Testar nya Google Nest Audio – smart högtalare med bättre ljud

Jag har ju länge varit väldigt intresserad av att leva Star Trek-liv, det vill säga ha en smart assistent jag kan prata med oavsett var i lägenheten jag befinner mig.

I vår lägenhet har vi testat lite olika varianter. Jag var snabb på att införskaffa den första Google Home-högtalaren. Sedan fick jag även möjlighet att testa Google Nest Hub, en smart högtalare med skärm på.

Utöver det har vi också använt Sonos högtalare som har stöd för Google Assistenten.

Det tråkiga med den uppställning vi haft har varit att Google-högtalarna och Sonos-varianterna inte kunnat bilda högtalargrupper tillsammans. Vilket har gjort att man inte kunnat spela upp musik i hela lägenheten samtidigt.

Ljudkvalitén i Google Home och Nest Hub har inte heller varit optimala för att lyssna på musik (poddar och radio däremot har funkat fint) – vilket gjort att vi använt en bluetoothhögtalare från Bose när vi lyssnat på musik (särskilt min man som är ljudnörden nummer ett i vårt hem).

Så hur bra är då nya Nest Audio och har den löst våra problem? Läs vidare och se videon!

Se videon:

Uppföljaren till Google Home – med förbättrad ljudkvalité

Nya Google Nest Audio är alltså uppföljaren till Google Home-högtalaren och har en helt ny (och mycket snyggare) design. Den är större och Google har lagt fokus just på ljud, vilket namnet avslöjar.

Och äntligen känns det som att vi kan realisera tanken med vårt Star Trek-hem!

Så hur mycket bättre är ljudet?

Jo men det är verkligen mycket bättre. Bättre bastoner, bättre dynamik, bättre volym. Nest Hub och gamla Google Home låter väldigt burkiga i jämförelse.

Och här har även min man ljudnörden fått säga sitt och han är också imponerad av ljudkvalitén i dessa högtalare.

Vår gamla Bose har stått oanvänd sedan Nest Audio flyttade in.

Ny och snyggare design

Jag måste säga att jag också uppskattar den nya designen, som går i linje med Google Nest Mini, med en mesh-klädd kropp och led-lampor som lyser igenom tyget på framsidan när högtalaren lyssnar.

Kontrollerna sitter gömda på ovansidan. Slå lätt med fingret på sidorna för att höja och sänka musiken och på mitten för play/paus.

Högtalarna finns i färgerna Chalk (vit/grå) och Charcole (svart/grå). Stilrena och snygga!

Spela musik i hela lägenheten

Vi bor i en tvåa men med flera små rum (köket, hallen, sovrummet och vardagsrummet). När man grejar med saker vill man ju gärna höra sin podd, musiken man spelar eller P1 oavsett hur man rör sig.

Med Google-högtalare i alla rum kan vi koppla samman dessa i högtalargrupper. Så jag har gjort en grupp som heter “Hela lägenheten”. Så när man säger “Spela P1 i hela lägenheten” gör Google det. Självklart går det att be om spellistor och album från Spotify också. Eller casta till “Hela lägenheten” via kompatibla appar.

Vi har provat detta mycket under den senaste tiden och jag har inte upplevt att det blivit lagg eller eko en enda gång.

Assistenten har fortfarande sina utmaningar

Vårt Star Trek-liv är förstås fortfarande inte utan lite barnsjukdomar. Google Assistenten är bra, men den är fortfarande lite stolpig på svenska. Hon hör fel. Hon tror att saker man säger är “Hej Google” även fast det verkligen inte är det. Hon svarar “Goddag yxskaft” eller bara “Tyvärr kan jag inte hjälpa till med det än”, även på saker hon egentligen kan.

När vi tittar på TV kan vi ibland höra Google börja prata inne i köket?

Ja, det är helt enkelt fortfarande långt ifrån felfritt.

Sammanfattningsvis

Men med den förbättrade ljudkvalitén i Google Nest Audio har vi i alla fall kunnat slimma systemet och äntligen spela upp samma innehåll på alla högtalare i lägenheten.

För vad du får i form av en smart högtalare med bra ljud tycker jag även att priset på Google Nest Audio på cirka 1 150 kr ◉ är mycket prisvärt och gör det möjligt att äga flera av dessa att placera på olika ställen i hemmet!

Två högtalare kan även kopplas ihop som ett stereopar om du föredrar det.

Har du någon smart högtalare hemma? Hur viktigt är ljudkvalitén för dig? 👇

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

9

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 1 564 times, 1 visits today)

1 kommentar

  1. Pingback: Video: Testar röststyrda assistenten Amazon Alexa och högtalaren Echo Dot (international edition) - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *