OnePlus 6T – Unboxing och första intryck


OnePlus är ju företaget som gör flaggskeppsmobiler med riktigt cool hårdvara till betydligt billigare pris än konkurrenterna. De har också en galen takt på nya modeller. Så om du köpt en ny OnePlus kan du kallt räkna med att en nyare, lite mer uppdaterad och med lite häftigare funktioner väntar precis runt hörnet.
För inte så länge sen lanserades ju OnePlus 6, med skärm som täckte nästa hela framsidan, imponerande kamera och supersnabb fingeravtrycksläsare på baksidan.
Och i måndags lanserades uppföljarmodellen, 6T. Eftersom jag skulle till New York så fick jag möjlighet att ta en titt på mobilen före lanseringen.
Max hjälpte mig att filma när jag unboxade den hemma i soffan (helt osminkat, ostädat och med en liten katt som gärna vill vara med i videon). ?

Video: Unboxing av OnePlus 6T

Fingeravtrycksläsare under skärmen (!)


Det som överraskade mest och helt klart är den häftigaste uppdateringen är att OnePlus 6T blir den första mobilen i Sverige med fingeravtrycksläsare inbyggd under skärmen.
De första gångerna jag provade att låsa upp var det lite trögt, som ni ser i videon, men det blev snabbare och snabbare. Jag laddade även ned en uppdatering av operativsystemet som jag upplevde gjorde skillnad. Men den är inte lika snabb som OnePlus gamla fingeravtrycksläsare på baksidan. Men helt klart häftigt.
Sen kan man ju fundera lite på själva poängen med att göra så här när man redan hade en rätt bra lösning med läsaren på baksidan? Visst, jag vet att många föredrar på framsidan. Men jag gillar när de är på baksidan! Oh well.

Den andra saken som imponerade tycker jag var den minimala notchen (flärpen) på ovansidan där bara en singel kameralins kikar fram. Den är knaaappt märkbar. Eftersom OnePlus valt att skippa på avancerad ansiktsigenkänning genom kameran så kan de ha en mindre lösning så här.
Efter nya Google Pixel 3 med en flärp som kallats för ”Mickey Mouse Ears” pga sin gigantiska storlek kändes denna lösning iallafall väldigt uppfriskande. Jag tycker designen på mobilen överlag är otroligt snygg, precis som på föregångaren.


Värt att notera är också att baksidan ser i princip identisk ut med 6:an förutom att fingeravtrycksläsaren är borta. Något annat som är borta är också hörlursuttaget!
På lanseringen av 6:an gjordes det en stor grej av att hörlursuttaget var kvar, men det var också då företaget lanserade sina Bullet-bluetoothhörlurar som är trådlösa. Så till uppdateringen här med 6:an är uttaget borta. Antagligen kanske de också behövde den extra platsen för att bygga in fingeravtrycksläsaren under skärmen?

Nu ska jag testa denna mobil ett tag och se!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

6 reaktioner på ”OnePlus 6T – Unboxing och första intryck”

  1. Kommer inte att bli besviken…. Har haft OP1, OP2, OP3 and now I have OP5… Men kommer inte att köpa OP6, eftersom jag fortfarande är väldigt nöjd men 5:an

  2. Åh ska bli spännande att se hur du gillar denna! Är inne på att frångå min apple-collection (har allt utom klockan typ) och skaffa något mer prisvärt och spännande, och varit inne på just OnePlus 🙂

  3. Pingback: Recension: Nya iPad Pro – en dröm för det kreativa proffset - Teknifik

  4. Pingback: Recension: OnePlus 7 pro – fyra månader senare - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!