Lena Dunhams podcast samlar inspirerande kvinnor i proffsig produktion

lena dunham women of the hour blogg
Jag har nyligen läst Lena Dunhams självbiografi ”Not that kind of girl” och på väg hem från semestern i Italien blev jag sugen på att lyssna på hennes podcast, som hon gjort med Buzzfeed, Women of the hour. Podcasten har i sin första säsong 5 fullängdsavsnitt med små bonus-avsnitt emellan.
Podden tar upp ämnen som vänskap, kärlek & sex, jobb och liknande ämnen som Lena Dunham brinner för och brukar skriva om. Förutom Dunham själv så dyker många av hennes egna vänner och idoler upp i programmen som är väldigt snyggt och proffsigt producerade.
Jag tycker poddformatet funkar finemangs för Dunham och det blir både roligt, hjärtligt, känslosamt och personligt. Till exempel i avsnittet där Dunham åker bil tillsammans med barndomsvännen och Girls-kollegan Jemima Kirk och de berättar om hur deras relation började, vad de bråkat om och vad de stör sig på hos varandra m.m.
Älskar även avsnittet om vänskap där Dunham och hennes vän Ashley Ford läser upp mail som de skickade till varandra precis i början av deras vänskap – som började på internet! Blev så inspirerad till att börja brevväxla igen, något jag inte gjort på typ 5-8 år! (Nån som är sugen på att bli min brevvän??!) Det är också fint att höra Dunham reflektera en del över den kritik hon fått från intersektionella feminister om representationen i Girls m.m.
Så om du gillar och inspireras av framgångsrika kvinnor och feminister och vill ha en högkvalitativ podcast med rikt innehåll är Women of the hour ett toppentips till dig!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

7 reaktioner på ”Lena Dunhams podcast samlar inspirerande kvinnor i proffsig produktion”

 1. Tack för tips! Lät ju onekligen som en podd som jag kan gilla!
  Åh! Brevväxla, det var ju inte igår. Nuförtiden (är det ett ord!??) skriver en ju så mycket sms och chattar med olika appar så brev och även mail i vänskapssammanhang försvinner lite. På tal om att brevväxla, när jag var liten så brevväxlade jag med min tremännings dotter (som är typ lika gammal som mig) när de bodde utomlands, typ någon gång på 90-talet. Men vi träffades aldrig fysiskt. Det roliga är att nu har vi äntligen fått träffas fysiskt, såå himla kul, känns som en syster som jag aldrig haft liksom! <3
  Kram från
  Anna

  1. Vad kul! Lyssna och säg gärna vad du tyckte sen! 🙂
   Nej man kommunicerar så mycket hela tiden att det är svårt att hitta ro till att skriva långa saker. Upplever samma sak med att skriva dagbok – jag dokumenterar redan så mycket av mitt liv varje dag att det liksom inte finns något behov riktigt. Men jag älskar idéen med att skriva dagbok.
   Åh vad fantastiskt att då träffa en gammal brevvän så!!! Jag har haft en del men inte träffat någon av de mer långväga (som bodde i USA). Men det var så himla kul att få brev med massa frimärken och stämplar.

   1. Men åh! Gick precis in på din PR-sida och såg att du är från Örebro!! Vad roligt! Jag är uppväxt utanför Örebro, flyttade till Stockholm för sex år sen, men är nu tillbaka till mina farföräldrars hus i Vretstorp 😀

 2. Tack för tipset! Älskar serien GIRLS! Så genialisk! Älskar brev, så spännande med brev när någon lagt ner tid på att skriva och för att sen lägga det i brevlådan, men gör det tyvärr aldrig nu som jag gjorde när jag var yngre men skriver dagbok emellanåt… I dagboken kan man ju skriva sånt som man kanske inte vill ska vara till för andra, så det kan ju vara en fördel ibland! 🙂

  1. Varsågod! Ja den är verkligen genialisk.
   Ja det är verkligen något speciellt men en utdöende kommunikationsform tyvärr. Ja det är absolut en fördel men ändå så lyckas jag aldrig upprätthålla dagboksskrivandet när jag försöker. Har fått inse att jag kanske helt enkelt inte är en dagboksskrivare längre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!