Tech-svep v.48: Messenger, podcastpris och Casey Neistat.

nya-facebook-messenger

Facebook messenger får snap-makeover

Först var det Instagram som ”snodde” en rad funktioner direkt från Snapchat. Nu har Facebook, som ju äger Instagram, flyttat över funktionerna även till Facebook messenger.
Det är uppenbart att Facebook panikar lite över att kidzen idag använder Snapchat istället för Instagram och Facebook. På Snapchat är det det snabba och förgängliga som står i fokus. Istället för Instagrams enhetliga bildströmmar och smakfulla filter. Eller Facebooks virrvarr av virala filmer, grupper och länkdelningar.
Att de nu kopierar över Snapchats funktioner till sina egna appar är inte ett försök att locka tillbaka de som redan använder Snapchat. Däremot försöker de hålla kvar de som ännu inte dragit dit. Ge folket vad folket vill ha.
Jag tycker att snapifieringen av Facebook messenger var onödig och väldigt ologisk. Vi använder inte messenger för att dela med oss av vår dag. Vi använder det för att föra daglig kommunikation. Det nya gränssnittet är superrörigt och inte användarvänligt alls.
Det här känns ungefär som Apples iMessage-uppdatering. Ett desperat försök att vara något man inte är som bara känns onödigt och krystat.

Youtubern Casey Neistat ska producera för CNN

casey-neisat
I en video för ett tag sen berättade Casey Neistat, en av de största på youtube, att han ska sluta med sina dagliga vloggar som varit ett lååååångt (och uppskattat) projekt.
Lite tråkigt, såklart, eftersom han gjort det så himla bra och jag har helt fastnat i hans värld. Nu kommer jag sakna den känner jag. Men hans förklaring att han behövde mer kreativ utmaning förstår jag till fullo.
Nu har hans app Beme köpts upp av CNN och Neistat ska jobba med ett nytt medieprojekt för bolaget som på något sätt ska handla om aktuella nyhetsämnen? Spännande!

Rösta på dina favoriter till Svenska Podcastpriset

podcastpriset
Fram till den 11 december kan du rösta på finalisterna till Svenska podcastpriset som arrangeras av Daytona.
Deras hemsida är tyvärr rätt hopplös och funkar i princip bara bra på datorn så strunta i att försöka rösta via mobilen. Jag har såklart röstat på några av mina favoriter som En Underbar Pod och Mordpodden.

Vilka tekniknyheter har ni fastnat för på senaste? Har ni röstat i podcastpriset och vad tycker ni om Messengers nya uppdatering? ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering