Listan om 2019

Fotad med iPhone 11

Hej från kontoret! Har börjat smyga igång jobbåret 2020, men tar det lite försiktigt. Så här efter cirkus tre veckors jullov är det inte läge att kasta sig in i saker och ting.

Innan jag kan helt och hållet börja titta framåt är det skönt att se tillbaka lite tycker jag. Jag inspirerades av Sandra Beijer och kör en 2019-lista. Jag har tagit bort några frågor och lagt till några egna.

Nu kör vi:

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Jag skrev och gav ut en bok! Det var ett bucketlist moment såklart. Jag modererade även en panel och ett runda-bordet-samtal i Almedalen vilket var stort. Och jag åkte nattåg för första gången!

Vad var din största framgång 2019?

Ja det var väl boken såklart. Samt att jag anställde Lo som assistent på fyra timmar i veckan. Att jag gjorde en säsong 2 av podden. Och även att jag gjorde mitt första bokslut i aktiebolaget och gjorde en fin vinst.

Och på ett personligt plan?

Jag har varit bra på att ta ledigt och koppla av. Jag har planerat och gjort roliga saker med familjen och vänner (något som jag hade som mål för året). Allt här i livet är ju faktiskt inte jobb.

Vilka platser besökte du?

London, Paris, Marseille, Oslo, massa ställen i Norge (Geiranger, Flåm etc), Danmark.

Bästa köpet?

Min nya laptop tror jag bestämt!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Alla fina kommentarer och heja-rop från er som läser bloggen och följer mig på sociala medier. Ni är så peppande, kloka och fina. Och tar er verkligen tiden att skriva fina och uppskattande meddelanden, kommentarer och mail. Det betyder så mycket!!!

Jag blev även väldigt glad av alla äventyr jag gjorde med Max, min bästis Linda, min familj. Samt att jag har så himla fina och grymma vänner här på hemmaplan.

Och ledsen?

Ja, men det håller jag för mig själv.

Något oväntat som hände?

Det var kanske häromdagen när Alexander Pärleros plötsligt gillade och kommenterade bilder på min Instagram! Himla oväntat ?

Årets favoritprylar?

Jag har verkligen uppskattat nya iPhone 11 och Apple watch. Det gör mitt liv enklare och roligare på daglig basis. Även noise cancelling-hörlurarna Jabra Elite 85h, så bra funktionalitet, ljudkvalité, brusreducering och passform.

OCH min Storytel Reader!! Trodde inte jag skulle bli e-boksläsare 2019 (kanske borde skrivit detta på oväntade händelser ovan). Att kunna ladda ned och läsa vilka böcker jag vill, när jag vill, och kunna ha med ett helt bibliotek när man reser osv. Åh det är en sådan frihetskänsla och väcker så mycket läslust. Att läsa på e-boksläsare jämfört med mobil eller iPad gör verkligen hela skillnaden. Otroligt nöjd med det köpet!

Favoritserie?

Var besviken på sista säsongen av Game of Thrones, men nöjd att det äntligen tog slut. Men det var inte riktigt någon favorit kan jag inte påstå. Jag gillar sci-fi-serien ”The Expanse” på Amazon Prime, så den kanske får vara på favorit. Se fler favoriter i detta inlägg.

Bästa filmen?

Kommer inte riktigt ihåg vad jag sett för filmer 2019? Downton Abbey-filmen var ju en höjdpunkt. Gick på den ensam och satt och snyftade och skrattade tillsammans med alla pensionärer.

Sista Star Wars-filmen i orginalsagan som vi såg här i jul var ju såklart en speciell upplevelse.

Bästa boken du läste i år?

Gift av Tove Ditlevsen, Arv och miljö av Vigdis Hjorth och Maken och Skriv-liv av Gun-Britt Sundström.

Bästa spelet?

Horizon Zero Dawn och Untitled Goose Game. Och Mariokart 8 som jag fick i julklapp av Max ?

Vad gjorde du på din födelsedag?

Hade en mysig hemmadag med Max och mina föräldrar som kom och fixade hemma hos oss (typ sätta upp gardinstång, spackla och måla, fixa fint på balkongen för vintern). Det var underbart. Jag fick också vara med i Nordegren och Epstein i P1, vilket var första gången, så det var ju lite kul.

Nyårslöfte?

Nä, ingenting faktiskt. Är inte så mycket för nyårslöften faktiskt. Inte börja röka kanske?

Högsta önskan just nu?

En en sak som jag ska göra om två veckor går bra (håll tummarna!), att det inte blir krig mellan Iran och USA, att Australien slutar brinna, att politikerna tar tag i klimatkrisen på allvar.

2 reaktioner på ”Listan om 2019”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering