Recension: OnePlus 7 pro – fyra månader senare

I våras så släpptes ju två spännande mobiler, Samsung Galaxy S10 och nya OnePlus 7 pro. Jag recenserade 7 pro ganska snart efter lanseringen i Aftonbladet TV. Men det blev aldrig någon recension här på bloggen.

Men ibland kan det ju vara värt att vänta ett tag också och verkligen hinna landa lite innan man skriver ned alla tankar.

OnePlus 7 pro är inte så lik OnePlus 7 som man skulle kunna tro utifrån namnet (modellerna släpptes samtidigt). Den har nämligen en riktigt spännande design med skärm över hela framsidan och en popup-selfiekamera.

Det här är OnePlus första riktiga flaggskepsmobil som är lite dyrare än vad deras modeller vanligtvis är med ett pris från cirka 7 900 kr och uppåt beroende på konfiguration.

Den lite billigare modellen OnePlus 7 liknar föregångaren 6T men med en del uppgraderingar.

Mitt första intryck av OnePlus 7 pro var att den vägde betydligt mer än många andra mobiler med samma skärmstorlek. I mina händer kändes den verkligen tung. Vilket å ena sidan ger en känsla av att den är robust och verkligen ”pro”. Å andra sidan kunde jag typ bli trött i handen av att hålla i den under längre stunder.

Nästa sak jag la märke till var hur OTROLIGT snappy och nice denna mobil blir tack vare en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket handlar om hur ofta skärmen laddar om innehållet och bidrar till hur smooth mobilen känns att använda. 90 Hz är mycket snabbare än vad i princip alla andra mobiler har som inte är specialdesignade för gaming. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle påverka eller märkas så mycket men det gör det verkligen.

Redan OnePlus 6T hade ju en fingeravtrycksläsare under skärmen men på OnePlus 7 pro (och även vanliga 7:an) har hastigheten verkligen förbättrats vilket gör stor skillnad.

Innan kändes fingeravtrycksläsaren i skärmen som ett riktigt nedköp eftersom den vanliga fingeravtrycksläsaren på 6:an var så otroligt snabb – men nu känns funktionen betydligt mer logisk för att få den där fantastiska helskärmsupplösningen som ingen annan flaggskeppsmodell jag provat har kunnat erbjuda.

För som ni vet så har ju t.ex. nya Samsung Galaxy S10 ett hål utskuret i skärmen för att få plats med selfiekameran. Med OnePlus har valt att lösa det med en popup-kamera som med ett mekaniskt litet surr dyker upp varje gång du behöver den.

Generellt måste jag säga att det funkar bra. Den kommer upp rätt snabbt utan att man tänker på det mer än med ljudet. Den har också en bra funktion som gör att om du skulle tappa mobilen medan den är utfälld så åker den in automatiskt (så den inte ska kunna gå sönder så lätt).

Max har använt den här mobilen ett tag nu och hittills har selfiekameran inte krånglat eller pajat t.ex. på grund av damm eller något. Det var annars en av mina funderingar för denna design om det lätt skulle komma in små sandkorn eller nåt som fuckar upp funktionen. Men fyra månader in är den fortfarande bra!

Kamerakvalitén på OnePlus blir bara bättre och bättre men de är fortfarande inte i närheten av iPhone eller Samsung. Men de är verkligen inte dåliga för det! För de allra flesta användare och situationer fungerar de riktigt, riktigt bra. OnePlus jobbar dessutom hela tiden på att uppdatera och utveckla som kameramjukvara för att göra den bättre.

En liten sak som störde mig med den utfällbara kameran var de gånger man inte tänkte använda den, typ när man bara skulle öppna Snapchat eller nåt, men den fälldes ut ändå för att apparna är inställda så. Ibland åkte den upp och ned flera gånger medan jag navigerade mellan olika appar eller så. Men det var nog ända gången jag störde mig på den.

Sen tror jag att den här mobilen funkar bäst för den som kanske inte använder selfiekameran supermycket (som jag gör hehe).

Summa summarum är att OnePlus Pro är ett grymt alternativ för den som vill ha en OnePlus men ändå inte vill tumma på prestanda. Det är en premium-mobil med stor, snygg och snappy skärm och riktigt gedigen design.

Personligen har jag alltid gillat OnePlus mobiler och tycker de ger en riktigt bra Android-upplevelse (kanske den bästa). Men för mig faller det lite på den utfällbara kameran ändå eftersom jag använder selfiekameran rätt mycket samt att jag tycker den är lite för tung.

Utifrån dessa parametrar får OnePlus 7 pro en stark fyra av fem Teknifik-poäng.

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer

Vad tror du om denna modell? Vad är dina tankar om den här designen med popup-kamera?

1 reaktion på ”Recension: OnePlus 7 pro – fyra månader senare”

  1. Pingback: Recension: Samsung S20 Ultra - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering