Mobilbakgrunder att pynta med i jul – granar, snöiga byar och robotar

Inför Halloween skapade jag ju ett gäng mysiga och kusliga mobilbakgrunder skapade med AI-verktyget Midjourney, och det uppskattade ni! Fick också frågan på Instagram om det skulle komma något till jul också. Och såklart hade jag redan börjat klura på vad som kan vara mysigt att pynta skärmen med i juletid.

Så här kommer några olika teman jag jobbat fram, med tre bakgrunder i varje, som du kan ladda ned genom att klicka på länken och spara bilden. De är inte superhögupplösta, eftersom Midjourney har sina begränsningar, men jag har testat dem på min egen iPhone 14 pro och de har sett bra ut!

Varsågoda och lämna gärna en kommentar om vilken som är din favorit 😊💬

Jul i byn

Här försökte jag återskapa sådär mysiga bilder från små bergsbyar i Schweiz, Österrike eller USA som jag ofta får upp på Pinterest.

Ladda ned 📥: Jul i byn 1| Jul i byn 2 | Jul i byn 3

Blommande granar

Jag har på senaste börjat fnula väldigt mycket på vilka blommor jag vill försöka odla i min trädgård nästa vår och sommar. Det slog mig då också att det skulle vara fint att klä en gran med färska blommor (om än lite ohållbart i juletid kanske). Så jag lät AI kika på det! Sen såg jag såklart att det absolut redan fanns som en trend på riktigt också, men men.

(Och ja, dessa blev kanske lite väl lika varandra, så spelar nästan ingen roll vilken man tar ärligt talat 😅).

Ladda ned 📥: Blommande granar 1| Blommande granar 2 | Blommande granar 3

Jul i Carl Larssons robotverkstad

Ett tema som jag ÄLSKAR att leka med i Midjourney är att låta svenska 1800-talskonstnärer måla robotar. Som Anders Zorn och Carl Larsson! Det blir så fantasifullt och kul tycker jag, lite steampunk-vibbar men med en målad, romantisk känsla. Så jag lät lite robotar kliva in i Carl Larssons juletid!

Ladda ned 📥: Robotverkstad 1| Robotverkstad 2 | Robotverkstad 3

Gulliga granar / Chilling pines

Slutligen så har jag några lite mer avskalade och mindre juliga, mest bara vintriga. De gjorde jag redan i november, och då vill jag inte vara inne och nosa på jul för mycket. Jag använde här lite samma prompts som när jag gjorde mina halloween-bakgrunder. Lite japanskt/manga-inspirerat. Tyckte det blev mysigt!

Ladda ned 📥: Chilling pines 1| Chilling pines 2 | Chilling pines 3

🤶🤶🤶

💡 Om du har en iPhone och vill göra den ännu mer personlig och anpassad lagom till julledigheten har jag en guide med massa tips om det här!

Hoppas du hittade någon du gillade? Glad advent!

4 reaktioner på ”Mobilbakgrunder att pynta med i jul – granar, snöiga byar och robotar”

  1. Alla va superfina ju! Svårt att välja😌
    Men varför blir typ allt midjourney gör lite så mörkt och suggestivt, oavsett motiv? Har försökt med allt happy o och colour jag bara kan men det blir ända alltid med en sorglig underton.. 🤔

    1. Bra fråga! Håller med att Midjourney absolut har ”en look”. Dall-E och även Stable Diffusion gör mycket mer typ stockphoto-aktiga bilder i jämförelse. Midjourney mer ”digital art”. Kan bero på träningsdatan eller hur de viktat modellen i förhållande till input. Men tror mycket handlar om hur man promptar också. Men helt klart generellt vemodiga bilder!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering