Tre poddfavoriter som är tillbaka med ny säsong!

mediepodden blogg
Veckans poddtips handlar om tre favoritpoddar jag skrivit om tidigare som är tillbaka med ny säsong – YAY!

Mediepodden

Mediepodden är tillbaka med en ny säsong. Det är en podcast med journalisterna och medieexperterna Emanuel Karlsten och Olle Lidbom. De pratar om allt som sker i mediesamhället i stort, såväl Snapchat som stampen. De har nu släppt ”säsongs”-tanken utan ska köra på det evigt-pågående-formatet som de flesta stora poddarna gör.
Jätteintressant första avsnitt efter deras första säsong tog slut iallafall och en välkommen återkomst.

Spår

spar-logo-3
Jag tipsade om podden Spår i mitt inlägg om hur du går vidare efter podden Serial (som varit den podd som gjort att många verkligen fastnat för poddar och särskilt True crime-genren).
De är nu inne på sin fjärde säsong, varje säsong handlar om ett rättsfall där det finns en hel del oklarheten. Den föddes ur Serial-hypen och är otroligt välproducerad och tillskillnad från Serial har de lyckats hålla i formatet och fortsätta producera bra och intressant innehåll. (Jag tyckte Serials säsong 2 var supertråkig och lyssnade på ca 1,5 avsnitt).
Ska helt ärligt säga att jag inte lyssnade klart på Operation Playa (Spårs tredje säsong). Den nya säsongen heter Raggarmordet:

Raggarmordet 1979 är svensk kriminal- och journalistikhistoria. När reportern Jan Guillou får tips att Keith Cederholm kan vara oskyldigt dömd börjar han ett arbete som slutar med Stora Journalistpriset. Keith Cederholm frias och historien slutar lyckligt – men inte för alla. De övriga som dömdes tillsammans med Keith nekades resning. Trots att de handlat på order av Keith, som nu bevisligen inte varit med om brottet. Hur kunde det komma sig? Spår tar vid där Jan Guillou körde fast 1984. Kan fler ha varit oskyldiga? Och kan de i så fall få upprättelse över 30 år senare?

Women of the hour

lena dunham women of the hour blogg
Jag hyllade Lena Dunhams podcast Women of the hour för att vara välproducerad och smart. Jag blev därför väldigt glad att hör att podden ska komma tillbaka med en ny säsong.
Det är några månader kvar men de har släppt ett nytt specialavsnitt i alla fall.
Dunham är ju en stor Hillary Clinton-supporter och engagerad i det amerikanska valet så vi kanske kan gissa att nästa säsong kan komma att bli lite mer politisk än den förra?
Nu när Dunham spelat in den sista Girls-säsongen så antar jag att hon kommer ägna sig mer åt Lenny-letter och produktioner som Women of the hour? Kanske, vi får väl se. Fattar inte riktigt hur hon hinner/orkar vara så produktiv men har man bra team kan man göra bra saker – helt klart!

Vilka podcast som du gillar är tillbaka? Tipsa gärna! ???

4 reaktioner på ”Tre poddfavoriter som är tillbaka med ny säsong!”

 1. Som sportintresserad så är podden Sporthuset med Lasse Granqvist och Tommy Åström med gäster en favorit!
  Även Det politiska spelet samt Medierna från Sveriges Radio är några som jag lyssnar på regelbundet.

  1. Kul att du delar med dig!! Älskar Medierna!!
   Hade en riktig period med Det politiska spelet för ett tag sen. Sen föll jag ur av någon anledning men är verkligen en podd-periodare.
   Sportpoddar är verkligen ett stort svart hål. Får tillräckligt med sportradio på jobbet 😉

 2. Jag har fastnat helt i Rättegångspodden! Det är fruktansvärt spännande, fascinerande och ibland obehagligt att höra personer berätta i rättssalarna hur de gick till väga för att begå riktigt vidriga brott, jag kan inte få nog 🙂 ”Programledaren” bör dock hotta upp sitt tonläge för bättre totalpoäng från mig men de spännande ljudupptagningarna från rättssalarna väger upp 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering