Tips: Social media academy – webbutbildning i praktiskt arbete med sociala medier

När jag pluggade på medie- och kommunikationsprogrammet här i Örebro så lärde vi oss i princip ingenting om praktiskt arbete i sociala medier. Vi lärde oss mycket bra om grunder i kommunikation, målgruppsanalys och att forma budskap. Sen hur allt detta skulle kunna användas på sociala medier var något jag fick lära mig själv genom att testa mig fram och läsa massor på nätet. Vilket tog lång tid och mycket energi!

Så även om man har en fin utbildning i kommunikation innebär det inte att man är redo att ta över sociala medier-arbetet för ett företag eller organisation. Mycket tid går åt till att försöka få koll på innehållsproduktion, publiceringsplan och hur tusan man annonserar på bästa sätt.

Utbildning som tar dig från teori till praktik med sociala medier

Alexandra Bylund är en av mina förebilder och driver byrån Mama Said Media i Malmö. Hon gör även podden ”Vad fan håller jag på med?” tillsammans med min andra förebild Linda Hörndfeldt. Den podden har gett mig mycket stöd och pepp i min företagsresa.

När Alexandra tar in nya medarbetare på sitt företag har hon märkt att även fast de har en bra utbildning så tar det lång tid innan de är redo för att helt gå in i en roll som social media manager. Så hon funderade på hur man kunde lösa det problemet på ett enkelt och digitalt sätt?

Tada! ? Social media academy – en webbutbildning som lär dig allt du behöver kunna för att snabbt kunna ta över och jobba med sociala medier i praktiken. Från teori till hur det ser ut på en vanlig dag för en social media manager.

Så bra idé, tycker jag!

Utbildningen passar för dig som:

  • vill bli Social media manager
  • vill arbeta med ansvar för sociala medier på ett företag eller en byrå
  • driver ett eget företag och som vill jobba med dina/ era sociala medier
  • är beställare av content och sociala medier på ett företag 

Alltså perfekt för dig som pluggar kommunikation och vill få relevanta kunskaper så du känner sig redo när det är dags för jobbsök. Eller för dig som vill bli mer konkurrenskraftiga, ta dig an en ny roll eller utveckla ditt eget företag.

Anmäl dig till ett gratis webinar

Om du känner dig nyfiken på att höra mer om utbildningen, få ett grymt erbjudande eller bara inspireras i din nuvarande eller framtida roll anmäl dig till ett av Alexandras gratis webinar:

10 saker du behöver ha koll på som Social Media Manager!

Det är alltså en föreläsning online där du kommer få med dig inspiration och lärdomar. Dessutom får du höra mer om utbildningen och vad den kommer innehålla.

Det finns tre tider:

  • 3 april, 19:00 (onsdag)
  • 7 april, 19:00 (söndag)
  • 11 april, 19:00 (torsdag)

Oavsett om du väljer att hoppa på utbildningen eller inte så är Alexandra grymt kunnig och inspirerande – så värt att ta chansen och hänga med henne en stund oavsett. ?

?Gå in på socialmediaacademy.se och anmäl dig till ett gratis webinar!

3 reaktioner på ”Tips: Social media academy – webbutbildning i praktiskt arbete med sociala medier”

  1. Pingback: Svar och lösningar på vanliga frågor och problem på Instagram och Stories - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering