Stockholm om och om igen, OnePlus 6, PP3 och Svenska nomader

Några selfies med OnePlus 6 som jag testar just nu!

Det blev en del Stockholm den här veckan. Det började på onsdagen med att jag skjutsade Max till Stockholm med alla hans trumgrejor eftersom han skulle iväg på Tysklandsturné med Mother Mink.
Efter att jag släppt av honom åkte jag och parkerade bilen, hittade tack-gode-gud en bra parkeringsplats med rimligt pris i närheten av Globen där jag skulle sova.
Från Globen var det ju en kort och behändig promenad till GOTO10, Internetstiftelsens co-workingspace i Hammarby Sjöstad (tips tips – gratis att bli medlem). Mitt bästa jobbställe att landa på i Stockholm. Där träffade jag på Emelie Fågelstedt från Svenska nomader.
Foto: Emelie Fågelstedt / Svenska nomader

Vi co-workade lite tillsammans! Bara några dagar innan spelade Emelie in ett avsnitt till Svenska nomaders podcast med mig via Skype. Vi snackade om vad jag gör och om att jobba i hela Sverige med Örebro som bas (något jag rekommenderar varmt).

►︎ Lyssna på mitt avsnitt av Svenska nomader här 

Lansering av OnePlus 6


På onsdagskvällen åkte jag till Fotografiska för lanseringsevent av nya OnePlus 6. Som ni vet har jag ju varit väldigt imponerad av både OnePlus 5 och 5T (Star Wars-mobilen om ni minns!).
Jag går väldigt sällan på pressevent generellt (ska skriva mer om det i ett annat inlägg) men det här kändes pepp eftersom jag verkligen gillar OnePlus och var genuint intresserad av denna modell. Såklart ville jag ju också plocka upp en recensionsenhet av mobilen för att testa ordentligt.

Amanda på 99.se är impad av hur OnePlus nya trådlösa lurar sitter i öronen.

Under eventet hängde jag med mina nya vänner från 99.se, Amanda och Jakob! Läs om deras intryck av OnePlus och se den här lilla videon jag hjälpte dem filma. De sammanfattade allting mycket bra.
Amanda spelar förövrigt roller derby precis som jag och hörde av sig för ett tag sen på Facebook och ba: ”vi borde bli kompisar” – jag ba: ”ja” och på den vägen är det.
Träffade också min fina teknikbloggarkollega Åsa Wallenrud och hennes man på eventet. Så kul att hänga lite! Här kan du läsa hennes initiala tankar om OnePlus 6.
Mina tankar då?

Jo men jag måste säga att jag är positiv. Mobilen lanseras i tre färger, den här blanksvarta (Mirror black) som jag har fått hem för recension.

Silk white med pärlemor (!) i materialet och rose gold kanter. Väldigt väldigt snygg och jättehärlig textur. Den släpps först i juni och är limited edition.
Sen fanns det även en mattsvart variant som jag nog skulle säga var min favorit eftersom den inte blir lika full av fingeravtryck och fläckar som den högblanka.
Baksidan, som ni ser, liknar lite Samsung S9. Framsidan däremot har den där förargerliga lilla flärpen (som de bestämt sig för att kalla den på 99.se). ”Hacket” kallas den i Android på svenska. På engelska ”notch”.

Så framifrån liknar den vid första anblick en iPhone X. Jag är helt övertygad om att det är exakt anledningen till detta designval. Hacket har kommit att symbolisera status eftersom iPhone X är en riktig dyrgrip till mobil.
Personligen tycker jag det är fult. Och OnePlus 6 har en liten liten kant längst ned dessutom vilket gör det hela väldigt osymmetriskt. Som tur är finns det en mjukvaruinställning där man kan göra överkanten svart vilket ger betydligt bättre harmoni tycker jag.

OnePlus överraskade också med att lansera ett par trådlösa hörlurar, OnePlus Bullets wireless. Först kände jag lite ”meh” men när de beskrev funktionerna så kändes det ändå lite najs?
Vi fick testa hur de satt men inte ljudet så jag får återkomma när jag fått testa ett par ordentligt men är försiktigt positiv.

Det lite sjuka med OnePlus produkter är priserna. OnePlus 6, som är en mobil med hög prestanda och eftertraktade funktioner, kostar runt 5200 kr!?? Det tycker jag är nästan misstänkt billigt… man undrar liksom hur det ens är möjligt? Ur ett etiskt och hållbarhetsperspektiv drar jag iallafall öronen åt mig.
Hörlurarna kommer kosta runt 770 kr, vilket också är väldigt bra om de låter bra. Som sagt – återkommer.

Ska jag byta till Android?

Jag har stoppat i mitt simkort i denna nu för att fullt ut testa hur den är som min huvudsakliga enhet och än så länge måste jag säga att det går oväntat bra!?
En stor anledning till att jag är så peppad på denna mobil är att den kommer med en väldigt ren och clean version av Android utan en massa flashiga extrafunktioner eller egna appar. Jag har ställt in den på engelska så jag ska kunna använda Google Assistant ♥️

Eventet var den där dagen när det var 27 grader varmt. Så det hela kändes väldigt mycket som en semester utomlands eftersom jag bodde på hotell. Väldigt härlig känsla ändå!

Videoinspelning, PP3 om GDPR och fotografering

På torsdagen åkte jag in till innerstan för att spela in lite video med Lev & Dröm (kommer i höst!). Jättespännande att bli filmad. Har vant mig vid att bli fotograferad med att bli filmad för sådana här proffsiga grejor är fortfarande väldigt ovant.
Ska bli jättekul att se resultatet sen.
Efter det åkte jag hem till Örebro igen för att vila och ladda om. För på fredagen hoppade jag på ett tidigt tåg tillbaka till Stockholm (jag veeeet men orkade inte sova borta en natt till plus ville inte ha bilen i Stockholm pga stress och panik ju!).
På förmiddagen besökte jag Biohacker Summit – mer om det kommer.

Strax innan två blev jag hämtad med taxi och åkte till Radiohuset för att vara med i PP3 på P3! Jag gillar verkligen Linnea och Sara så det var jättekul att hänga med dem i studion – och Edvin som var supermysig.
Jag försökte reda ut begreppen kring GDPR och vad det betyder att man får alla dessa mail. Lite läskigt att försöka förklara laggrejor ju, är ju verkligen inte jurist. Men jag hoppas det blev lite mer begripligt iallafall!

► Här kan du lyssna på avsnittet av PP3 där jag var med

Därefter åkte jag till Fotografiska (igen!) för att bli fotograferad till Almedalen-grejen jag ska göra med Teknikföretagen och Företagsakademien. Det var kul att träffa de andra deltagarna samt att snacka helt casually med Göran Everdahl som ska vara moderator. Spanarna-fanet i mig var galet starstruck men jag höll mig rätt cool måste jag säga. ?

Intensiva men roliga dagar. Skönt med en helg hemma nu iallafall!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!