VLOGG: Sista dagen på Tjejer kodar – SPELA MITT SPEL!


Så kom fredagen som var sista dagen på 100 Tjejer kodar i Barcelona. Jag började dagen med att göra klart de sista funktionerna i mitt spel, köpa sista koppen av det godast kaffet ever på rosteriet mittemot hotellet och sen pyntade jag mitt spel med lite fina illustrationer.
När alla spelen var klara var det dags för alla deltagare i de olika grupperna att blanda sig i grupper och visa varandra vad vi gjort!
barcelona-sista-05barcelona-sista-01
På spåret ”The essentials of programming” hade deltagarna lärt sig grunderna i C++ och gjort ett tre-i-rad-spel som man kunde spela direkt i datorn så att säga.
barcelona-sista-02
På spåret ”Basics of web development” fick deltagarna göra en quiz-sajt genom att lära sig HTML, CSS, python och Django.
barcelona-sista-03
Spåret ”Become a hackathon pro” hade också jobbat med python och sedan lärde de sig att använda API:er för att hämta ut och visualisera data från t.ex. Google Maps, twitter och Instagram.
barcelona-sista-04
På hårdvaruspåret fick deltagarna göra ett Simons Says-spel med hjälp av en liten dator som heter Arduino.

Spela mitt memory

På mitt spår gjorde vi som ni redan vet ett memory!!! I ett inlägg framöver ska jag gå igenom lite tydligare exakt hur vi gjorde (och visa mer om varför det är lite komplicerat). Men genom att klicka på länken eller bilden kan ni spela mitt spel: ”The sallad memo game”. Jag är SÅ stolt. (Det är inte anpassat efter mobil än så det kan vara lite svårt att spela om du är på mobilen).
sallad
Nu måste jag försöka smälta hela den här resan, packa upp väskan och allt annat. ☺️

Läs alla inlägg från min resa till 100 Tjejer Kodar i Barcelona:

 1. Min packning till 100 Tjejer kodar i Barcelona
 2. Framme i Barcelona – strandhäng och välkomstmingel
 3. Dags att börja koda… (och dricka mojitos)
 4. VLOGG: Att koda ett memoryspel – React är svårt!
 5. 100 tjejer kodar dag 4: Uppgång och fall fast tvärt om
 6. VLOGG: Min kodkompis och #100TjejerSeglar

[includeme file=”sponsorerbarcelona.php”]

14 reaktioner på ”VLOGG: Sista dagen på Tjejer kodar – SPELA MITT SPEL!”

 1. Hittade till denna bloggen via bloglovin’, och ville bara säga detta: har funderat på att söka in till civilingenjör i datateknik (pga gick en programmeringskurs som jag tyckte var kul) men har haft lite tvivel, men nu efter att ha kollat runt lite på din blogg känner jag mig så säker på att det kommer vara rätt beslut. Så tack! för att du har hjälpt mig att övertyga mig själv!

  1. Vad roligt Lina! 🙂 Jag har själv pluggat till Högskoleingenjör i Datateknik och har ett spontant råd. Kolla upp vilka kurser du läser! Matte och fysik kommer man inte undan som ingenjör, men på ex min utbildning har vi haft mycket el och hårdvaruprogrammering. Läser man ”exakt samma” utbildning i ex Lund (tror jag det var) så har de mycket mer mjukvaruprogrammering och testar på mer språk. Så även om utbildningarna har samma namn, kan de skilja mycket på dem. Hitta den som passar dig! Men som sagt, superroligt att du vill bli dataingenjör! 😀

 2. Jag är så oerhört ointresserad av det ni var där för att göra men blir så enormt peppad över att se och läsa om resan, vad ni gjort och att ni bara var tjejer där 🙂

 3. Först vill jag så klart berömma Elin för det snygga spelet!
  Sen vill jag också nämna för alla som är kodsugna men inte har möjlighet att åka på kodläger så är https://www.codecademy.com/ en superbra sajt att kolla in. Bra grundläggande tutorials för massor av olika språk! Och det mesta är gratis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering