det bara ett test av en funktion som kanske aldrig kommer att lanseras fullt ut. När man har så många användare som Instagram har är det smart att testa och utvärdera nya funktioner på ett mindre antal användare innan man går ut i full skala.
 2. För att din app buggar lite – testa min ”magiska metod” här nedanför och se om det hjälper!

Teknifiks magiska metod för att lösa buggar och konstiga fel på Instagram

Testa ett steg i taget och kolla om problemet avhjälps – om inte: fortsätt till nästa steg.

 1. Kolla så appen är uppdaterat till senaste versionen: det gör du i Appstore på iPhone eller i Google Play Store på Android. Om du har en väntande uppdatering av hela mobilens operativsystem kan det vara en idé att köra den också.
 2. Starta om din mobil.
 3. Logga ut och logga in igen i appen. Obs! Viktigt att du har koll på dina inloggningsuppgifter innan du gör detta steg.
 4. Radera appen och ladda ned den igen. Ibland kan en fräsch installation vara det som behövs för att få de nya funktionerna att ”hoppa igång”.
 5. Radera appen, starta om mobilen, ladda ned appen igen.
 6. Logga ut från appen och prova att logga in på någon annans mobil. Logga ut från den mobilen och logga tillbaka in på din mobil.
 7. Om inget av dessa steg hjälper: vänta några dagar! Många funktioner lanseras som sagt successivt. Vissa buggar kan också behöva lösas från Instagrams håll och det kan ta ett tag. Det mesta brukar lösa sig över tid.

Dela länken direkt ill den magiska metoden:

https://teknifik.se/2021/05/vanliga-fragor-och-problem-pa-instagram-och-stories/#teknifiksmagiskametod

Det här är Instagram-versionen av det gamla techsupport-knepet ”starta om datorn”. Men det finns faktiskt något väldigt bra bakom det där att ”starta om”. För din mobil är ju egentligen en liten dator och apparna är små datorprogram. Allting styrs av kod som säger hur saker ska se ut och göras. Ibland behöver man tvinga koden att börja om från början för att bli av med knasiga buggar och fel som hakat upp sig.

När det gäller nya funktioner så är min erfarenhet att du kan behöva ”kicka igång” appen för att den ska ta lite omtag och leverera de nya funktionerna till dig. Då kan något av dessa steg hjälpa!

Jag kan inte använda musikstickern på mitt konto – den finns inte eller har försvunnit?

Det här är ett väldigt vanligt problem och något som irriterar många. Det är svårt att ge ett exakt svar på varför det blir så här.

 1. Om du nyligen bytt från personligt till företagskonto så kan det göra att musikstickern försvinner. Helt eller bara temporärt. Musikanvändning styrs nämligen av licenser. Till exempel så har du inte alltid tillgång till de senaste hitsen för Reels på ditt företagskonto medan du kan ha det på ett kreatörs- eller personligt konto. Men det behöver inte vara så permanent att du inte har musikstickern på företagskontot. Oftast brukar den dyka upp igen!
 2. Din app buggar lite! Testa min magiska metod och se om det hjälper.
 3. Du befinner dig i ett område eller en region där Instagram saknar licens för musikanvändning.
 4. Om inget av ovan funkar/stämmer och stickern inte dyker upp igen på några dagar kan du testa att byta kontotyp. T.ex. från Företag till Kreatör och se vad som händer.

Tyvärr så har jag ingen inside info eller kontakt med Instagram så om inget av ovan hjälper så har väl Instagram någon egen, mystisk anledning till varför du inte har den och jag kan inte göra något åt det. Sorry. 💖💖

Hur länkar man i ett Instagram inlägg? Hur länkar man i Stories (Händelser)?

Var skapar man en länk från Stories? Kan man skapa inlägg med länk till t.ex. en webbshop eller butik? Varför kan jag inte längre använda svep upp-länkar på Stories?

Jag klumpar ihop alla dessa väldigt vanliga frågor eftersom de alla är relaterade till det här med länkar på Instagram.

Instagram som plattform skiljer sig från Facebook då fokus ligger på att skapa, ladda upp och konsumera innehåll på själva plattformen. Möjligheterna att länka ut, alltså hänvisa till innehåll utanför Instagram, är väldigt begränsad. Vilket är ett medvetet val från Instagrams sida och det är så de vill ha det.

 1. Om du klistrar in en länk (en URL/webbsideadress) i bildtexten på ett Instagram-inlägg blir det inte en klickbar länk. Det går inte heller att kopiera länktexten i appen och klistra in i webbläsaren. Det går helt enkelt inte att länka i ett Instagram-inlägg på detta sätt.
 2. För att länka i Instagram Stories så behöver man ha tillgång till länk-stickern. Den dyker upp på ditt konto under ”Stickers” i händelser/stories först när du fått över 10 000 följare.
  Eller så behöver du få ditt konto verifierat med det blå check-märket. Det kan du få om du är ett känt företag eller känd person. Du ansöker om att få ett verifierat konto via Inställningarna > Konto > Begär verifiering.
  Jag har testat att göra detta några gånger för mitt konto @teknifik (är ju ändå en hyfsat offentlig person) men fått avslag varje gång. Men värt att prova!
 3. Just nu testar Instagram att låta fler konton än de med 10 k följare att använda länk-stickern så kolla om du är en av de lyckliga som har den!
 4. Om du tidigare haft till gång till ”svep upp”-länkar (swipe up) och är förvirrad varför alternativet försvunnit så är det (tyvärr tycker jag) så att Instagram efter lite testande bestämt sig för att skrota den funktionen och nu istället gått över till att länkning sker via länk-stickern (se punkt 2).
 5. Förutom detta så finns det två sätt att länka från Instagram: via länken i profilen eller via betalda annonser! Du har möjlighet att lägga en (1) klickbar länk i din profil. Vanligt är att hänvisa till denna med orden ”länk i profilen” eller ”link in bio”. Det finns tjänster som Linktree och Link in bio som hjälper dig göra mer av denna enda länk. Om du sett inlägg i flödet med en banner längst ned på bilden som är klickbar så är detta en betald annons, de skapas oftast via Facebook Ads Manager.

Hur byter man namn på sin Instagram? Hur ofta kan man byta namn?

 1. Du kan byta användarnamn på Instagram genom att gå till din profil > Redigera profil > Användarnamn.
 2. När du bytt namn får du inte byta igen på 14 dagar. Detta är för att det fanns ett problem tidigare där scammers bytte namn på hackade konton och sen skapade nya konton med det gamla namnet. Vilket gjorde att även om man kunde återta kontrollen över sitt konto kunde ens användarnamn ha blivit stulet.

Hur lägger man upp flera bilder på Instagram på samma gång?

Den här frågan kan betyda lite olika saker beroende på vad du som frågeställare menar med frågan.

 1. Om du menar att lägga upp flera bilder i ett och samma Instagram-inlägg (galleri) så gör du det genom att trycka på nytt inlägg och välj från kamerarullen. Håll in fingret på första bilden* du vill lägga till så kan du välja upp till 10 bilder att lägga i samma inlägg, som man sedan kan svepa sig vidare till. Du ser på siffran när du klickar på bilden vilken i ordningen just den bilden blir. Jag har en enkel videotutorial på min Instagram hur du gör.
 2. Om du menar att ”masspublicera” flera inlägg, t.ex. för att fylla upp din nya tomma Instagramprofil med innehåll så finns det inget direkt sätt att göra det på. Antingen får du göra alla inläggen ett efter ett i appen eller använda Facebook Creator Studio på datorn eller en extern schemaläggningstjänst som Later eller Hootsuite.

* Det finns även ett andra sätt som är att trycka på ”galleri”-symbolen (se bilden ovan). Men i iPhone-appen har den knappen försvunnit för många användare. Så ”håll in”-sättet är det sätt som fungerar för alla just nu!

Hur lägger man upp bilder på Instagram utan att de syns i följarnas flöde?

Kan man ladda upp bilder i efterhand – bakåt i tiden? Hur ändrar eller redigerar man en bild i ett Instagram-inlägg i efterhand? Är det möjligt att ändra ordning på bilderna i ens Instagram-profil?

Jag lägger alla dessa frågor tillsammans eftersom de tyvärr har samma svar:

 1. Det går tyvärr inte att göra!
 2. När du publicerar ett Instagram-inlägg så syns det alltid för dina följare i flödet.
 3. Du kan inte bakåtdatera bilder på Instagram. De får publiceringsdatum den dag de publiceras.
 4. Du kan inte ändra bilden på ett Instagram-inlägg i efterhand. Det enda du kan göra är att ta bort inlägget och publicera ett helt nytt (och då försvinner alla likes och kommentarer).
 5. Du kan inte ändra ordning på dina Instagram-inlägg i profilen utan att ta bort och ladda upp igen. Sorry!

Hur delar man någon annans inlägg på Instagram (repost)?

Det finns bara ett inbyggt sätt att dela någon annans Instagram-inlägg. Det är att trycka på flygplans-ikonen under inlägget > Dela i händelse. Då delar du alltså inlägget på din egen Story/händelse. Bilden i din story blir en klickbar länk tillbaka till originalinlägget.

Repost med tredjepartsappar

Instagram vill alltså att bilder/inlägg som du publicerar via din profil är skapade av dig. Det är inte tänkt att man ska kopiera och dela andras inlägg (som man t.ex. gör på Facebook eller Twitter). Det är helt enkelt så Instagram vill särskilja sig från de andra plattformarna.

Det här med ”repost” är alltså inget som finns inbyggt på Instagram utan något man gör via andra appar från andra företag. Det dessa appar gör är att de kopierar ned bilden från Instagram till din bildrulle samt kopierar hela bildtexten till inlägget. Sen kan du skapa ett eget inlägg där det då står ”repost”.

Dessa appar kan ibland även lägga till en liten ”repost”-ikon på originalbilden.

Men kom ihåg: detta är egentligen exakt samma sak som att bara skärmdumpa eller på annat sätt kopiera inlägget och publicera det själv. Det är egentligen ett brott mot upphovsrätten och inte OK enligt Instagrams egna riktlinjer. Så innan du repostar är det en bra idé att fråga om lov.

Varför kan jag inte dela ett visst inlägg till min Story / Händelse med flygplansikonen?

 1. Om inlägget ligger på en privat profil (alltså någon annans konto, inte ditt eget) så kan du inte dela det i din egen händelse/story.
 2. Det finns även en inställning där man kan ta bort möjligheten att dela inlägg i story.
 3. Du kan (helt ofrivilligt) blivit del i Instagrams test av den nya ”Dela vidare”-stickern.

Hur delar man någon annans Instagram Story / Händelse?

För att på ett korrekt sätt kunna dela någon annans Story behöver du (ditt konto) vara taggat i inlägget. En korrekt tagg skrivs antingen i en text med ett @-framför användarnamnet eller så använder man stickern för att tagga konton.

När någon taggat dig i din story får du upp ett meddelande om detta på Direktmeddelanden (DM), flygplansikonen i övre, högra hörnet. Då dyker det upp en knapp ”Lägg till i din händelse” under just det inlägget. Då kan du dela det så att det blir en länk tillbaka till originalet.

Hur kan man dela en story (händelse) utan tagg, som man alltså inte är taggad i?

Det korta svaret är: det kan du inte. Men det många brukar göra är att helt enkelt skärmdumpa och ladda upp bilden på sin egen story – men då tagga ursprunget i storyn så man kan se var den kom ifrån.

Men kom ihåg att detta inte alltid uppskattas av avsändaren. Särskilt inte om du kopierar en hel story med flera inlägg och lägger upp på din egen story (hur väl du än menar).

Alltid bäst att fråga först, samt kanske bara dela en story och skriva: ”Läs den här storyn hos @användarnamn”.

Hur lägger man till flera bilder på Instagram Stories / Händelser?

Det här är också en fråga som kan betyda lite olika saker beroende på vad man menar med den.

 1. Om du har lagt till en story genom att trycka på din egen profilring högst upp i Stories så kanske du funderar hur man lägger till nästa del? Jo! Gå till ditt Instagram-flöde och svep från vänster till höger. Eller tryck på ”Plus”-ikonen för nytt inlägg och välj/svep till ”Händelse”.
 2. Om du har flera bilder i din bildrulle som du vill lägga upp på Stories så kan du ladda upp alla dessa ”i ett svep” genom att trycka på galleri-symbolen och välja flera.
 3. Om du vill lägga flera bilder från bildrullen på samma story som ett collage så gör du detta genom att börja med en bild eller enfärgad bakgrund. Tryck sen på Stickers-knappen i övre menyraden och välj ”hämta från bildrullen”-stickern.

Hur redigerar man en Instagram Story?

Det går inte att redigera en redan publicerad Händelse. Du får antingen leva med stavfelet eller det som blev fel eller ta bort och ladda upp igen.

En metod som jag använder för att rätta saker ibland är att jag sparar ned storyn som blev fel (utan att radera), sen skapar jag ett nytt inlägg utifrån den bilden och lägger till rättelsen ”ovanpå”.

Hur byter man bakgrund på en Instagram Story?

 1. Om du vill ha en enfärgad bakgrund att lägga text på så kan du skapa detta genom att först fota (vad som helst som är framför dig, spelar ingen roll). Tryck sen på rita-knappen i övre menyraden > välj tuschpennan (första alternativet) > välj färg > håll ned med ett finger på skärmen i ungefär 2-3 sekunder för att fylla hela rutan med färg.
 2. När du delar ett vanligt Instagram-inlägg på din Story får den en automatiserad bakgrundsfärg baserad på färgerna i bilden. Om du vill ha en annan färg kan du använda samma hack som i punkt 1. Bild-länken från det delade inlägget lägger sig ”över” allting du ritar så det funkar fint!

Varför blir det dålig kvalité på min video på Instagram Stories?

 1. Instagram-appen kommer att komprimera video du vill publicera för att det ska gå snabbt att ladda upp och gå att visa även med sämre uppkoppling. Så en viss kvalité-försämring får man alltid vänta sig.
 2. För att förbättra möjligheterna till bra kvalité är det bra att:
  1. Se till att ha bästa möjliga uppkoppling när du laddar upp/skapar din story.
  2. Försök filma med mycket ljus, t.ex. utomhus eller med bra lampor. Sämre ljus skapar kornighet i filmen då appen försöker kompensera för att man ska kunna se så bra som möjligt.
  3. Om du laddar upp en redigerad video från ett videoredigeringsprogram se till att den är i rätt format: 9:16, 1080×1920 px (full HD).
 3. Om inget av detta hjälper prova Teknifiks magiska metod och testa att ladda upp igen.

Jag blir tillagd i en grupp på Instagram – hur slipper jag grupp-spam på Instagram DMs?

En form av spam som är otroligt vanlig (och otroligt störig) på Instagram är gruppmeddelanden på chatten. Även om du stänger av notiser för dessa så dyker de upp som ”meddelandeförfrågningar”.

Som tur är finns det en enkel inställning för att råda bot på detta. Gå till Inställningar > Sekretess > Meddelanden > ”Tillåt andra att lägga till dig i grupper” > Endast personer du följer.


Om du vill lära dig mer om sociala medier och bli ett riktigt Instagram-proffs glöm inte att följa Alexandra Bylund på Instagram. Och kolla gärna in Social Media Academy!

Har du fler frågor om Instagram som inte besvarades i detta inlägg – ställ dem i kommentarerna så får vi se vad vi kan göra!

260 reaktioner på ”Svar och lösningar på vanliga frågor och problem på Instagram och Stories”

 1. Emma Gilljam-Larsson

  Jag får notiser när jag har blivit taggad i flera inlägg, men sedan en månad tillbaka så lägger sig dessa inte längre sig på min sida. Jag har sett så personerna inte tagit bort inlägget, raderat appen, uppdaterat. kollat inställningar att jag inte måste godkänna manuellt etc.. vad kan vara felet? Tacksam för hjälp 🙂 VH Emma

   1. Jag har fått vita rutor som lagt sig bakom alla giffar i storys, så konstigt, har testat ladda ner appen igen, startat om men inget hjälper. Alla gifflar ser jättetrista ut med denna ruta bakom, går ej att använda. Vad har hänt tro?

     1. Hej
      Är inte det så när man titta på en annans Instagram story att den röda ringen som visa nyinlagt story försvinner?
      Inte för mig nå mera, titta om gammal stories fast har redan sett de.

    1. Hej! När du är inne på TikTok utan att skapa ett användarkonto lämnar du fortfarande ifrån dig en del uppgifter via din mobil, som TikTok kan se. Men ingen annan kan se det. Och om du skaffar ett användarkonto som heter något annat än du och inte delar dina kontakter borde ingen du känner veta att du är där.

    1. I Instagram-appen går du till Inställningar > Konto > Scrolla längst ned och väl ”Lägg till konto” för att logga in på ytterligare ett konto eller ”Logga ut” för att logga ut helt och logga in på ett annat.

  1. Jag har sedan imorse inte kunnat uppdatera flödet och/eller kolla på andras stories. Jag kan lägga upp bilder i både flödet och stories men så fort jag går in i appen kommer texten ”Försök igen senare. Vi begränsar hur ofta du kan göra vissa saker på Instagram för att skydda vår community. Berätta för oss om du tycker att vi har gjort ett misstag.”

   Jag har inte spammat, överkommenterat/gillat. Har inte gjort något mer än vanligt så jag förstår inte riktigt. Hoppas du kan svara på detta!

   1. Hej! Det verkar som att du blivit tillfälligt utelåst från Instagram. Det kan vara en hashtagg du använt, ett konto du interagerat med eller något annat som fått deras mekanismer att reagera. Antingen får du ”berätta för dom att duntäcket som gjort ett misstag”, som texten säger, eller avvakta lite så kommer du släppas in igen. Instagrams regler är ganska trubbiga och slår ofta fel tyvärr…

    1. Hej . Tack för en bra sida🤗ja försöker skapa olika mappar /höjdpunkter …förstått att ja först måste haft dom i min händelse sedan plocka upp dom därifrån …så matade ut 14 bilder igår fm för att idag kunna skapa dom som höjdpunkt …men inte en enda av dom 14 bilderna finns sparat i min händelse /arkiv nu😫finns de nåt annat sätt att skapa höjdpunkter ?
     Stort tack på.förhand 💗💗

     1. Men vad konstigt? Det låter jätteknäppt. Aldrig varit med om att en händelse inte sparats. Men du kan spara händelser direkt till höjdpunkter när du lägger upp dem, så kanske prova det? Finns en knapp på händelsen ”lägg till i höjdpunkt”.

    2. Hej jag kan inte skriva med mina vänner på Instagram, för min text blir svart ungefär som du drar en svart penna över texten. Har provat logga ut in, intstalera om appen, men vet inte vad jag ska göra?

    3. Hej jag har en fråga om instagram jag har fått problem då jag gillat för många inlägg på kort tid som gjort att insta tycker det är spam och begränsat mig lägga upp taggar kommentera följa nya konton och att gilla det står försök igen senare vi begränsat viss aktivitet för att skydda vår cominuty Och när jag googlar på det står de att du är tillbaka efter max 48 timmar men jag kan ännu inte göra dessa sker jag är mycket orolig för hur jag löser detta vad ska jag göra?

     1. Ja det har jag gjort och skrivit till dem händer inget Det måste väl gå att komma tillbaka till slut tänkte om du känner till liknade problem för andra som löst det

  2. Annelie Utbult

   Hej! När jag går in på instagram kommer inte mina vänner inlägg upp (bara om det är ett helt nytt inlägg verkar det som) utan massa andra inlägg som jag inte följer, vissa vanliga annonser, men massor med texten ovanför varje inlägg)
   ”because you watch reels from ..,”
   Hur kan jag få instagram ”. normal igen??

 2. Jag kan inte ”reagera” längre på vänners storys. Det kommer istället upp GIFs nör nör trycker på ”skicka meddelande”. Verkar vara nån bugg..? Jag testade göra ett nytt konto och så var det som vanligt.. (knepigt).
  Testat radera appen, logga in och ut och starta om luren, inget fungerar!😅
  Har du något tips eller ngn info kring strulet får du gärna svara!
  Allt gott.
  //AJ

  1. Om du gjort alla stegen i Teknifiks magiska metod och det fortfarande inte funkar är det nog tyvärr bara vänta som gäller! Kan vara ett test från Instagram som du är del i. De brukar vara över efter några dagar.

  2. Jag har också samma problem och har försökt med exakt samma knep som ovan! Så tråkigt att inte kunna ”reagera” på stories. Men då är det bara att vänta alltså?

    1. När jag ska göra inlägg är de flesta bilder grå när jag ska välja. Har kollat inställningar på Instagram, galleri, foton.

  3. Rose-marie Svensson

   Har bara en fråga ,,mitt insta krånglade härom dagen efter drt hade lagat nere ,,blev utloggad och kom inte in sen ,gjorde ett nytt konto och sen helt plötsligt kom jag in I mitt gamla igen , men nu till frågan det kommer upp 1-3 bilder från mina följare sen stpr att detalla är lästa att drt finns äldre inlägg och så kommer drt bara förslagskonton att följa ,vad är detta för konstigt ,drt visar inte så på drt nya men det gamla fungerar ju förutom att man inte ser så många konton från dom jag följer

    1. När jag lägger upp ett filmklipp i Instagram händelser, längre än 15 sek, blir den första delen bra, sen hamnar resterande delar på fel håll, alltså lodrät bild. Hittar inte hur jag ändrar detta!

 3. Hej Elin! Hoppas allt är fint med dig! Jag heter Andreas och tänkte fråga dig en sak som jag inte hittar något svar på NÅGONSTANS 😉 När någon taggar mitt konto (@:ar) så syns inte det under fliken som visar var man är taggad? Jag har kollat alla inställningar (tror Jag) men hittar inte att något är fel, privat eller annat. Vet du nått så skulle jag var dig evigt tacksam.

  1. Hej Andreas! Menar du att de taggar dig i bildtexten eller att de taggar dig i själva bilden (via den funktionen)?
   Taggningar i bildtexten dyker upp under dina vanliga notiser bara.
   Men om du råkat ställa in att du ska godkänna taggade bilder innan de syns på din profil gör du så här:
   1. Gå till ”taggade” fliken
   2. Tryck på en befintlig bild som finns där (förknippningsvis finns det någon)
   3. Tryck ”Redigera” uppe i högra hörnet
   4. Här kan du se toggel för att godkänna manuellt samt ”Väntande taggar”.
   Lite rörigt att hitta!

 4. Jättebra inlägg !👍 Vi är två personer som driver hemsidan thefineline.se och Instagram-kontot till den. Och vi har ju märkt att det kan vara lite frustrerande att faktiskt hantera Instagram-kontot från olika mobiler, just på grund av att vi har tillgång till olika funktioner.
  Min mobil är snart 6 år gammal (men ändå fullt fungerande, inte ens en spricka i skärmen! – bara lite seg), och det är stor skillnad i kvalité när jag lägger upp en Story och när den andra personen gör det. Men efter 6 år har väl mobilen gjort sitt 😁, så det är dags att skaffa en ny. Och då blir vi förhoppningsvis av med de största irritationsmomenten när det gäller Instagram.

  1. Tack! Ah jag fattar att det kan bli lite frustrerande. Vilken kamera man har på mobilens spelar såklart in en hel del gällande kvalitén på stories. Ja kanske dags för en ny? Eller varför inte en ny-gammal – finns ju många företag idag som säljer begagnade iPhones t.ex. med garanti och allt. Tips tips!

  2. Hej. Min instagram blev hackad den 31/8 och jag råkade i stundens panik skapa ett nytt konto, nu får jag bara återaktiverings länkar till det nya jag råkat skapa och koppla till email osv. Hade 10 års minnen på min sida och vill inte att nån ska ha tillgång till detta 😭 dessutom skickar personen som hackat massa på whats up och begär pengar för kontot. Vad kan jag göra?!

 5. Hej jag styr några olika företagskonton och det ena fungerar utan problem men i det andra så försvinner texten när jag ska lägga upp en bild, däremot så döljer texten med till facebook.

  1. Oj! Det låter märkligt och buggigt! Vet inte vad det kan bero på? Verkar ju vara problem med hur det visas om texten ändå kommer på fb. Testa Teknifiks magiska metod och se om det hjälper 🤷🏻‍♀️

   1. Har testat det oxå men fortfarande ingen skillnad. För ett halvår sen så försökte någon hacka just det kontot om det kan ha någon betydelse?

 6. Hej… Undrar hur det kan komma sig att foton från en avsändare som är tagna med IG kameran är borta i en tråd medan andra som är skickade från personens ”galleri” är kvar?
  Man kan se en sammanställning av skickade bilder i tråden men där finns bara det som är skickat från ”galleriet” för alla parter. De som är tagna med IG kameran syns inte där oavsett avsändare.
  Lagras bilder tagna med IG kameran i en Iphone tex så att man kan rensa i mobilens minne och samtidigt tömma tråden på just dessa bilder eftersom de andra är kvar? Eller måste man ta en bild åt gången i tråden och radera som man kan göra med kommentarer? Finns det nån massfunktion för borttagning av bilder i en tråd?

  1. Hej! När man tar en bild inuti en DM-tråd på IG så finns det en svep-meny där man kan välja om bilden ska försvinna efter den visats eller om den ska finnas kvar. Funktionen med försvinnande bilder är kopierad från Snapchat.
   Bilderna tagna med IG-kameran som försvinner lagras inte automatiskt i telefonens minne.
   Det finns inte vad jag vet någon funktion för att radera bilder från en tråd.
   Hoppas det reder ut en del av frågetecknen! 🙂

   1. Hej och tack för svar!
    Detta är bilder som är tagna så att de ska ligga kvar i tråden. Alltså inte de som försvinner genom den inställningen du nämner. Om de inte finns sparade på enheten i samma stund som de tas så känns som att man måste gå in och radera själv för att de ska försvinna från tråden helt. Finns inget spår av dem kvar nämligen.

    1. Hej! Jag har råkat trycka på någon knapp på instagram så att hela mitt riktiga namn syns, vilket inte var meningen. Nu står det att jag inte kan ändra det, att det ska vara samma som på min Facebook. Finns det verkligen inget jag kan göra? 🥺Jag vill bara att mitt förnamn ska stå på instagram.
     Tacksam för svar
     Inrevälbefinnande
     Izabell

     1. Prova detta: i Instagram-appen gå till Inställningar och scrolla ned till Meta-loggan och tryck på ”Kontocenter”. Kolla om du kan trycka på din Facebook-profil och toggla ur ”synka profilinformation”.

  2. Hej
   Jag kan inte längre tagga personer i mina bilder jag postar på Instagram, det har funkat tidigare men nu när jag trycker på ”Tagga personer” så händer det ingenting när jag trycker på bilden. Jag har två konton och det funkar inte på något av dom. Har testat att uppdatera appen, raderat och laddat hem appen igen osv. Har du några tips? 😃

 7. Hej.
  Jag har en fundering över blockerings alternativen som kommit.
  På mitt grundkonto kan jag bara välja blockera som på gammalt vis, men på ett annat konto så får jag två alternativ, blockera och blockera även personens kommande/kopplade konton.
  Varför får jag inte de valet på mitt grundkonto?

  1. Hej,
   Jag inte dela andras inlägg på mina händelser. När jag trycker på den ikonen så står det skapa grupp istället för dela på händelser. Vad kan jag göra föra att kunna dela andras inlägg igen?

  2. Hejsan . När vi annonserar ut på vår sida så har inte våra annonser någon effekt vi får ej fler följare eller likes på våra bilder. Annonserna har ingen effekt alls. Får absolut inget utav att annonsera där vi betalar för våra annonser . Undrar har det hänt nånting med Instagram som har ändrat inställningar när det gäller annonser. ???

   1. Hej Bella! Åh det är jättesvårt att svara på varför ni inte får ut det ni betalar för annonseringen. Du borde kontakta Facebooks Business-avdelning och ställa frågan till dem! Det är såklart viktigt att ni vet vad ni betalar för och vilka resultat ni kan förvänta er. Om ni märker en stor försämring bör ni höra av er till Facebook och se vad som kan vara fel. /Elin

 8. Hej, allting på min Instagram är vitt alltså jag kan inte se mina egna inlägg eller andras. Inga funktioner funkar och det står på de flesta ett fel har inträffat prova igen senare eller liknande. Har återställt mitt lösenord genom att läsa mig till det på Instagram support då det inte funkade genom att bara gå till inställningar i vanliga Instagram appen för den säger bara ett fel har inträffat.
  Mitt problem är alltså att ingenting funkar på någon av sidorna varken sök min profil mitt flöde osv utan allting är bara blankt.

 9. Hej!
  Gällande stories på IG så ser jag att jag själv har sett dem också (alltså min bild och namn dyker upp bland de som sett storyn) Jag har frågat runt bland mina vänner men ingen annan har det ”problemet. Vet du möjligen varför det är så?
  Med vänlig hälsning, Ulle

 10. Sara israelsson

  Hej. Jag skulle skicka ett direktmeddelande till en person som inte följer mig och inte jag henne. Vi har heller aldrig skrivit på direktmeddelanden. När jag väl klickade in på personen profil och sedan trycker på ’Skicka meddelande’ så kommer jag givetvis till vår gemensamma, men innan jag kan skriva eller skicka något får jag förfrågan om att ’acceptera meddelandeförfrågan från ’ personen jag vill meddela, med olika alternativ som man vanligtvis får när man får meddelande från personer som sorterats till mappen ”meddelande förfrågningar”. Skillnaden här är att detta är inget vanligt meddelandeförfrågan utan förfrågningen dök upp när jag klickar för att skicka ett meddelande till personen trots att personen aldrig skrivit till mig.
  Med vänlig hälsning,
  Sara

  1. Ok! Jag vet inte om detta var tänkt so. en fråga eller mer ”oj kolla vad som hände?”. Jag har inte stött på detta tidigare och kan tyvärr inte svara på varför det blev så? Om inte det andra kontot redan försökt kontakta dig?
   Om du fortfarande kan skriva till kontot så borde detta inte vara något problem. Eller? 😇
   /Elin

   1. Hahah det var bara en liten fundering då jag tyckte det var märkligt och tänkte om du kanske kunde reda ut min förvirring hehe :). Om personen försökt kontakta mig tidigare och sedan tagit bort meddelandet hen skrivit menar du?

 11. Sara Söderström

  Hej! Har du tips på åtgärd för att undvika att följares kommentarer på vårt Instagramkonto duplicerar sig på ett oönskat vis?

 12. Hej! Jag försöker dela andras bilder i stories. (Ett sådant inlägg som ska och kan delas då det är en tävling.) Jag har kollat med flera andra som precis som jag trycker på flygplansikonen och får då upp dela i händelse. Men när jag trycker på den så kommer inte det längre upp att jag kan dela i min händelse (har alltid funkat förut). Bara ”skapa grupp” eller att skicka DMs kommer upp där… Jag har testat att ta bort Instagram, startat om och uppdaterat. Du skriver i din guide ovan att det finns en inställning där man kan stänga av möjligheten att kunna dela andras inlägg som story. Vet du VAR man stänger av och på den för jag har letat som bara den och förstår inte vad jag har lyckats med?? Jag vet att jag kan stänga av möjligheten att andra kan dela mina inlägg som story men detta är ju tvärtom. Och andra kan dela men inte jag… Jag blir galen, det har varit såhär flera veckor så tror inte det är någon uppdatering heller. Tusen tack om du kan hjälpa mig!!! /Sara

  1. Hej Sara! Jag har fått precis samma problem från en annan användare också. Jag har försökt luska i vad det kan vara men inte hittat något. Det enda jag kan komma på är att du antagligen fastnat i ett A/B-test från Instagram där de provar en ny funktion för att se hur den används.
   Om du trycker på de tre prickarna på ett inlägg – får du upp något där om att dela i händelse? Om de provat att flytta funktionen tänker jag.
   Du skulle även kunna testa att byta kontoform till Företag, Kreatör eller privat och se vad som händer och sen byta tillbaka.
   Det finns ingen inställning gällande att dela andras inlägg i din story – endast för om andra får dela dina inlägg i sin story. Så det borde inte ha med just denna sak att göra. Så tillvida det inte är dina egna inlägg du försöker dela på din story. Den inställningen är under Händelser i inställningar.
   Önskar jag hade ett snabbt och enkelt svar på problemet men tyvärr har jag inte det ❤️❤️

   1. Hej! Har testat det du skrev, men ingenting fungerar tyvärr! Får hoppas att det är något test då. Tack snälla för att du försökte. Får du reda på någon lösning så får du hemskt gärna skriva:) Tusen tack!

 13. Äntligen funnit en tråd som beskriver mitt problem med att inte kunna dela andras inlägg i story! Så frustrerande!! Har provat din magiska metod och det hjälper inte… det är ngt som inte är likt i mitt IG om man jämför med andra. Hoppas att ngn där ute har en lösning!

 14. Hur kan jag se hur många som har delat min instagram bild? Här i Sverige går det ju inte längre att se. Finns det någon app för att se detta?

 15. Hej!
  Jag tar en chansning och skickar en fråga till dig. Jag är bara en vanlig instagramanvändare som valt att ha ett låst konto och bara släppa in vänner och bekanta. Instagram tänkte jag mig som en slags dagbok. Det blev sådär med det för jag har ingen aning om hur jag snabbt kan söka bland mina egna inlägg. Just nu försöker jag hitta ett inlägg (ser det framför mig) som jag skrev när vi var i Tyskland i september/oktober men minns inte år. Vet du hur det går att söka eller förflytta sig snabbt bland egna inlägg utan att behöva scrolla som tar 1000 år 🙂
  Hälsningar
  Yvonne

  1. Hej Yvonne! Det finns en arkiv-funktion i Menyn.
   Gå till din profil och tryck på de tre strecken högst upp till höger. Välj Arkiv och sen kan du välja kalenderfliken eller plats-fliken för att leta efter ditt inlägg. Lycka till! 😇

 16. Hej Elin! Jenny heter jag, hoppas allt är bra med dig! 🙂 Jag har på Instagram skickat ett meddelande till en person under ”Skicka meddelande” och några dagar senare även kommenterat samma persons bild som hen lade upp i ”My story ” och jag såg att både hens My story-bild och min tillhörande kommentar dök upp i meddelandeflödet under ”Skicka meddelande”. Nu en vecka senare när jag klickar på ”Skicka meddelande” igen så är hens My story-bilder borta men mina kommentarer ligger kvar. Beror det på att bilderna försvinner ifrån ”Skicka meddelande” efter ett tag eller att personen inte vill att jag ska se bilderna mer/har blockat mig från hens My story? Hen har inte blockat mig från sin sida för jag kan fortfarande se hens inlägg. Soliga sommarhälsningar från Jenny

  1. Hej!
   I instagrams dm gar det plötsligt blivit tjocka svarta rutor runt det jag o andra skriver. Hur får man bort? Har testat att ominstallera app, uppdatera, starta om telefon, logga ut o in.

   1. Hej Lena! Kollat runt och det verkar vara en bugg som dykt upp i Instagrams app och drabbat många. Fick en annan kommentar om samma sak precis nu. Och kollade Twitter och jättemånga skriver om det där också. Instagram kommer nog åtgärda snarast så sitt lugnt i båten så löser det sig nog inom kort!

 17. Hej,
  Igår kunde jag lägga ut bilder på mitt instagramkonto utan problem. Sen igår kväll så kunde jag bara lägga ut en bild men texten tar de bort varje gång. Jag har dubbelkollat och det är mindre än 30 # så det är inte det som är problemet. Jag har även provat att lägga ut inlägget nu på morgonen men samma sak uppstår. Förslag på hur man löser detta?

 18. Kan man dela om gamla stories? Tex från höjdpunkter. Det finns en ikon som heter ”dela med..” men inget händer när jag trycker på den :/ provat alla magiska steg 🙂
  Med vänlig hälsning, nathalie

  1. Hej! Jag kan dela inlägg från mitt arkiv iallafall. Om jag går in på min profil > menyn > arkiv. Klickar på Storyn jag vill dela och så trycker jag på ”Dela” – då dyker den upp som ett inklistrat inlägg i en ny story. Testade prick nu och det funkar för mig iallafall! Jag har kreatörskonto.

 19. Hej Elin! Hoppas allt är bra med dig! 😊 Det här kanske låter som en töntig fråga men jag följer en väldigt känd person på Instagram som har börjat bli personlig med mig och jag är så lycklig! 😊 Han publicerade ett videoklipp i Stories och när jag tittade på det så såg det ut som han valt att visa det för bara tre personer, kan det stämma att jag kan se hur många han valt att visa det för? Det var en symbolgubbe med en 3:a bredvid längst ner, men det kan vara jag som glädjetolkade det hela hahaha 😊

  1. Hej Jenny! Oj det låter spännande. Jag är lite osäker på den exakta situationen men kan det ha varit så att han skickade det som ett direktmeddelanden till er tre? Annars vet jag inte riktigt vad den där symbolen med siffran var faktiskt! Om det händer igen kan du ju ta en screenshot och visa mig på DM på Insta (finns på @teknifik) så kan jag försöka tolka! ☺️ //Elin

   1. Hej igen! Tack söta du för ditt svar 😊 Alla hans videor i hans Stories hamnar i hans direktmeddelanden. Det var jag som började skriva där till honom. Jag är så ny på Instagram så jag vet inte ens var jag ska gå in och kolla efter mina egna direktmeddelanden haha? 😊
    Yes, jag tog en screenshot som jag kan skicka över till dig som ett DM på din instagram 😊 /Jenny

 20. Camilla Andersson

  Hej! Jag har publicerat en instagram reel men jag råkade klicka så att den inte syns i profilen med de andra bilderna.
  Nu lyckas jag inte ändra tillbaka? Går det att få reels synliga i flödet med de andra bilderna efter att man har ”tagit bort” den därifrån?

 21. Hej och tack för en otroligt hjälpsam artikel!
  Jag har ett annat spännande problem som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Mitt konto är spärrat för marknadsföring (marknadsföringar har inaktiverats). Utan att jag ens försökt annonsera något. Jag har anmält det till ig för typ 6 månader sedan men de svarar inte. Har du några tips? Sån har sagt att det hör ihop med inställningar på mitt fb-konto men jag kan för mitt liv inte begripa vad som är fel.

  Tack på förhand!

  1. Åh det där är väldigt svårt för mig att hjälpa till med, tyvärr. Har du försökt kontakta FB genom business managern? De brukar vara mycket bättre på att ge feedback när man kontaktar dom som företag jämfört med som privatperson.

 22. Hej 😊

  Jag undrar hur jag får tillbaka funktionen ”struktur” när jag skall redigera en bild innan jag postar den? Alla andra fungerar som vanlig. Händer inget när jag drar upp till fullt. Så tråkigt att inte ha denna funktionen. Har laddat ned appen på nytt o startar om mobilen. Varit uran funktionen sedan i våras o har gjort felanmälan till Instagram men inget hjälper.

  Tacksam för hjälp! 😊

  1. Oj vad knäppt! Har du testat steget i min ”magiska metod” att logga in på någon annans mobil? Jag skulle tippa att det är ett lokalt problem på din mobil tyvärr, vilket innebär att du kan behöva uppdatera operativssystemet om du inte gjort det eller kanske till och med installera om mobilen (glöm inte säkerhetskopiera först!). Eftersom problemet hållit i så länge också låter det mer som ett problem med mobilen än med Instagram-appen men man vet förstås aldrig. 😅

 23. Hej! Jag är taggad i flera inlägg, men de bilderna syns inte i mitt galleri över taggade bilder. Kan du förklara varför, och hur ändrar jag det? Tack för hjälp!

  1. Yes, du kanske ha klickat i att du ska godkänna taggade inlägg innan de syns på din profil? Kolla Inställningar > Inlägg > Taggade inlägg > ”Godkänn taggar manuellt”. Om det är på så ser du ”väntande taggar” där. Tryck ”Redigera” och sen klicka i de du vill ska synas på din profil.

 24. När jag ska exempelvis tagga någon i en kommentar med ”@” och sen skriver tex min systers första bokstav, så kommer det upp en drös med de med S … samma oavsett vilken bokstav jag tar så kommer det upp flera förslag. Vilka är dessa? Det är samma om jag ska söka på något namn i förstoringsglaset så dyker det också upp flera användare.

  Jag taggar fel personer allt för många ggr, för just att folk bara dyker upp 😂

  1. För mig är det iallafall så att när jag skriver en första bokstav föreslår Instagram konton som jag följer eller har tittat på nyligen, så det verkar vara algoritmstyrt det där. Du får helt enkelt skriva lite mer på din systers användarnamn och vänta lite så det blir rätt 😅 Tålamod osv!

 25. Hej Elin! 😊 Kan man spela in ett röstmemo på Iphone och klistra in filen i ett direktmeddelande till någon på Instagram och personen hör meddelandet? Du är bäst! 😊 /Jenny

  1. Så vitt jag vet kan man inte klistra in eller dela filer utifrån på det sättet. Det du kan göra är att spela in ett nytt ljud direkt i meddelanden eller spela in en video och skicka. Du kan ju klippa ihop en video med ljudet i t ex iMovie och skicka ljudet som en video på det sättet.

   Och tack hörru! ❤️❤️❤️

   1. Tack för ditt svar gulliga du! 😊 Jag spelade in ett ljudmeddelande till honom direkt i DM på Instagram för ett tag sedan, men det verkar som han raderat det? I början kunde jag nämligen lyssna på mitt meddelande när jag klickade på play-knappen i hans DM, men nu när jag klickar på play-knappen så hörs inte mitt meddelande längre (ljudmeddelandet syns men det höts inte) – har han raderat det då eller försvinner det automatiskt efter ett tag? ❤️❤️❤️

 26. Hej Elin! Vi har en förening som finns på olika platser i Sverige. Varje plats har ett instagram konto och förvaltare av kontot. Hur gör man ifall jag lägger en film eller bild i ena konto och vill att den ska även visas på dom andras konton?

 27. Hej alla kloka, jag har en sida där man tidigare kunde ange plats, men nu funkar det inte längre. Det är en teater som har en specifik adress där många checkat in tidigare så det är kul om det funkar. eftersom många har checkat in där tidigare. Om jag försöker välja min teater, Teater Reflex som plats så finns den inte längre…nån som vet hur jag ska göra?

 28. Hej!

  Undrar om du vet hur man nollställer sina instagraminlägg? Har skrivit över 600 inlägg, vill ta bort dem alla.
  Tacksam för svar.

  1. Hej Bea! Jag vet inget annat sätt än att du helt enkelt går in och raderar varje för sig. Det kanske kommer ta ett tag men känner inte till något snabbare sätt. Eventuellt om det kanske finns någon tredjepartsapp eller tjänst på nätet för det? /Elin

 29. Jag ser bara lätt zoomade videos på instagram tex under reell, kan inte se hela texterna som är inlagda i dessa videos.
  Nån som vet varför det har blivit så?

 30. Cecilia Vestlind

  Hej!
  Tack för ett bra inlägg! Hittade dock inte svaret på mitt problem.. Har försökt allt jag kan komma på och även kontaktat instagram genom rapporteringsfunktionen i appen (utan svar).

  Jag ser inte kommentarer när jag tittar på live. Det kommer inte fram när jag trycker på skärmen (annars en mycket bra funktion, innan den försvann).
  Jag hittar ingen inställning eller funktion i liven som kan slå av och på kommentarerna. Jag kan inte heller skriva något eftersom kommentarsfältet inte syns.
  Mysko grej dock, om jag går in på ”ögat” där jag kan se alla som också tittar på liven så kan jag välja att nämna en person. Då kan jag med lite trix skriva något och skicka, men jag ser inte vad jag skriver. Så det blir att förlita sig på att fingrarna inte slinter eller att autocorrect inte gör lite väl ”intressanta” ord. 🙈 Känns tråkigt eftersom jag ofta är med på lives där vi pratar med varandra, och värden, i kommentarsfältet.

  Har du någon idé om vad det kan vara för fel? Har jag missat en ny inställning nånstans?
  Jag har provat allt på din magiska lista förutom att logga in på någon annans mobil, ingen annan i min närhet har Insta.. Men det är dagens uppdrag!

 31. Hej! Varför kan jag inte se när man vill följa mig på Instagram. Jag får bara fram vissa följare. Jag kan se på Notiscenter på min mobil att någon skickat och vill följa mig på Instagram , men när jag går in och vill se vem så hittar jag inte någon som vill följa mig. Det är inta alla som det blir så med.

 32. Hej,
  Jag har precis börjat arbeta på ett företag som dessvärre har många lokala konton med samma innehåll, typ. Vi vill nu bara ha ett centralt konto från företaget och ska alltså stänga ned de lokala kontona. Kan vi på något sätt föra över eller rädda alla följare på de lokala kontona och få över dem på vårt centrala konto? Supertacksam för svar!

  1. Hej Josefin! Jag tror inte det är möjligt att slå ihop konton på det sättet, tyvärr. Det enda ni kan göra är att lägga upp inlägg på alla konton och uppmana dem att börja följa det centrala kontot istället. Sorry! /Elin

 33. Hej! Jag ser inte längre se kommentarer från andra under inlägg som gjorts på konton jag följer. Vet att många av inläggen har flera kommentarer.

 34. Hej.
  När min man ska dela en sån här reel-video till mig så står det att meddelandet inte går att skickas. Han kan skriva dm till mig, och dela videos till andra. Vad är det för fel?
  Tack för hjälpen!

   1. Hej Elin!
    Jag får frågor från följare om att dela min mest gillade bild eller liknande. När jag ska dela den bild som är min mest gillade i storys så hittar jag inte den där ”dela vidare” eller ”din tur” stickersen. Vet du hur jag hittar den eller får fram den i mina storys??

 35. Hej,

  Jag behöver hjälp med en liten konstig sak. Det är så att jag kan se att jag har fått kommentarer eller gillningar på min instagram, för att det ”röda” notiserna kommer upp. MEN när jag sedan går in på aktivitet för att titta på dem så finns de inte. Jag har testat att skicka från ett annat konto och inte tagit bort kommentaren (ifall de som kommenterat tagit bort dem) men det är inte det. Har loggat ut och avinstallerat appen och loggat in på nytt, men det är samma sak ändå… HELP!

 36. Hej Elin,

  Har ett irriterande problem. Jag förstår verkligen inte hur jag ska klicka på Adlinks. När det var ”svajpa upp” så kunde jag alltid klicka mig vidare men det nya klistermärket förstår jag inte. Tänkte flera gånger att det måste vara något med min telefon och appversion men min syster och sambo förstår/kan inte heller.. Är det något speciellt klick man ska göra?

 37. Hej, hjälp. Jag får inga dm när någon taggat mig i en story. Det ska man väl få även fast man ändrat till företagsinsta? Jag vill ju dela vidare i min story för att visa uppskattning när mina följare är gulliga och delar något där jag är taggad. Jag följer inte alla tillbaka men man ska väl få notis ändå? Nu missat jag därför alla tagningar, ser inte ens att de existerat (förrän jag byter till mitt privata konto där jag följer många av dessa personer som delat mina inlägg i deras story)

  1. Kolla dina inställningar för direktmeddelanden under Inställningar > Sekretess, om omnämnanden, meddelanden osv. Kanske någon inställning där som begränsar vad du får se? Annars kanske det är så att meddelandena hamnar i ”Förfrågningar” i inkorgen, men gissar att du redan har koll på den grejen?

   1. Yep kollat alla inställningar & har koll på meddelandeförfrågningar🤔 tokigt, och väldigt frustrerande. Spelar det nån roll att jag inte följer tillbaka och denne har privat konto? Borde ju se den händelse jag är taggad i ändå?

 38. Hej. Tack för en bra info sida.
  Jag ska lägga upp en bild i min händelse på insta. Säg att jag ska ta bild på min frukost o lägga upp. Men det går inte att trycka på knappen som tar bilden.. de e som att den hakar upp sig. Ibland går det när jag tryckt ca 20 gånger. Har en Samsung s 21 ultra , 3 v gammal och fungerar perfekt för övrigt, så då tänker jag att det måste vara något i inställningar med instagram. ?! Jag har redan startat om allt, tagit bort insta o laddat ner igen. Osv. Men ändå strular det när jag ska ta en intsagram bild för att lägga direkt i händelse.
  Tack 😊

  1. Oj det låter ju supermärkligt! Det verkar som att något mellan din mobil och appen inte lirar som det ska. Det skulle kunna vara något tjall med att du inte gett Instagram-appen tillåtelse att använda kameran? Det kan du kolla i inställningarna på mobilen! Men då borde du inte kunna se något genom kameran heller så det verkar inte 100% stämma. Snarare låter det som att något buggar ur. Så jag kan inte rekommendera något annat än att du kör igenom alla steg i ”Teknifiks magiska metod” här i inlägget, och ser om något av det hjälper.

 39. Jag har två konton, det ena funkar som det ska men det andra saknar alternativet Reels, istället kan jag ladda upp IGTV… jag vill ju kunna göra Reels, inte bara händelser och inlägg, vad kan jag göra? Har testat radera, starta om, återinstallera, logga ut och in.

 40. Jag har problem med att godkänna meddelande förfrågningar på tre personer endast!

  Jag klickar på godkänn men sen kommer den liksom upp igen vilket leder till att jag inte kan skriva med dessa tre, frågan om jag vill godkänna kommer upp igen och lägger sig för rutan där man kan skriva!

  Vet du hur man kommer runt detta problem!?

 41. Hej! Jag delade precis ett inlägg på Stories där mitt företags konto hade blivit taggat. Det gick bra, men när man sedan tittar på den publicerade storien så kan man inte klicka sig vidare till själva inlägget som jag delat? Jag har även lagt till en ”rate”-sticker och den funkar inte heller, den är liksom ”död”går inte att använda. Kan personen vars inlägg jag delat ha satt begränsningar? Fast jag tycker att det ju inte borde gå att dela dennes inlägg öht då? Eller är det bara någon form av bugg?

 42. Hej
  Varför blir mina inlagda bilder på Instagram roterade? Det finns ingen ruta med ”räta upp” som det står på Google att det ska finnas. Hur gör jag?

 43. Hej! Hur ska jag göra om jag inte kommer ihåg mitt instagramlösenord, klickar jag på glömt lösen så får jag skriva in telefonnumret vilket ger en länk via sms appen, det konstiga är att länken är samma länk som sidan där jag skrev in telefonnumret. Bra att veta: Har Instagram appen med två konton på en android, och vill nu kunna komma in på instagram på iphonen istället. Har testat många knep och även sökt men inget verkar funka. Vågar ju heller inte logga ut från instagram appen på androiden eftersom att jag vet inte om inläggen försvinner då. Jättetacksam för svar då jag inte kunnat löst problemet än!!!

 44. Hej!
  Vilka bra frågor och svar! Tack för det!
  Jag har ett problem med instagram som jag undrar om ni känner till lösningen på.
  När jag har ett privat konto på instagram så kan inte mina vänner dela vidare mina storys som jag taggar dem i. För att de ska kunna göra det måste jag göra mitt konto publikt. Såhär är det inte för mina vänner, jag kan dela en väns story trots att den har privat konto. Jag har aldrig ställt in att andra inte ska kunna dela mina inlägg.
  Vet du vad detta kan bero på?

  Stort tack på förhand!
  Vänligen,
  Karin

  1. Hej Karin! Jaa det där är lite komplicerat, är inte helt 100 på exakt vad som spökar. Hur ser dina inställningar ut för händelser, meddelanden och så vidare? Har du provat att jämföra med en väns som också har privat konto för att se om någon inställning skiljer sig?

 45. Hej! Jag kan inte längre se hur många eller vilka som kollar på mina stories. Det ser ut som att ingen ser dem alls. I måndags lade jag upp ca 5 stories där jag på de 4 första kunde se hur många och vilka som sett dem, men på den 5e var statistiken liksom tom. Igår lade jag upp en ny story och även den har nollställd statistik. Har både testat att logga ut och ta bort appen utan att det hjälper..
  Vet du om det är en bugg eller om det är något annat fel?

 46. Efter bytet från swipe up till länk är det företag som vittnar om att trafiken från stories till deras hemsida minskat avsevärt.
  Finns det något man som företag kan göra? Flytta sin trafik?
  Vad säger andra om det?

  1. Ja jag kan tänka mig det, det krävs lite mer att gå från swipe till klick! Man kan nog inte göra mer än att som alltid försöka optimera, hitta snygga och bra sätt att länka på, jobba på relationen till målgruppen och utforska de andra konverteringsalternativen som Instagram erbjuder ❤️

 47. Hej!
  Kan man på Instagram ordna så direktmeddelanden från en viss person alltid hamnar överst i listan av inkommande DM’s? Eller på något annat sätt favoritisera någons inkommande meddelanden så man ser direkt när den personen har skrivit? /Jenny

 48. Hej! Jag har i 3 veckor inte kunnat använda mitt konto ingenting fungerar det står flödet kan inte laddas och ingenting syns som när man inte har internet, mitt andra konto fungerar helt normalt. Jag hittar inget sätt att kontakta support och har skickat flera felanmälningar men inget händer. Vet någon vad jag kan göra? Är så ledsen. Instagram verkar felaktigt ha tagit bort en kommentar ungefär det datumet kontot slutade fungera men det står att om Instagram inaktiverar ens konto så står detta när man loggar in vilket det inte gör för mig så vet inte vad det är, har panik 🙁

 49. Jag kan inte lägga upp video på händelse får svaret använd instatoppen
  Jag gör som vanliga inlägg men väljer händelserutan. Har laddat upp nu insta app men det hjälper inte. Bilden verkar läggas upp men sedan kommer detta meddelandet. Tack för denna fina sida som kommer att hjälpa mig med annat när jag kommit längre hälsningar Rag

 50. Jag använder appen Layout ganska ofta. Men plötsligt har jag inte tillgång till egna foton längre. Totalt stängt och appen visar endast ”första sidan” och inte kamerarullen. Var ligger felet?

 51. Hej, jag har en intressant bugg, som retar mig. När jag använder frågor i storyn dvs. deras fråga som följare svarar på. Det går att dela deras svar på frågan i storyn. Jag delar ofta svaret genom att lägga ett svar på en bild. När den publiceringen är klar fryser kontot.
  Detta gäller alla mina konton. Jag har tre olika konton. Alla företagskonton iofs.
  Jag kan inte göra nåt. Känns som jag har testat allt. Jag har installerat om appen, problemet följde med även när jag nu fick en ny Iphone. Har du några idéer?

 52. Jag kan inte TRYCKA på länkarna i folks olika storys. Hur jag än gör så går det inte !! Är det någon speciell inställning jag ska ändra eller nåt?

 53. Hej!
  Jag var nyligen startat igång en företagsinstagram (kan klicka mig emellan privat/företag). Skulle idag försök göra lite stories/reels men har inte tillgång till någon musikbank mer än ”basen”, dvs musik som är relativt okänd och inga hits. På min privata kan jag söka och få fram exempelvis Adele men så fort jag går över och gör samma på företagets finns bara den basic-utbudet.

  Har detta något med tillstånden kring vad ett företag får ha för utbud eller är det bara en bugg? Har loggat ut/startat om/tagit bort app osv, men utan lycka. Jag har en iPhone 11 PRO.

  Tacksam för svar!

  1. Det stämmer du har mycket mer begränsat utbud som företagskonto och det handlar om upphovsrätt och licenser. Instagram tänker sig att företag ska betala för musik de använder i sin marknadsföring. Vilket såklart är bra för musikerna! 🙂

 54. Erika Rewelj

  Hej! Jag har fått tillgång till ett lagkonto som en pappa i laget har startat. Jag kommer tyvärr inte åt Spotify då det verkar vara kopplat till hans konto. En lösning var då att spara ner musik. Detta funkade till en början men nu säger appen att det inte finns någon sparad musik. Vad kan jag göra för att för åtkomst till musiken.

 55. Hej,
  När jag gillar ett meddelande på Instagram så blir det en tunga istället för ett hjärta? Går inte på något sätt att ändra jag har försökt med allt. Vad händer? Försökt kontakta Instagram på de omöjliga och få sätt som finns utan resultat.

   1. Ja det blir det. Haft så under ett års tid. Så istället för ett ”❤️” när jag gillar så blir det ” 👅 ”. Jätte irriterande 🥲

    1. Det är typ det konstigaste jag hört 😅 På Messenger kan man ju byta ut gilla-tummen till andra emojis eller välja att reagera på enskilda meddelanden med valfri emoji. Men aldrig varit med om att någon kunnat hyra ut emojin i dm på Instagram. 😬 Det låter som en otroligt märklig bugg som drabbat ditt konto?

 56. Hej,

  Jag har en fråga.
  När man går in från instagram till (DM) meddelande och sedan trycker på funktionen sök. De personer som dyker upp i denna lista, är det alltid personer som man haft någon form av kontakt med genom att ha skrivit meddelande eller gillat en händelse. Eller kan det ibland vara så att en person dyker upp random på denna lista som man aldrig har pratat med och inte ens följer på instagram. (Personen i fråga följer mig).
  Tacksam för svar.

  1. Hej! Jag vet faktiskt inte men min upplevelse är att det är personer man haft någon form av kontakt med t ex som man taggat, skrivit med eller på annat sätt interagerat med. Det låter osannolikt att någon helt ranson skulle dyka upp där.

 57. Sofia Westerlund

  Hej!
  Tidigare har jag kunnat tagga mig själv i mina egna inlägg på Instagram. Nu går det inte längre, när jag försöker står det ”gör ditt konto offentligt för att tagga personer som inte följer dig”. Precis som det står så kan jag tagga alla som följer mig, som vanligt, men min egen profil är ”ljusgrå” i listan. Jag kan ju inte följa mig själv? Är det en bugg eller har de ändrat så att jag måste göra på annat sätt, isf hur? Jag har senaste uppdateringen av både appen och iOS på min iPhone. Tack på förhand!

   1. I kommentar/bildtext kan jag tagga mig själv, men inte ”på bilden” såsom det gått att göra tidigare. Så konstigt? Jag har kollat inställningarna och jag har ”tillåt alla taggningar”.

     1. Nej jag har ett privat konto. Men mig själv ska jag väl kunna tagga, som tidigare? Hm.

 58. Jag hann inte se alla bilderna som en vän lagt ut(7) o nu är allt borta!
  Hur gör jag för att kunna se dem igen?

  1. Hej! Om du menar att din vän la ut dem som en Instagram Story (Händelser) som nu försvunnit, eftersom de bara ligger kvar 24 h, så går det bara att se dem igen om din vän lägger ut dem igen.

   1. Du kan fråga om din vän kan publicera bilderna i ett galleri-inlägg i vanliga flödet (som inte försvinner efter 24 h).

   2. Du kan uppmana din vän att skapa en höjdpunkt av Händelsen. Det är de små runda bubblorna som dyker upp under beskrivningen i en persons profil. När din vän skapar en ny höjdpunkt kan hen hämta in de arkiverade bilderna från Händelsen och lägga upp dem där. Då kan man se dem hur länge man vill (tills din vän aktivt väljer att plocka bort höjdpunkten).

   Så, du får prata med din vän. Eller be hen skicka bilderna direkt till dig annars. ☺️

 59. Hej! Bytte till ny telefon igår men Instagram följde inte med i överföringen av appar som butiken gjorde, så jag laddade ner Insta själv från Google Play. På insta har jag två konton, mitt huvudkonto som är privat och ett nytt som är öppet. På den gamla telefonen kan jag växla mellan dessa båda via min profilbild, men på min nya finns inte det nya kontot med. Det finns kvar, men verkar inte längre ”tillhöra” mig, jag kan inte administrera det. Har prövat med av- och ominstallation, loggat in och ut, vad gör jag???

  1. Hej Tina!
   När du är inloggat på sitt ena konto, gå till din profil > Menyn > Inställningar > Konto – scrolla längst ned och tryck på ”Lägg till konto” och logga in på ditt andra konto. Då kommer du kunna byta mellan båda igen!

 60. När jag gör det och trycker på ”lägg till konto” får jag bara upp alternativet ”logga in på befintligt konto” som är blåmarkerat. Ovanför finns ”lägg till konto” men det går inte att klicka på. Sedan finns också ”skapa nytt konto” men det är ju inte det jag vill. Klickar jag på logga in på befintligt så finns möjligheten i en ruta Växla konto. När jag klickar där blir jag ombedd att logga in. När jag gjort det kommer jag tillbaka till mitt privata och det är det enda som finns. Och så är cirkeln sluten.

 61. Har nu försökt med magiska metoden, utan framgång. På den gamla mobilen finns båda kontona kvar, och där har jag fortfarande Insta igång. Vågar inte stänga av den av rädsla att förlora tillgång till mitt extrakonto. Inte kan det vara det som spökar? Avvaktar över helgen och håller tummarna….

  1. Ditt konto finns kvar i Instagrams databaser oavsett om du är inloggad eller inte. Men det som verkar krångla är ju själva inloggningen på den nya mobilen. Det är lite svårt för mig att avgöra på distans men det låter ju som att du hamnar i en loop vid inloggningen som låter som en bugg i appen snarare än ett problem med kontot. Men ja, avvakta över helgen och prova igen!

 62. Loggade in från en annan mobil också under den magiska metoden, men extrakontot fanns inte från den heller….

   1. Jag kan bara logga in på mitt privata konto, det andra kommer inte upp som ett alternativ. Dessutom har jag aldrig loggat in på det, det har alltid (på min gamla mobil) legat som ett alternativ att växlatill, dvs utan inloggning. Det skapades under min profil och ”nytt konto”. Men återigen, så finns det fortfarande inte som ett alternativ för mig på den nya mobben….

    1. Ah jag är ledsen jag vet inte riktigt vad det är som blir fel. Så här står det på Instagrams hjälp-sida om att ha flera konton på ett inloggningskonto https://help.instagram.com/374546259294234/

     Om du inte redan provat det kan du testa att logga in med det andra kontot (användarnamn) och samma lösenord som det andra? Eller testa att skriva in det användarnamnet i inloggningsrutan och välj ”glömt lösenord” och se om du kan välja ett nytt lösenord till det andra kontot och sen logga in på det så som jag beskrev.

 63. Hej Elin! Superbra artikel 🙂 Jag har en fråga. Jag har sett andra kreatörer som när de delar en reels i deras story, att de har en bakgrundsbild bakom reel:en. Hur lägger jag till en bil bakom reel:en? För det enda jag kan göra just nu är att ändra bakgrundsfärg..

  Ha en fin dag 🙂

  1. Hej! Förut fanns det ett ”två-fingers-trick” man kunde göra men det funkar inte längre, så jag har klurat lite hur de kan tänkas gå tillväga. Jag hittade det här tricket som jag får att funka, med rätt typ av bakgrundsbild kan det gå. Det svåra är ju om man vill att bakgrundsbilden ska gå hela vägen ut kant-i-kant, då går det inte riktigt (så vitt jag kan klura ut med de funktioner jag har iallafall). Kolla här https://youtu.be/b_oQgtiRuks

 64. Hej,

  Mina bilder syns inte längre på min instagram. Det står bara ”Det gick inte att läsa in inlägg” i appen, dock kan jag se bilderna om jag loggar in via dator men appen som jag använder varje dag där syns dem inte längre. Har ominstallerat, loggat in och loggat ut osv, vet du vad det kan vara? Mvh Louise

  1. Hej Louise! Hmm… det låter som att din app buggar på något sätt. Tyvärr kan jag inte ge dig fler råd än att testa fler steg i Magiska metoden. Något med din telefon och appen verkar ha blivit knas. Hur är det om du loggar in på någon annans telefon, har du provat det?

 65. Ulrika Karlsson-Arne

  Hej, om jag publicerat en video på Insta och ”flyttat” den från rutmönstret (översiktsbilderna) till videofliken ett steg till höger. Hur kan jag flytta tillbaka videon till mitt flöde/rutmönster?
  Vänligen @swedishvenatrix

 66. Texten i mina dm på insta har plötsligt blivit helsvart eller fått en svart ram runt sig som gör att jag inte kan läsa meddelandena. Hur kan jag åtgärda?

  1. Hej Madde! Fick en kommentar om samma sak innan här precis också. Har kollat på Twitter och många skriver om samma sak där. Så verkar vara en bugg som dykt upp i appen och drabbat många. Instagram lär försöka åtgärda snarast, så sitt lugnt i båten så är det nog löst strax ❤️

   1. Tack för den magiska omstarten! Min Instagram hade också svarta rutor och minimal text på DM. Raderade appen, startade om telefonen, laddade ner appen igen och Simsalabim!

 67. Jag blir utloggad från Instagramappen så fort jag försöker logga in. Så jag kommer aldrig in på kontot. När jag går in från webben kommer jag in. Har provat att byta mailadress men när den ska verifieras blir jag skickad till appen som jag ju då inte kan logga in på!!!! Jag blir galen!!!!!

 68. Hej
  Jag har tre konton. Förut kunde jag lägga upp en bild i alla tre eller två av dem samtidigt, genom att ”bocka i ” 1 , 2 eller alla tre av dem
  Jag kunde också ha ett utkast i ett av det, men sen välja att publicera det fotot i ett av de andra, genom att byta kontot som var ” ”ibockat ( förvalt)
  Det går plötsligt inte längre.
  Vad har jag missat..?!

 69. Rose-marie Svensson

  Varför står drt like your Photos istället för gillar ditt foto allt annat står på svenska

 70. Hej! Vill så gärna lägga till en bild I efterhand på ett redan publicerat inlägg men hittar inte. Tänker att det borde gå att lösa. Tack p förhand.

 71. Susanne Kappers

  Hur ändrar jag följden på händelser? Just nu kommer de nya och lägger sig sist . Det är stor risk att missa saker om en person varit flitig och lagt upp mycket på story.

  1. Hej Susanne! Jag blev lite osäker nu om du menade ordningen på Händelser från personer du följer, alltså hur bubblorna dyker upp överst, eller ordningen på dina egna händelser när du publicerar dem?

   Om din fråga gällde det första, vilket jag tror, så är det algoritmen som styr vilken ordning bubblorna kommer i, så det är inget man direkt kan ändra själv. Du kan försöka påverka algoritmen genom att gå in på de konton vara stories du vill se och markera dem som favoriter, kolla igenom deras stories ofta osv. Då signalerar du till algoritmen att du vill se deras innehåll och de flyttar förhoppningsvis upp i kön. Du kan även dölja händelser för personer vars händelser du inte vill ska komma upp alls (gå till kontot, tryck på ”Följer” > Inaktivera > klicka för ”Händelse”.

   Om det gäller det andra, dina egna händelser, så publiceras de alltid i kronologisk ordning och går inte att ändra i efterhand.

 72. Hej varför ligger alla gamla händelser kvar hela tiden. För så fort någon lägger ut något nytt så behöver jag kolla igenom allt gammalt personen lagt ut innan jag kan se de nya dem lagt ut, vilket är väldigt irriterande. Jag har testat att starta om mobilen, loggat ut från appen och tagit bort appen osv. Men inget funkar. Vad kan jag göra för att få bort de? Har även kontakt på instragrams (report a problem) men jag vet inte när jag får svar där.

    1. Nej tyvärr är Instagram notoriskt omöjliga att få tag på, ens med stora problem. Vet personer med tusentals följare vars konton tagits bort av misstag och det tagit månader innan de fått tillbaka dem, och de har försökt på alla sätt att få kontakt med Instagram men inte lyckats. Så, tyvärr.

 73. Hej!

  Jag och min sambo kan inte följa varandra på Instagram sedan 6mån tillbaka, jag eller hon trycker på följa knappen, det blir blått och står följer men så fort den andra personen går in i appen så försvinner vi från varandra. Några tankar på vad man kan göra?

 74. Sofia Hansson

  Hej!
  Symbolen för att kolla på reels som sett längst ner i mitten har försvunnit i mitt konto. Jag hittar bara ett + där som gör att jag kan göra egna reels. Hur gör jag för att få tillbaka möjligheten att titta på alla härliga reels?

  1. Oj jag vet inte riktigt! Nu visas ju mycket Reels i vanliga flödet så om du klickar på någon av dem så kommer du hamna i Reels-flödet. Men knasigt att knappen försvunnit. Är säkert något nytt test från IG 😑

 75. Hej det har nu gått 4 veckor sedan min insta blev begränsad och jag Har inte längre vågat kolla om det funkar nu men har bytt lösenord från en annan persons dator och idag fick jag medelade från insta att mitt konto har utsatts för intrång och dem säger att jag delat mitt lösen ord för att få fler följare vilket bryter mot reglerna sen ståR det Ändra ditt lösen för att fortsätta använda insta om du delar ditt nya lösen kan du bli blockad från att skriva gilla kommentera vet inte vad jag ska göra då jag inte vill råka dela lösen igen vilket jag inte gjort sen var det en annan sak det gick att avfölja en sida så då antog jag min insta funka men sen eftee några timmar så var den sidan tillbaka på min följarlista

 76. Har glömt mitt lösenord till instagram.
  Jag vill byta till ett nytt.
  Då måste jag skriva in det gamla som jag inte kommer ihåg.
  Har försökt att följa anvisningar vid byte av nytt lösenord men hela tiden
  när jag skall skriva in nytt måste jag skriva in det gamla.
  Hur gör jag?

 77. Marina Nilsson

  Hej. På ett av mina inlägg så kommer inte min/mina bild/bilder upp på de konton jag hashtaggat till. Det har aldrig hänt tidigare. Det går att klicka på länken och du kommer till den sidan men min bild syns inte på oavsett #…

  1. Det är svårt att svara exakt på vad det beror på i ditt fall, men ibland begränsar Instagram innehåll på vissa hashtags för att undvika spam eller oönskat material. Det kan även bero på något tillfälligt fel hos Instagram. Avvakta några dagar och se vad som händer. /Elin

   1. Marina Nilsson

    Tack för svar. Det här handlar om fransk keramik så jag tvivlar på spam eller oönskat material. 🙂 men jag avvaktar ytterligare några dagar. Det jag lagt ut efter det här inlägget fungerar som vanligt. Passar på att önska Glad Midsommar 🌸

 78. Jag har döljt mina händelser för nästan alla mina följare (6000) följare. Men nu för 2 dagars sen så kan jag inte ändra nått!! Kan inte se dom överhuvudtaget. Innan så kunde jag vänta lite så kom dom upp men nu så går det inte! Har provat allt möjligt! Vad kan det bero på?

 79. Hej
  Jag inaktiverade mitt konto i fredags. Sen ville jag logga in igen, det går absolut inte. Får bara upp felmeddelande hela tiden. Är det en bigg som ligger på mig? Läst samma om andra som inte kommit in på 2 v.

 80. Hej, tack för bra artikel.
  Jag får regelbundet (utav 10 st inlägg händer det på 2-3st) ett felmeddelande när jag ska göra ett inlägg. Det står Det gick inte att dela inlägget. Ditt inlägg kunde inte delas, försök igen senare.
  Detta händer endast när jag lägger upp inlägg via datorn, vad kan det beror på?

 81. Hej
  Jag kan inte lägga till musik i min Instagram story sen ett tag senare kom det upp nu att jag inte kan lägga upp en story det kommer bara fram mina bilder jag har i mobilen inte nån ny story som det va innan hur löser jag det problemet jätte tacksam för hjälp MVH Gustaf

 82. Mitt instagram har fått svart bakgrund fast jag har ljust läge på i telefonen. Det är endast svart på första sidan dvs i själva flödet. Hur ändrar jag tillbaka till vit bakgrund? Plus att den har fått ett helt nytt utseende som jag inte gillar. Är det nån uppdatering som gjort detta?

 83. Hej 🤗
  Helt plötsligt kan jag inte filma i Instastory? Den svarta rutan högst upp till vä (när jag tryckt på +:et ) är borta och det syns bara bilderna från kamerarullen jag kan lägga ut? Hittar inte var jag ändrar det?

 84. Jag undrar hur jag delar/repostar någons inlägg till ett inlägg på min instagram (alltså inte till min story/händelse), går det? Hur gör jag?

 85. När min dotter har raderat bilder och videor från enheten på hennes mobil (android, Motorola, moto G 30) för att frigöra utrymme, efter att hon har säkerhetskopierat dem till googlefotomolnet, då har hon inte längre tillgång till de säkerhetskopierade fotona och videorna när hon använder apparna Instagram (samma gäller Tiktok) Hur kan vi lösa problemet? Måste vi ge tillåtelse i min dotters googlekonto att dessa appar får ha tillgång till hennes bilder i Google foto? Hur gör jag det? Eller är det någon annan inställning vi missat?

 86. Hej, jag skulle behöva hjälp! Någon har bytt e-post på Instagram konto & lösenord så jag kan inte logga in.

 87. Hej!
  Jag undrar om jag taggar ngn på mitt flöde ej på händelser på insta jag har privat den andra personen har en öppen sida. Kan den andres följare se det fotot jag taggade?

 88. Hej min instagram är svart även fast mina inställningar i min iphone är på ljust, har provat allt. Har du nån idé vad det kan vara?

 89. Hej!!
  Jag har nu en andra gång ett stort konto som gillar alla mina instagramstorys. Kan det vara något fejk att ett stort konto gillar ens storys, eller är det på riktigt?

  Finns det någon annan väg för att de ska hitta till ens storys eller är det genom att de först varit inne på min profil!

  Tusen tack för service!

  Erika

  1. Om du klickar på kontot som gillat och kommer till det stora kontot är det iallafall därifrån likesen kommer. Men stora konton kan råka ut för fejk-konton med liknande namn så viktigt att klicka in och dubbelkolla.

   Sen kan ju stora konton bli hackade men då brukar de mer skicka länkar på dm och mer skumma grejer.

   Eller om de är lite oseriösa kan de använda verktyg och tjänster för ökat engagemang som går ut på att ”spamma” instagram med likes och kommentarer. Men det är ganska ovanligt skulle jag säga.

   Men om du klickar och det är ”rätt” konto och aktiviteten i övrigt inte verkar märklig är det troligen helt i sin ordning.

   1. Tusen tack för båda dina svar!
    Japp! Fejkkonton och dm trillar in – så då var det som jag trodde och får vara glad att de varit inne på min profil 😄

 90. Hej! Min vänner som jag har taggat i mina stories på instagram kan inte dela vidare till sin egen sida. Jag kan dela deras stories till min när de taggar mig. Var kan jag gå in och ändra detta så att de också kan dela mina stories undrar jag?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering