Hjälp mig åka till Barcelona på kodläger med 100 tjejer

crowdfund 100 tjejer kodar teknifik

Update (2016-03-17): vi klarade målet på under 24 timmar!!! Helt otroligt! Alla bidrag som kommer in nu fram tills kampanjen avslutas sista mars bidrar till reskassan för flygresa, boende och mat. Läs mer här >>

TL;DR

(To long, didn’t read – en snabbsammanfattning av hela inlägget alltså):
Jag vill åka på kodlägret ”100 tjejer kodar” i Barcelona, september 2016. Biljetterna släpps imorn och jag har inte råd. Du kan supporta denna kodentusiastiska techbloggare på studentbudget genom att ge ett bidrag till min crowdfundingkampanj. Om vi inte når målet får du tillbaka dina pengar (och jag får stanna hemma). Men kan vi fixa det så kommer du få massor av roliga och inspirerande blogginlägg från Barcelona i höst!!! ?

Jag har varit peppad på att åka med Tjejer kodar på kodläger ända sedan jag hörde deras föreläsning på seminariet ”Var är brudarna?” på Internetdagarna i november 2015. När de släppte nyheten att det blir ett stort läger i år, med 100 tjejer som åker ned en vecka och kodar i Barcelona, så kände jag peppen stiga. Men sen kom biljettsläppet…
Biljetten kostade 5040 kronor.. vilket jag är HELT övertygad om att det är värt men på det kommer också flygresan och boende och ja… min studentbudget räcker inte till. Det här är dessutom ”early bird”-priset på de biljetterna som släpps imorgon klockan 12 (tidigare år har biljetterna sålt slut på 2 min). Fler biljetter kommer släppas senare men då blir det dyrare. Höll nästan på att börja gråta när jag insåg att det inte är möjligt för mig att betala så här mycket.
Min vana trogen gick jag ut i sociala medier, twitter och facebook, och efterfrågade tips på företag/organisationer/stiftelser som kanske skulle kunna sponsra mig? Har fått massor av pepp, kommentarer och retweets men tyvärr inga sponsorer (än). Då var det någon som kläckte det: CROWDFUNDING!

crowdfund 100 tjejer kodar teknifik
Klicka på bilden för att komma direkt till kampanjsidan!

Vad är crowdfunding?

Crowdfunding är ett sätt att samla in pengar till ett projekt, en affärsidé, en produkt eller vilken idé som helst genom att nå ut till människor via internet och be dem ge ett bidrag. Man sätter ett mål att nå och en tidsbegränsning och sen försöker man helt enkelt få så många som möjligt att utlova ett bidrag till projektet. Om kampanjen inte når målet så får alla som lovat en slant automatiskt tillbaka sina pengar – så det är riskfritt på det sättet.
Crowdfunding har hjälpt till att starta upp en mängd bra företag och projekt! Till exempel journalistsajten Blankspot Project och filmen Kung Fury!

Varför ska du ge mig pengar?

Det är ju såklart den relevanta frågan här. Mitt svar är helt enkelt: för att du tycker att jag gör bra saker, för att du gillar den här bloggen och vill supporta min dröm och ambition att bli bättre på att koda.
Jag gör den här bloggen på fritiden utöver heltidsstudier, extrajobb och små frilansuppdrag. Det är timmar av arbete som jag lägger ned varje dag för att skapa så bra, inspirerande och lärorikt innehåll jag bara kan för er – mina älskade läsare – som får detta helt gratis. Det gör jag frivilligt och med stor glädje för jag älskar det! Det här blir en möjlighet för alla som vill att supporta mig och det jag gör på ett enkelt och konkret sätt ?

Hur gör jag?

? Gå till kampanjsidan och titta på sidan där de tre olika förmånerna (”Perks”) finns listade. Det finns tre olika nivåer för bidrag: €5, €20 och €110. För varje pris finns också en kort beskrivning av vilken förmån som följer med. Den första nivån är tänkt som ett sätt för alla läsare/vänner osv som själva inte har så stor budget men ändå vill hjälpa till. Den andra nivån är för de som kanske har det lite fetare och har möjlighet att lägga ett lite större bidrag. Den sista nivån är för typ företag som vill sponsra mig och den här bloggen på samma gång.
? Klicka på den förmån du vill ha, alltså vilken summa du vill skänka. Då kommer du automatiskt vidare till nästa sida, där väljer du om du vill skänka med namn eller anonymt (för att få listtack måste du ju såklart skriva ditt namn!).
? Betalningen sker via Paypal som är en säker och betrodd tjänst för betalningar på nätet. Du kan antingen använda ett befintligt paypal-konto, skapa ett nytt eller snabb-betala med kontokort. Det är väldigt värt att ta några extra minuter och sätta ihop ett Paypal-konto för det är väldigt användbart och ett bra, säkert sätt att betala på nätet.
? Pengarna ”dras” direkt men kommer inte till mig utan hålls av Indiegogo tills kampanjen är slut (om två veckor). Har vi inte nått målet då så får du tillbaka dina pengar och jag får helt enkelt stanna hemma. Oh life!

Slutligen: sprid ordet ?

Det viktigaste för att få en crowdfunding-kampanj att gå i mål är ju att många engagerar sig och inte bara skänker en slant utan även sprider ordet. Så OM du väljer att backa mig eller funderar på det eller vill att andra ska göra det – hjälp mig sprida detta budskap. Dela inlägget som länkar hit till dina vänner på FB med en egen kommentar om varför du tycker de ska backa mig.
Retweeta den här tweeten:


 
Eller skicka båda eller någon av de här länkarna i mail, flaskpost, facebookmeddelande, snapchat, sms till den du tror skulle vara intresserad:
Länk till kampanjen:

https://www.indiegogo.com/projects/skicka-teknifik-till-kodlager-i-barcelona--2/x/7377525#/

Länk till det här blogginlägget:

 https://teknifik.se/2016/03/hjalp-mig-aka-till-barcelona-pa-kodlager-med-100-tjejer/

Många bäckar små blir en stor ÅH-HURRA-JAG FÅR KODA I BARCELONA! Ska vi försöka fixa det tillsammans? ?✨

#16

7 reaktioner på ”Hjälp mig åka till Barcelona på kodläger med 100 tjejer”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering