Back to Barcelona: häng med och testa spelprogrammering! Hurra det blir 100 Tjejer kodar även i år och denna gång med fokus på att koda spel.

Jag är så glad för jag har teamat upp med bästa Tjejer Kodar som bjudit med mig till årets upplaga av 100 Tjejer kodar i Barcelona för att peppa fler brudar att testa spelprogrammering.

HURRA HURRA! 🙌

Som ni vet så åkte jag på 100 Tjejer Kodar i Barcelona i september förra året helt och hållet tack vare er och ert stöd till min crowdfunding. Det var det absolut bästa jag gjort och en dröm som gick i uppfyllelse. Att få vara i en så fantastiskt kreativ, techig atmosfär med 100 andra kod-peppade kvinnor och tjejer var verkligen himmelriket (plus mojitos, strand och sol 😎, kom igen!!!).

Att fler kvinnor ska intressera för tech, programmering och kod är en av mina absoluta hjärtefrågor och något jag försöker lyfta ofta i mina kanaler. Så därför ligger ju det här arrangemanget mig särskilt varmt om hjärtat. Jag är så glad att jag ska få delta i år igen! 24-29 september är det som gäller.

Denna gång ska jag testa på spelprogrammering

Förra året gjorde jag i och för sig också ett spel, ett memory i react.js. Men den här gången ska jag gå spåret: Game development for beginners

We’re going to build a 2D-game that is reminiscent of classic arcade action titles. The game you make will see you control a spaceship in the midst of war, shooting down asteroids and aliens to save the day and get the highest score. Once we have the core systems running there will be plenty of ways that you can shape the project to make it your own.

När jag var i Barcelona i fjol så höll John (som leder spåret) och spelstudion Paradox Interactive en workshop med ett liknande upplägg och många med mig var överens om att det var den roligaste workshopen på hela veckan.

Det behövs fler spelprogrammerare och det behövs mer mångfald

Spelbranschen är precis som techbranschen i dagsläget väldigt mansdominerad, även om utvecklingen hela tiden går framåt. Paradox Interactive jobbar precis som Tjejer Kodar aktivt för att få fler kvinnor till yrket och det är så himla bra.

Ni vet ju att jag gillar att spela och jag har bland annat dragit igång gruppen Gaming Queens 👾 👑 på Facebook som nu har över 100 medlemmar. 👊

Behovet av spelprogrammerare är stort och det är en växande bransch i Sverige. Senast i går hörde jag ett inslag på radio om ett spelbolag som söker med ljus och lykta efter fler programmerare. Så det här är inte bara sjukt kul utan också kompetens som efterfrågas.

Häng med du också

Biljetterna är släppta och det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till spelprogrammeringen så haka på förtusan!!! Inte bara får du hänga med mig i Barcelona en vecka (och 98 andra episkt coola peeps) utan du får också testa på programmering på ett kul och kreativt sätt.

👉 LÄS MER OCH KÖP DIN BILJETT HÄR 👈

Jag kan verkligen lova att du inte kommer ångra dig. ✨

Tips: många får sin resa bekostad av sin arbetsgivare. Varför? För att programmering är en enorm kompetens och dessutom är lägret en ypperlig chans att nätverka och bygga relationer. Fråga din chef, vettja! Är du arbetsgivare själv? Skicka iväg dina kollegor på Tjejer kodar!!!

Även om du själv inte kan eller vill åka så får du supergärna dela det här inlägget på Facebook eller Twitter för att sprida ordet. 💖

Visst ses vi i Barcelona?!! 🌴☀️

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 12 times, 1 visits today)

6 Kommentarer

 1. Agnes {Cashew Kitchen} 5 april, 2017 at 12:20

  Men guuu vilket grymt samarbete!! Blev lite pepp på att åka själv faktiskt 😀 😀 😀

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 april, 2017 at 12:23

   Alltså 100% följ med!!! Så sjukt inspirerande och kul plus strand, god mat och allt sånt. Episk workaction/studycation 🙌❤
   Och ja ang samarbetet 👾👍❤❤❤

   Svara
 2. Louise Stigell 5 april, 2017 at 12:34

  Amen fy tusan vad peppigt! Blir nästan lite avis. 😉
  Word att det behövs (desperat) fler tjejer i spelindustrin och särskilt kodare. ^_^

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 april, 2017 at 12:35

   Yaay! Eller hur?! Så sjukt viktigt att detta lyfts och fler vågar testa på ju! ✊️ 👾❤

   Svara
 3. Wilda 9 april, 2017 at 16:04

  Åh vad kul och häftigt! Blir ju själv så inspirerad av detta och önskar att jag hade ett ännu större intresse för det så jag fick lära mig. Bästa du, sån förebild ju!

  Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *